Elektronik AOC 24G42E 3.999 TL

16 inc laptoptan isime yarar diye buna gectim 24 ince min 2K şart 1080p de net gelmiyor videolar piksel yogunlugu farkindan sanirim.

Monitörü almayı düşünen arkadaşlar için bu mesajı yazıyorum. Eğer bu monitörü satın alacaksanız fabrika ayarlarında tüm renklerin gerçekten oldukça doygun ve canlı olduğunu fakat özellikle beyazların hafif sarımsı bir tonda geleceğini göz önünde olacağını göz önünde bulundurun. HDMI, farklı DP kabloları ile birçok kez kasanın farklı portlarında da denedim fakat netice yine aynıydı. Biraz AMD: Radeon Software yazılımı, biraz Windows renk yönetimi ve monitörün kendi OSD ayarları ile istediğim aralığa getirebildim renkleri. Monitör güzel ve renk tonları gerçekten canlı fakat hafif sarı renk gerçeğini de göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Belki başkası bu kadar sorun etmez ama yine de söylemek istedim.

Katılıyorum. Beyaz rengi beyaz gibi almak icin bende cok urastim beyazlar biraz sariya kaciyor default ayarlarda.

Monitörü almayı düşünen arkadaşlar için bu mesajı yazıyorum. Eğer bu monitörü satın alacaksanız fabrika ayarlarında tüm renklerin gerçekten oldukça doygun ve canlı olduğunu fakat özellikle beyazların hafif sarımsı bir tonda geleceğini göz önünde olacağını göz önünde bulundurun. HDMI, farklı DP kabloları ile birçok kez kasanın farklı portlarında da denedim fakat netice yine aynıydı. Biraz AMD: Radeon Software yazılımı, biraz Windows renk yönetimi ve monitörün kendi OSD ayarları ile istediğim aralığa getirebildim renkleri. Monitör güzel ve renk tonları gerçekten canlı fakat hafif sarı renk gerçeğini de göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Belki başkası bu kadar sorun etmez ama yine de söylemek istedim.

Size gönderilen monitörde sıkıntı olmuş olabilir mi hepsi mi öyle?

Bende MacBook var fakat ileride masaüstü bilgisayar toparlayacağım için şimdiden uygun fiyatlı ürünleri toplamak istiyorum. Masaüstü bilgisayarı toplayana kadar bu monitörü MacBook'a bağlayıp kullanabilir miyim? Bilen biri bilgilendirebilir mi?

Size gönderilen monitörde sıkıntı olmuş olabilir mi hepsi mi öyle?

Sanmıyorum hocam. Bu monitörün canlı renkleri nedeniyle default halinde dahi her renk çok sıcak halde. Yani kırmızılar gerçekten kırmızı, yeşil gerçekten yemyeşil gibi. Bu da haliyle beyaz renginin biraz sarıya kaymasına neden oluyor. Aynı monitörden Eylül 2025 ve Kasım 2025'de 2 tane aldım ve ikisinde de fabrika ayarlarında bu sarı renk vardı. OSD ile biraz haşır neşir olup her ayarı tek tek yapmak isterseniz bu sorun belki olmayabilir. Belki de bu beyazların hafif sarımsı görünmesi sorunu başkası için o kadar sorun da olmayabilir. Fakat sözün özü deneyimlediğim kadarıyla bu monitörde hafif bile olsa bir sarı renk var.

Ben de bu modeli aldım ama en doğru renk ayarları nedir? Color banding oluşuyor YouTube'da ve Netflix'te bunu nasıl çözerim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sanmıyorum hocam. Bu monitörün canlı renkleri nedeniyle default halinde dahi her renk çok sıcak halde. Yani kırmızılar gerçekten kırmızı, yeşil gerçekten yemyeşil gibi. Bu da haliyle beyaz renginin biraz sarıya kaymasına neden oluyor. Aynı monitörden Eylül 2025 ve Kasım 2025'de 2 tane aldım ve ikisinde de fabrika ayarlarında bu sarı renk vardı. OSD ile biraz haşır neşir olup her ayarı tek tek yapmak isterseniz bu sorun belki olmayabilir. Belki de bu beyazların hafif sarımsı görünmesi sorunu başkası için o kadar sorun da olmayabilir. Fakat sözün özü deneyimlediğim kadarıyla bu monitörde hafif bile olsa bir sarı renk var.
Dediğiniz gibi hafifse sorun olmaz herhalde. Bende yeni sipariş ettim şansıma bakalım. Hocam çözümü bulursan renk ayarlarını paylaşabilir misin?

Ben de bu modeli aldım ama en doğru renk ayarları nedir? Color banding oluşuyor YouTube'da ve Netflix'te bunu nasıl çözerim?

Beklentinize göre değişir. Çok sıcak renkler istiyorsanız monitörün halihazırdaki hali zaten isteklerinizi karşılayacaktır. Eğer daha gerçekçi ve abartı olmayan renk tonları istiyorsanız OSD'den renk sıcaklığını "Normal" yapın.

Monitörü almayı düşünen arkadaşlar için bu mesajı yazıyorum. Eğer bu monitörü satın alacaksanız fabrika ayarlarında tüm renklerin gerçekten oldukça doygun ve canlı olduğunu fakat özellikle beyazların hafif sarımsı bir tonda geleceğini göz önünde olacağını göz önünde bulundurun. HDMI, farklı DP kabloları ile birçok kez kasanın farklı portlarında da denedim fakat netice yine aynıydı. Biraz AMD: Radeon Software yazılımı, biraz Windows Renk Yönetimi ve monitörün kendi OSD ayarları ile istediğim aralığa getirebildim renkleri. Monitör güzel ve renk tonları gerçekten canlı fakat hafif sarı renk gerçeğini de göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Belki başkası bu kadar sorun etmez ama yine de söylemek istedim.
O durum tüm monitörlerde mevcut. Kolay kolay hiçbir monitör en düzgün renkte gelmez, gelse bile her insan gözü her rengi beğenmez. Ona göre ayarlamak lazım her modelde.
Elime geçen 3 monitör içinde benzer sorun yaşadım ben şahsen: R24e, G244F E2 ve 24G42e.
Hepsinide User moduna alıp, RGB'sini kendim ayarladım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı