Smart TV gerekli midir?

Bizim televizyonda da Smart özelliği yoktu. Xiaomi Mi Box S 4K aldım. İşimi görüyor. Televizyonda bir sıkıntı yoksa gereksiz masraf etmeni önermem.
Bizim evdeki televizyon olan Samsung 40M5000 de gayet taş gibi çalışıyor. Ondan önce Arçelik marka 32 inç 720p bir televizyon vardı, berbat durumdaydı. Yani çalışıyordu fakat birçok pikseli ölüydü ve hoparlörü biraz bozuktu. En sonunda bağlı olan Digitürk'ün dekoderi de HDCP iletişimi kurmamaya başlayıp HD yayın izleyemez hale gelince değiştirdik.
Şu anda zaten Smart TV özelliklerine pek ihtiyacım yok. Her işimi bilgisayardan zaten halledebiliyorum. Netflix izlemiyorum zaten (çünkü aboneliğim yok ve almayı da düşünmüyorum, dizi ve film ilgim olmadığı için), o yüzden geriye bir tek YouTube kalıyor ki onu da zaten bilgisayardan izleyebiliyorum.
Bu arada Nejdat Delioğlu abimizin Kasım 2016'da yayınladığı bir video var. Normal bir panel TV'nin arkasına laptop anakartı monte ederek Smart TV yapıyor. Hatta Smart TV'nin yapamadığı pek çok şeyi de yapabiliyor. Tabii ki Smart TV'nin yapabildiği fakat bunun doğrudan yapamadığı şeyler de var (ekran yansıtma gibi, onun da harici yazılımlarla yapılabileceğini düşünüyorum). Fakat mesela Smart TV veya Android TV Box gibi cihazlarda Word veya Excel dosyalarıyla çalışmak mümkün değilken Nejdat abimizin yaptığı Smart TV bunu yapabiliyor.
Video da şu;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Merhaba arkadaşlar. Evde iş gören ve herhangi bir arızası olmayan bir TV varken sırf YouTube, Netflix gibi platformlara erişmek için Smart TV (akıllı TV) almak gerekli midir?
Bu arada günümüzde çoğu 4K televizyon Smart TV özelliğine sahip. Yani 1080P normal TV yerine 4K TV alanlar zaten genelde Smart TV almış oluyor. Burada bahsettiğim konu, zaten iş gören TV varken sırf YouTube ve Netflix için Smart TV alınır mı konusu.

Smart TV değil de Android TV bizim için gerekli YouTube'dan veya başka yerlerden dizi izlerken daha rahat ve güzel oluyor.
 
Bende Xiaomi mi box s cihazı vardı televizyonum bozulduğu için Samsung 50TU7000 modelini satın aldım ancak mi box ile smart TV kıyasladığımızda arada uçurum var. Mi Box'a istediğin APK'yı yükleyebiliyorsun ancak Smart TV'ye APK yükleyemiyorsun sadece yüklü olan uygulamaları kullanabiliyorsun YouTube Netflix gibi. Ben Smart TV almama rağmen hala Mi Box'ı takıp kullanıyorum çok daha kullanışlı. Eğer televizyonundan memnunsan Smart TV alma git birtane Mi Box al daha mantıklı.
 
Bende Xiaomi Mi Box S cihazı vardı televizyonum bozulduğu için Samsung 50TU7000 modelini satın aldım ancak Mi Box ile Smart TV kıyasladığımızda arada uçurum var. Mi Box'a istediğin APK'yı yükleyebiliyorsun ancak Smart TV'ye APK yükleyemiyorsun sadece yüklü olan uygulamaları kullanabiliyorsun YouTube Netflix gibi. Ben Smart TV almama rağmen hala Mi Box'ı takıp kullanıyorum çok daha kullanışlı. Eğer televizyonundan memnunsan Smart TV alma git bir tane Mi Box al daha mantıklı.
Aynen öyle. APK olayı yeni aklıma geldi. Yurtdışında (ABD gibi ülkelerde) Android TV dışında platformlar da var (Fire TV gibi) fakat Android TV'nin en büyük artısı APK desteği. Bu sayede normal Android platformunda kullanılabilen çoğu uygulama Android TV Box cihazlarıyla da kullanılabiliyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı