SmartScreen'in aşırı korumacı olması

• Konuyu başlatan DJ_OXyGeNe_8
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 2.410
D

DJ_OXyGeNe_8

Ziyaretçi
Aslında kötü bir şey değil, defender üzerinde kapatılabilir. Ancak kendi yazılımları bir şey bulmazken smartscren neden böyle davranıyor? Üstelik K-Lite Codec Pack için yapıyor bunu.
İndirdiğim site burası: Download K-Lite Codec Pack
Tabii Smartscreen böyle davranınca, hem MRT aracı ile ilgili klasörü hem de Windows Defender ile ilgili dosyayı tarattım.

Yetmedi, ilgili dosyayı www.virustotal.com adresine gönderip, diğer antivirüs yazılımlarının nasıl davrandığına baktım, hepsi temiz olarak işaretlemiş.
Windows'un 2 ayrı koruma hizmeti arasındaki bu çelişki ne olabilir?

Bu durumda Defender'a mı güveneceğiz, yoksa smartscreen uyarısına mı?

Smartscreen Uyarı.png

Son düzenleyen: Moderatör:
SmartScreeni kapat bir işe yaramaz. Bi torent indiriyorum açmaya çalışıyorum 2 saat dönüyor dönüyor açılmıyor sonra görev yöneticisini açtım baktım smartscreen diyor. Bende bir durduruyum dedim torrent direk açıldı. SmartScreen yanlış hatırlamıyorsam windows defenderdan kapatılabilir.

Smart screen Antivirüslerde olmayan(benzerleri var tabi ki) bir sezgi biçimini kullanır. Örneğin bir dosya adı aynı olsa bile boyutu düşük olabilir. Yada boyut aynı içerik farklı vb. olabilir bu da zararlıların sistemde dolaşmasına izin verebilir. Veritabanlı veya HEU taramasında tespit edilemeyen zararlıları web tarayıcılarından indirirken bile devreye girip zarar verebileceğini söyler kesin emin değilse MILLER'in dediği gibi yine de çalıştırabilirsiniz güveniyorsanız.

İndirdiğiniz yer güvenlidir dosya boyutu doğru olmayabilir kontrol edin. Doğru ise çalıştırabilirsiniz.

Bilgiler için teşekkürler. Sürekli sistem yedeği alarak gidiyorum sıfır kurulumlarda. Şimdi sistem yedeğime döndüm ve tekrar çalıştırdım ve SmartScreen aktif olmasına rağmen bu sefer uyarı vermedi, ilginç.

Dosyayıda yeniden indirmedim aslında, aldığım yedeğin "indirilenler" klasöründe duruyordu. Birebir aynı dosya.

Sistemde dosya bütünlüğüyle ilgili bir durum olabilir. Güncelleme gibi durumlar etiler veya kullandığınız programlar. Önceden dediğim gibi güvenilen sitedir sorun olmaz. Birkaç ay önce X64 sürümünde sadece sorun vardı şuan problem yok.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı