Dediğim gibi istediğin kadar sitelerden API çekebilirsin. En ucuz servisleri karışık paneline ekleyeceksin.
zaten API çekmenin mantığı da şudur:
Sen A ve B sitesinden API çektin ve YouTube abone ve Instagram izlenme servisini ekledin.
Ben senin sitenden YouTube abonesi aldım diyelim. Cemal'de Instagram izlenme aldı.
Şimdi a sitesinde senin bakiyen varsa sipariş otomatik olarak işleme girer. API çekmenin mantığı budur. Ben senin sitenden siparişi girerim, senine API çektiğin yerdeki bakiyen eskilir. Örnek olarak 5 liraya çektin, bana da 10 liraya sattın. A sitesinden 5 liran kesilir otomatik sipariş girer.
Cemal ise Instagram izlenme satın aldı fakat senin b sitesinde bakiyen yok. Sipariş "fail" durumuna düşer. Bunun anlamı ise API çektiğin b isimli panelde bakiyenin bulunmamasından kaynaklı. Bakiye eklersen "fail" tekrar dene diyerek tekrar siparişe sokabilirsin.
sipariş durumunu kontrol eden müşteriye yansıyan durumu da izah edeyim:
Hazırlanıyor: sipariş panel sahibi tarafından daha işleme sokulmamış, Fail'e düşmüş veya belli aksaklılar.
beklemede: sipariş panel sahibi tarafından işleme sokulmuş. Fakat o panel sahibi de API çektiği panelden siparişini girmesini beklemekte.
yükleniyor: sipariş tüm zincirlerde işleme sokulmuş demektir. Ana sağlayıcısına kadar.