SN-RW1 mikrofon ses iletme sorunu

sinanaksu

Centipat
Kulakiçi mikrofonlu kulaklığım, kulağımı acıtınca başlıktaki kulaklığı satın aldım. Sesinden gayet memnunun fakat League of Legends oynarken sesli sohbette mikrofonunun sesinin karsıya gitmediğini fark ettim. Konusurken kendi sesim kulaklıktan bana geri geliyor ama arkadaslarıma gitmiyor. Sorun nedir acaba?

Windows 10 kullanıyorsanız ayarlardan League of Legends'a mikrofon erişimi iznini verdiğinizden emin olun. Mikrofonu oyun dışında başka bir uygulamada kullanabiliyor musunuz test edin.

Selamlar dediğiniz ayarları daha önce denedim başka uygulamalardan sadece Windows'un kendi ses kaydedicisinde bu çalıştırabildim. Discord, Google ve benzeri uygulamlarda varsayılan mikrofon olmasına rağmen çalışmıyor. Ayrıca gizlilik menüsünde aşagıdaki resimdeki gibi bir ifade beiliriyor.
SharedScreenshot.jpg

Ekran görüntüsünde görüldüğü gibi uygulamalar erişime sahip ve dün/bugün mikrofonu kullanmış. Ses denetim masası'na girip varsayılan aygıtlar kısmından kontrol ettiniz mi? Orası nasıl görünüyor?

Bahsettiğiniz gibi erişimin sağlandığını belirtiyor ayarlarda ama oyunda sesli sohbete bağlandığımda partnerim ses alamadığını söylüyor. Ses denetim masasında ise görsel şöyle
SharedScreenshot1.jpg

Oyunda bas/konuş mu kullanıyorsunuz yoksa ses şiddetine göre otomatik sesi açıp kapatıyor mu? Eğer mikrofonun sesi düşük geliyorsa otomatik algılama düzgün çalışmıyor olabilir. Bas/konuş varsa klavyede atanmış olan ilgili tuşa basarak konuşmanız gerekir. Mikrofona fazladan bas vermeyi ve mikrofonun sesini yükseltmeyi deneyin. Ses denetim masasından ilgili ayarları düzenleyebilirsiniz.

deneyip sonucu yazacağım teşekkürler.
Oyunda bas/konuş mu kullanıyorsunuz yoksa ses şiddetine göre otomatik sesi açıp kapatıyor mu? Eğer mikrofonun sesi düşük geliyorsa otomatik algılama düzgün çalışmıyor olabilir. Bas/konuş varsa klavyede atanmış olan ilgili tuşa basarak konuşmanız gerekir. Mikrofona fazladan bas vermeyi ve mikrofonun sesini yükseltmeyi deneyin. Ses denetim masasından ilgili ayarları düzenleyebilirsiniz.

düzeyler sekmesinin altında mikrofon bası seceneği yok :(
2123123.jpg

bu arada tekrar düzelteyim discordda denedim bas konus ile calısıyor hatat ses algılama ile de çalısıyor şimdi oyun içinden mikrofon basını ayarlamaya calışacağım

Son düzenleme:
kulaklık usb kulaklık jak girişli değil sanırım bu yüzden olsa gerek Realtek HD Audio Manager da görünmüyor
1575134845410.png

keza kendi driveri var kurdum ondada mic boostunu nasıl ayarlayacağımı bilmiyorum aşağıdaki resimdeki gibi bir ayarı kullanara oyun içinde deneyeceğim
1575134962228.png

ama tahminimce sizi dediğiniz gibi oyun içinde ses etkinleştirme eşiğinden düzelecek şimdi deneyeceğim
1575135032840.png

ama tahminimce sizi dediğiniz gibi oyun içinde ses etkinleştirme eşiğinden düzelecek şimdi deneyeceğim
sonuçları yazmayı unutmayın.
Mikrofon bası ise mikrofon ses düzeyinin alt kısmında 23.00 yazan yerde olmalı,oradan ayarlıyor olmanız lazım.Programla haşır neşir olmadığım için bilmiyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı