SND margin değeri kaç olmalı?

GencoSamet

Hectopat
Daha fazla  
VDSL altyapıya sahibim ve paketim 100Mbps indirme 20Mbps upload paketi ve varsayılan SNR margin değerini ayarladığımda hızım asla 100'e çıkmıyor, testlerde 80-85'e takılıyor fakat bu yapmış olduğum değerlerden hangi değerde kalmam gerektiğini anlayamıyorum. Düşük değer yaptığımda 100'gördüğümde bazı saatlerde YouTube dahi açılmıyor saçmalamaya başlıyor.
SND margin değerleri kaç olmalı buna göre?

Hangi değerlerim ile ping değerimi sabitleyip çok ama çok daha fazla düşürebilirim modem üzerinden hangi ayarları yapabilirim önerisi olan var mı?

Modem: Keenetic carrier DSL modeli.
Kararlı sürüm: 4.3.6.3

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    12 KB · Görüntüleme: 14
VDSL altyapıya sahibim ve paketim 100Mbps indirme 20Mbps upload paketi ve varsayılan SNR margin değerini ayarladığımda hızım asla 100'e çıkmıyor, testlerde 80-85'e takılıyor fakat bu yapmış olduğum değerlerden hangi değerde kalmam gerektiğini anlayamıyorum. Düşük değer yaptığımda 100'gördüğümde bazı saatlerde YouTube dahi açılmıyor saçmalamaya başlıyor.
SND margin değerleri kaç olmalı buna göre?

Hangi değerlerim ile ping değerimi sabitleyip çok ama çok daha fazla düşürebilirim modem üzerinden hangi ayarları yapabilirim önerisi olan var mı?

Modem: Keenetic carrier DSL modeli.
Kararlı sürüm: 4.3.6.3
Gürültü marjı sizde "Download/İndirme" olarak 6. Normalde en kötü 11 önerilir ama 9'a kadar tölere edilebiliyor sanırsam. Kısaca 100Mbps'i kıssanız iyi olur çünkü altyapınız bariz kaldıramıyor.

Daha fazla bilgi için:

100/20 internetiniz var zaten tüm performansı alamazsınız. Burada garip olan bir şey yok dolaptan eve gelene kadar hızınız düşüyor bu gayet normal. Hız sabitleyin 80-85 yeterli ardından bufferbloat ayarı yapın ping vs minimum seviyede olur.

Gürültü marjı sizde "Download/İndirme" olarak 6. Normalde en kötü 11 önerilir ama 9'a kadar tölere edilebiliyor sanırsam. Kısaca 100Mbps'i kıssanız iyi olur çünkü altyapınız bariz kaldıramıyor.

Daha fazla bilgi için:
Bende bu rehberi arıyordum. Bugüne kısmet oldu. :D

100/20 internetiniz var zaten tüm performansı alamazsınız. Burada garip olan bir şey yok dolaptan eve gelene kadar hızınız düşüyor bu gayet normal.
Altyapı temiz olsa aslında rahat alır. 100/15 kullandığım zamanlar çok temiz alıyordum şahsen ama şuanki evimde benimde gürültü oranım 8-9dB arası. 75'lik pakette 73 gene görüyorum ama çöküyor arada.
%15'lik kayıp normal değil pekte.

100/20 internetiniz var zaten tüm performansı alamazsınız. Burada garip olan bir şey yok dolaptan eve gelene kadar hızınız düşüyor bu gayet normal. Hız sabitleyin 80-85 yeterli ardından bufferbloat ayarı yapın ping vs minimum seviyede olur.

Bende bu rehberi arıyordum. Bugüne kısmet oldu. :D
Ne mutlu hocam bizlere o zaman! :D

@He stole my money Favori kahraman hocam gelmiş tekrardan teşekkürler konu için..
Teşekkürler yardımlarınız için bi inceleyip döneyim.

SND Margin 20db sonuçlarım :

Dosya Ekleri

• Margin 20 PING.png
    Margin 20 PING.png
    423,7 KB · Görüntüleme: 4
  • Margin 20 Hız.png
    Margin 20 Hız.png
    37,4 KB · Görüntüleme: 4
Son düzenleme:
@He stole my money Favori kahraman hocam gelmiş tekrardan teşekkürler konu için..
Teşekkürler yardımlarınız için bi inceleyip döneyim.

SND Margin 20db sonuçlarım :
20db yüksek fazla. Yüksek olması iyi ama 50mbps düşük hız. 75-80'i bir deneyin.

Margin 0 Ping : 63 Ms Viyana
Margin 0 Hız : 93 Down. 19 Up.

Hızı kendisi ayarlıyor ben hiçbir sınırlandırma koymuyorum sayın hocam @He stole my money

Margin 11 Ping : 60
Margin 11 Hız : 84 Down. 19 Up.

Dosya Ekleri

• Margin 0 Hız.png
    Margin 0 Hız.png
    17,7 KB · Görüntüleme: 2
  • Margin 0 Ping.png
    Margin 0 Ping.png
    341,3 KB · Görüntüleme: 2

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar