Sniper Ghost Warrior Contracts 2 incelemesi

Selamlar. Bugün Sniper Ghost Warrior serisinin yeni oyunu olan SGW Contracts 2'nin incelemesi ile karşınızdayım. En son 2019 yılında çıkan Sniper Ghost Warrior Contracts o kadar da hoşuma gitmemişti. Onun da incelemesine şu linkten ulaşabilirsiniz: Sniper Ghost Warrior Contracts incelemesi Sanki bazı şeyleri eksik gibiydi. Hikayesi o kadar da akıcı değil, ana karakter çok ruhsuz ve birçok optimizasyon sorunu vardı. Bu oyunda sanki eksik olan şeyler düzeltilmiş gibi. Bazı insanlar güzel diyor, bazıları rezalet diyor. Bu oyun iyi mi kötü mü, ona şimdi bakacağız.
Öncelikle hikayeden başlayalım.
Hikayemiz, Orta Doğu'da Kuamar adındaki bir bölgede geçiyor. Bibi Rashida'nın Kuamar'da devletin başına geçmesi üzerine yapmış olduğu ekonomik ve siyasi kararlar nedeniyle ülkede isyanlar başlamış, diğer ülkelerden de tepki toplamıştır. Biz de Raven adındaki bir suikastçıyı yönetiyoruz. Hikaye basit işte. Gene önceki bir oyun gibi siyasi bir durum var ortada. Hikaye akıcı değil. Raven yani "Kuzgun" karakterine gelirsek, bence önceki Seeker'ın aksine daha ruhlu bir karakter. Sürekli olmasa da onu yönlendiren yapay zekasıyla bayağı konuştuğunu fark ettim. O biraz iyi olmuş. O alanda oyun benden +2 puan aldı. Senaryo ve karakterler hakkında söyleyebileceğim bu kadar.

20220106183438_1.jpg


Gelelim oynanışa.
SGW Contracts 2, bildiğiniz gibi First Person (1. Şahıs), taktiksel bir gizlilik oyunu. Oyunda farklı farklı kontratlar var ve biz de bu kontratları tamamlıyoruz her bölümde. Bunlar ya hedef öldürme ya da imha görevleri yapıyoruz. Bazen mücadeleler diye adlandırılan yan Görev tasarımları o kadar da çeşitli değil. Sayıları değişiyor. Yeteneklerde çok değişiklik yok. Silahlarda azıcık değişiklik var. Mesela yan silah olarak ok var, o hoşuma gitti. Dron, keskin nişancı tareti gibi ekipmanlar gene var. Oyunda sadece gizli gizli ilerlemeniz lazım. FPS oynar gibi oynamaya çalışırsanız ölme ihtimaliniz var. Hatta yan silah için mermimiz sınırlı. O nedenle ya Sniper ve tabancayla oynamanızı tavsiye ederim.

20220106202647_1.jpg


Şimdi gelelim serinin asıl özelliğine yani mermi kameralarına. Mermi kameraları oldukça iyi. Önceki oyunun aksine daha akıcı gözüküyor. Ha bu arada mermi kamerası demişken, vuruş hissi fena değil, düşman attığınız mermileri hissediyor.

20220106212929_1.jpg


Teknik kısma gelip puanımı vereyim. Grafikler hoş. Yapay zeka o kadar da iyi değil. Zaten şu anki gizlilik oyunlarında MGS 5 The Phantom Pain gibi bir yapay zekaları yok. Optimizasyon hakkında şunu demek istiyorum: Sniper Ghost Warrior serisinin en büyük sorunu optimizasyon. İlk Contracts'ta da böyle bir sorun vardı. GTX 1650 ekran kartıyla oynuyordum ve oyunu en yüksek ayarlara aldığımda mermi kamerası sekansı bittiğinde FPS düşüyordu. Oyunda düzgün bir Save sistemi yoktu, ama Contracts 2'de bunlar az çok düzeltilmiş. Düzgün bir Save sistemi var, istediğimiz yerde Load yapabiliyoruz. Optimizasyon düzeltildi diyemem, ama önceki yaşadığım sorunlar az çok giderilmiş.

20220106222301_1.jpg


Evet, uzun bir incelememizin daha sonuna geldik. SGW Contracts 2'de; hikayesi, görev ve yetenek çeşitsizliğine rağmen; sürükleyici oynanışı, grafikleri, seslendirmeleri, karakterimiz yani Raven'ın canlılığı, mermi kameralarının akıcılığı, fena olmayan bir optimizasyonuyla benim oldukça sevdiğim taktiksel, gizlilik oyunlarından biri olmayı başardı. Eğer siz bu türde oyun arıyorsanız SGW Contracts 2'yi almanızı öneririm.

Puan: 83/100
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hitman serisinin FPS ve daha az seçenekli hali diyebiliriz bu seri için. Sniper Ghost Warrior serisi güzeldi şahsen sevmiştim ama bunun ilk oyunu pek sevdirmemişti. Ayrı ayrı haritalarda dolaşmanın mantığını iyi verememişlerdi bence. Koca bir tek harita olsa dahi iyi olabilirdi sgw 3 de ki gibi. Ellerinize sağlık.
 
Aşk ile oynadığım 3-4 seriden biridir bu seri. İncelemenize hak veriyorum. İlk oyuna göre hem grafik, hem oynanış olarak yenilikler getirilmiş.

1643344972604.png


1643345002576.png


Bu da oyunda kaydettiğim kısa bir kesit.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

"Sniper" ismine yakışan tek oyun onca hatalarına rağmen.
 

Geri
Yukarı