Arkadaşlar elimde lanet olası Snowman M800 CPU fanı var ve 2 saattir uğraşıyorum, çıkarmıyorum. Benim kasanın arka kapağı da açılmıyor. Yeni işlemci aldım bir türlü takamadım. Acil yardımcı olacak biri var mıdır?
Önce stres testinde biraz ısıtın, sonra PC'yi kapatıp fanın vidalarını sökün, tırnağını kaldırın ve çevirerek çıkarın. Zorlamadan yavaş yavaş sağa sola oynatarak çekin. Hiç olmazsa iki elinize ip alıp arasından geçirip işlemciyi soğutucudan ayırmaya çalışın. Sert plastikten ince bir spatula falan varsa onu da araya sokmaya çalışabilirsiniz, tabii yine zorlamadan, işlemciyi çizebilirsiniz. Sertçe çekerseniz de pinler zarar görebilir dikkat edin.
Önce stres testinde biraz ısıtın, sonra PC'yi kapatıp fanın vidalarını sökün, tırnağını kaldırın ve çevirerek çıkarın. Zorlamadan yavaş yavaş sağa sola oynatarak çekin. Hiç olmazsa iki elinize ip alıp arasından geçirip işlemciyi soğutucudan ayırmaya çalışın. Sert plastikten ince bir spatula falan varsa onu da araya sokmaya çalışabilirsiniz, tabii yine zorlamadan, işlemciyi çizebilirsiniz. Sertçe çekerseniz de pinler zarar görebilir dikkat edin.
Iki tarafta klipler var hocam onlar siyah plastik bi aparata bağlı uzun ucu olan klipsi aşağı ve dışarı doğru hareket ettirirseniz kendisi atar biraz uğraştırabilir snowmanin klipsleri biraz fazla sıkı, termal macun değişimi için her sök tak yapıcağım zaman tedirgin ediyor anakartı kırıcak diye. Çok zorlamadan klipsi aşağı dışarı doğru yavaş yavaş esneterek çıkarabilirsiniz.
Iki tarafta klipler var hocam onlar siyah plastik bi aparata bağlı uzun ucu olan klipsi aşağı ve dışarı doğru hareket ettirirseniz kendisi atar biraz uğraştırabilir snowmanin klipsleri biraz fazla sıkı, termal macun değişimi için her sök tak yapıcağım zaman tedirgin ediyor anakartı kırıcak diye. Çok zorlamadan klipsi aşağı dışarı doğru yavaş yavaş esneterek çıkartabilirsini
Arkadaşlar elimde lanet olası Snowman M800 CPU fanı var ve 2 saattir uğraşıyorum, çıkarmıyorum. Benim kasanın arka kapağı da açılmıyor. Yeni işlemci aldım bir türlü takamadım. Acil yardımcı olacak biri var mıdır?
İlk önce yukardaki klipsi aşağı bastır tırnaktan kurtar. Ardından öteki klipsi üstten bastır, tırnaktan kurtar. Tırnaklardan kurtulduktan sonra hafifçe sağ sol çevir. Baktın kendini saldı yavaşça çıkar. Kabloyu unutma. Baya basit birşey aslında.