Snowman T6- Ultra İncelemesi

Kulaklıkla orta seviye müzik dinlerken soğutucunun sesi gelmiyor fakat kasanın fanlarının sesi geliyor. Default ayarlı olduğu için kafasına göre çalışıyor serin kalsın diye.

Kasa içi 2 görüntü ekledim. Sona koydum.

SE 224-XT-R daha ağırdı. Malzeme kalitesi diyebiliriz.

Bu arada, @Spontune hocam T6 modelinin çok daha iyi olduğunu söylemişti T6 Ultra'ya göre. T6 Ultra'da rainbow fan yapacağız diye fan kalitesinden ödün verilmiş biraz.
Normal T6'nın fanları çok daha iyi hava akımı konusunda ve sessizlik konusunda onun harici zaten heatsink aynı. Rainbow fan çok istiyorsanız ileride ARGB fan bile alabilirsiniz T6 Ultra almaya hiç gerek yok.
Oluyor. Daha iyi baskı uyguluyor.
Daha iyi baskı uygulama gibi bir durum yok. Bunu zaten termal macun ve montaj vidaları hallediyor. Termal macunun hem işlemciye hem de soğutucuya yapışması yeterli geliyor. Daha fazla baskı daha iyi ısı iletimi olarak algılanmasın zaten termal macun bütün boşluğu doldurmak için var.
Anakart, işlemci pinine zarar vermez mi?
İşlemci pinine kolay kolay zarar vermez çünkü montaj kiti yükü anakarta vermiş oluyor. Anakarta zarar verir fakat bunun için ağırlığın çok yüksek olması lazım. Durduk yere 1 kilogram ağırlığın anakarta zarar vereceğini düşünmeyin. Dikkat etmeniz gereken tek şey 1 kilo ve üstü bir soğutucu kullanıyorsanız, kargo veya uzun mesafeli taşımalarda o soğutucuyu sökmeniz önerilir ki anakarta zarar vermesin diye.

Normal T6 kullanıyorum tavsiye ederim ama her zaman dediğim gibi T6 Ultra'yı kimseye tavsiye etmem. Yeni konu açtım O.C. sonuçlarım mevcut soğutma olarak bana başarılı geldi.
Bana sıcaklık değerleri fazla geldi 90W güç tüketiminde 80 derece çok. Oyun için sıcaklık da keza öyle maksimum 50 derece olması gerekirken 55 dereceye çıkıyor. Kutu içinden çıkan termal macun yerine Arctic MX-4 kullanmanızı tavsiye ediyorum. Yaptığım 30 dakikalık testte 110W güç tüketiminde en fazla 66 derece aldım. 145W güç tüketiminde ise 74 derecede tutmayı başarmıştı. Termal macunun etkisi bu konularda çok fazla bir an evvel kaliteli termal macun almanızı öneriyorum.

Son düzenleme:
Ben Trendyol'dan aldım sistemleri çok iyi para iadesi konusunda hiç gecikme yaşamıyorum ve kargoları hep zamanında teslim alıyorum.
ZF-12 ile aralarında pek fark yok ama. Belki kasanın hava sirkülasyonu kötüdür bilemiyorum ama ben 100-110W güç tüketiminde aldığım sonuç 66 dereceydi. 4 GHz 1.280V'da.

Çarşamba günü müsaitim. Değerleri bir de OC'suz yaparım, atarım. Kasa İCUE 220T iyi hava alıyor belki de ZF-12 ile ilgili bir durumdur. Ekstradan para olunca Arctic MX-4 de alırım, bana da konu çıkıyor sürekli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…