SNR alt limit kısıtlaması kaldırılabilir mi?

FATİH3232

Hectopat
Netspeed kullanıcısıyım. Modem modelim: ZyXEL VMG3312-B10b. 18 mgps download(SNR: 10), 1 Mbps upload(SNR: 8) alıyorum. PuTTY programı ile hızımı düşürdüğümde SNR değerlerim 15- 25 arasına kadar çıkarabiliyorum. Anca tam aksine hızımı arttırdığımda SNR değerim en fazla 8'e kadar düşüyor ve dolayısıyla hızım artmıyor. Yaklaşık birkaç gün önce (neden oldu bilmiyorum) upload SNR değerim 4' düşmüş upload hızım ise 2Mbps'ye çıkmıştı. Yaklaşık 1 gün böyle kullandım ping değerlerim aşırı düşmüştü. Sonra eski haline geri döndü. Bir daha ne yaptıysam ne hızımı arttırabildim ne SNR düşürebildim. Bilgisi olup yardım etmeye çalışacak herkese şimdiden teşekkürler.

Siz modem üzerinde ne kadar oynama yaparsanız yapın, tanımlı paket içerisinde SNR değeriyle oynayabilirsiniz.

SNR değerini tamamen kontrol edebilmek için DSLAM tarafında bir sınır belirlenmemesi lazım. Bunu sadece TurkNet YAPA'da yapabilirsiniz. Mesafeye bağlı olarak manevra alanı değişir.

Zaten 8 ve altı SNR önermiyorum. Kağıt üzerinde hızınız artacaktır fakat FEC ve CRC hatalarının artmasına, hattın kopmasına veya kopma sorunu yaşanmasa bile paket kaybına neden olacaktır.

kopmal
Siz modem üzerinde ne kadar oynama yaparsanız yapın, tanımlı paket içerisinde SNR değeriyle oynayabilirsiniz.

SNR değerini tamamen kontrol edebilmek için DSLAM tarafında bir sınır belirlenmemesi lazım. Bunu sadece TurkNet YAPA'da yapabilirsiniz. Mesafeye bağlı olarak manevra alanı değişir.

Zaten 8 ve altı SNR önermiyorum. Kağıt üzerinde hızınız artacaktır fakat FEC ve CRC hatalarının artmasına, hattın kopmasına veya kopma sorunu yaşanmasa bile paket kaybına neden olacaktır.
kopmalara razıyım aslında ping değerlerim oyun oynatmıyor devamlı telefonumun internetini kullanmak zorunda kalıyorum. Geçen bir günde 1-2 kopmaya karşılık pingsiz bir deneyim yaşadım ama uzun sürmedi maalesef

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı