SNR değeri yükselmemesi normal mi?

175 metre diye biliyorum birkaç gün önce 100 gözüküyordu şimdi düştü önceden 100 Mbps paketim vardı modeme 80 geliyordu ama anca 55 59 falan alabiliyordum inatla 50 yaptırdılar kutudan kablo çektirmeyi düşünüyorum sence bir önerin fikrin varsa paylaşırsan sevinirim 75 alsam bile sevinirim.

Modemine 78 Mbps geliyor. Download kısmında hat zayıflaman normal ancak upload kısmında hat zayıflaman biraz fazla.
Kablo yenilersen hat değerlerin biraz düzelebilir. Mesela hattına 78 değil de 88 gelebilir ama garanti veremiyorum. Ancak upload verilerin kesin iyileşir. Kabloyu iç tesisattan mı yenileyeceksiniz yoksa dışarıdan mı?

Modemine 78 Mbps geliyor. Download kısmında hat zayıflaman normal ancak upload kısmında hat zayıflaman biraz fazla.
Kablo yenilersen hat değerlerin biraz düzelebilir. Mesela hattına 78 değil de 88 gelebilir ama garanti veremiyorum. Ancak upload verilerin kesin iyileşir. Kabloyu iç tesisattan mı yenileyeceksiniz yoksa dışarıdan mı?

Bina içindeki kutudan CAT 6 çektirmeyi düşünüyorum açıkçası dış tarafa bakım istesem hayatta yapmazlar bir kablo eki vardı TT inatla söktü onu sökmeden önce 80 falan sabit geliyordu şimdi 75 78 arası hiç kopma falan yaşamadım 47/14 alıyorum şu an.

Bina içindeki kutudan CAT 6 çektirmeyi düşünüyorum açıkçası dış tarafa bakım istesem hayatta yapmazlar bir kablo eki vardı TT inatla söktü onu sökmeden önce 80 falan sabit geliyordu şimdi 75 78 arası hiç kopma falan yaşamadım 47/14 alıyorum şu an.

Bazı elektrikçiler iç tesisattan kablo yenilemeye uğraşmıyor hocam. Ben de bina dışından üçüncü kata CAT6 kablo çekerek sorunumu çözmüştüm.
Ancak benim hat değerlerim sizden kötüydü. Ev tesisatından 50-55 Mbps alıyordum. Şu an modeme ulaşan 97 civarı.

Bazı elektrikçiler iç tesisattan kablo yenilemeye uğraşmıyor hocam. Ben de bina dışından üçüncü kata CAT6 kablo çekerek sorunumu çözmüştüm.
Ancak benim hat değerlerim sizden kötüydü. Ev tesisatından 50-55 Mbps alıyordum. Şu an modeme ulaşan 97 civarı.

Komşum galiba CAT 6 ile çekmiş bir ara gidip soracağım 100 90 civarı bir hız alabiliyor ise yaptıracağım elektrikçi dedi zaten dışarıdan çekeceğiz pencereden keşke bina içinden yapabilseler.

Komşum galiba CAT 6 ile çekmiş bir ara gidip soracağım 100 90 civarı bir hız alabiliyor ise yaptıracağım elektrikçi dedi zaten dışarıdan çekeceğiz pencereden keşke bina içinden yapabilseler.

Uğraşmak istemiyorlar hem de bina içinde başka kabloya zarar gelme olasılığı da var.
Siz komşunuzla konuşun hat değerlerine bakın. Eğer CAT6 çekmek isterseniz size F/P kablo önerebilirim.

Uğraşmak istemiyorlar hem de bina içinde başka kabloya zarar gelme olasılığı da var.
Siz komşunuzla konuşun hat değerlerine bakın. Eğer CAT6 çekmek isterseniz size F/P kablo önerebilirim.
DSL karmaşıktır dostum. İkinci söylemişim. Yani, bir kişi, herşeyi yapsan da sorunun çözümü yüzde 50. Ya tamamen çözülür ya da çözülmez
VDSL de Crosstalk olur. Bakır da saha dolabına kadar birbirini etkilemeyecek şekilde gider. Fakat yakın oldukları için diyafoni olur. Sadece saha dolabında değil, anksatre de aynı sorun var. Ayrıca saha dolaylarında dandik kart (eski) kullandıkları için daha beter duruma geçiyor. T.T artık bakıra yatırım yapmıyor. Ne yaparsan yap, bakırın ömrü bitti, kartlar yenilenmiyor, şuan sıkıntısız olsa da ileri de mutlaka sıkıntı çıkacaktır.

DSL karmaşıktır dostum. İkinci söylemişim. Yani, bir kişi, her şeyi yapsan da sorunun çözümü yüzde 50. ya tamamen çözülür ya da çözülmez.
VDSL de crosstalk olur. Bakır da saha dolabına kadar birbirini etkilemeyecek şekilde gider. Fakat yakın oldukları için diyafoni olur. Sadece saha dolabında değil, anksatre de aynı sorun var. Ayrıca saha dolaylarında dandik kart (eski) kullandıkları için daha beter duruma geçiyor. TT artık bakıra yatırım yapmıyor. ne yaparsan yap, bakırın ömrü bitti, kartlar yenilenmiyor, şu an sıkıntısız olsa da ileride mutlaka sıkıntı çıkacaktır.

O kesin zaten fiber inatla getirmiyorlar dilekçe olsun her şeyi verdik benim tek istediğim aldığım hızı tam almak ve sağlam almak onu da beceremiyorlar işte :(

Teşekkür ederim sorduğum zaman eğer olumlu cevap alırsam kesin bir şekilde yaptıracağım masraflı olacak ama olsun ardından sağlam bir modem alacağım ne yazık ki internet tarafından hiçbir zaman yüzüm gülmedi nasip kısmet :D şefim son bir sorum var bu sorguda çıkan hız cihaza kadar giden hız mı yoksa dümdüz kutudan alınabilecek hız mı?

Son düzenleme:
@BlueEagle Altyapı sorgulamarında gösterilen hız teoriktir. Ayrıca yüzde yüz doğru sonucu göstermez. 1500. Söylemişim yine söylüyorum artık bunu okuyan da, buraya gelip okuyacak olan arkadaşlarda bilgilensin.

DSL'de Crosstalk dediğimiz diyafoni durumu vardır. DSL'de herkesin hat durumu saha dolabına kadar ayrı ayrı gider fakat birbirlerine çok yakın gittikleri için etkilenir. DSL tarafta hem s/k (saha kabini/dolabı) ve anksatre'de de reglet'lerden daireye giden hatlarda birbirine yakın olacağı için, genel kaliteyi ciddi etkiler.
Ayrıca mahalle/sokakta ne kadar çok VDSL abonesi varsa aynı oranda alacağın hız düşer.

Artık DSL tarafta yatırım/güncelleme olmadığı için, bu sorun hep devam edecek. Normalde DSL kartlarda yapılacak olan iyileştirme ile ve sorunlu m/d'lerin değiştirilmesi durumunda önüne geçilebilir. Fakat DSL Tarafa yatırım yok. Dolayısıyla sen hangi hızı alırsan al, Mahalle/Sokak üzerindeki VDSL kullanıcıların yoğunluğu ileri de hız düşüşüne, genel kaliteyi etkileyeceğini bilmelisin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı