SNR değerlerime göre hızım normal mi?

byfrojo

Hectopat
Daha fazla  
Eskiden daha yüksek hızlar alıyordum acaba modemden kaynaklı olabilir mi veya iç tesisattan?

Dosya Ekleri

• Opera Anlık Görüntü_2021-06-25_145434_192.168.1.1.png
    Opera Anlık Görüntü_2021-06-25_145434_192.168.1.1.png
    31,5 KB · Görüntüleme: 69
Kablolardan da olabilir, modemden de olabilir, ya da direkt sağlayıcı ile de alakalı olabilir. Ben de daha önce 146mbps download hız alıyordum. Ama son 5-6 aydır 125mbps'e düştü maksimum ulaşılabilir hızım. İç tesisatım da bir problem olmadığına eminim, ya da modemde...Santral ile alakalı :)

Eskiden daha yüksek hızlar alıyordum acaba modemden kaynaklı olabilir mi veya iç tesisattan?
ADSL kullanıyorsunuz. Bölgenizde büyük ihtimal VDSL altyapı bulunuyor. Modem kaynaklı değil. ISS hızınızı sabitlemiş. 16 mbps paket ise 16384 olarak yeniden tanımlama yapılmasını talep edin.
Kablolardan da olabilir, modemden de olabilir, ya da direkt sağlayıcı ile de alakalı olabilir. Ben de daha önce 146mbps download hız alıyordum. Ama son 5-6 aydır 125mbps'e düştü maksimum ulaşılabilir hızım. İç tesisatım da bir problem olmadığına eminim, ya da modemde...Santral ile alakalı :)
Saha dolabına her abone eklendiğinde kapasite düşer. Birkaç ay sonra belki de 100 mbps bile alamayabilirsiniz. Eğer ki hat zayıflama değişmiyor ve sinyal gücü saçmalamıyorsa kapasite sebepli max hızınız düşüyor.

Saha dolabına her abone eklendiğinde kapasite düşer. Birkaç ay sonra belki de 100 mbps bile alamayabilirsiniz. Eğer ki hat zayıflama değişmiyor ve sinyal gücü saçmalamıyorsa kapasite sebepli max hızınız düşüyor.

SNR değerim sanırım bir tık düştü gibi. Ama hat zayıflama değerim hep aynı. Download/Upload 4dB hala.

Kapasite kaynaklı o. Elinizden bir şey gelmez. xDSL altyapının vazgeçilmezleri bunlar.

Bir de şunu merak ediyorum. Benim altyapım fiber ama...Yani eve kadar değil, saha dolabı ve santral arası hat direkt turuncu fiber kablolarla döşenmişti. Ve o saha dolabını bir kere açık gördüğüm zaman orada fiber ince kablolar vardı, içinde hava soğutucu bile vardı :) Bu durumda da kullanıcı sayısı arttıkca değerlerim düşer mi yine ?

Bir de şunu merak ediyorum. Benim altyapım fiber ama...Yani eve kadar değil, saha dolabı ve santral arası hat direkt turuncu fiber kablolarla döşenmişti. Ve o saha dolabını bir kere açık gördüğüm zaman orada fiber ince kablolar vardı, içinde hava soğutucu bile vardı :) Bu durumda da kullanıcı sayısı arttıkca değerlerim düşer mi yine ?
FTTC kabin diyoruz ona. Kapasite yine düşecektir. Çünkü her cihazın belirli bir sınırı vardır. Fiber kablolar saha dolabına kadar fiber taşıyıp size bakır kablo ile iletiyor. Bundan dolayı her halükarda kapasite düşümü olacaktır.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı