CRC değeri 1551, henüz 10k değerlere çıkmamış olsa da pek de düşük bir değer olduğu söylenemez. ISS sağlayıcınıza bir süre sonra DSLAM kilidimi kaldırın alabileceğim en yüksek hız değerine bakmak istiyorum deyin. Genelde TurkNet bu işlemi talebe istinaden tamamlıyordu ama Netspeed'de nasıl inanın bilmiyorum. Ben de 2 yıl Netspeed kullandım ama VDSL altyapım kötüydü halihazırda zaten.
Bununla birlikte binanız eskiyse ve kablolar da buna bağlı oksitlenme, erime gibi bağlantıyı kötü etkileyecek sonuçlara sebebiyet verdi ise bu iç bağlantı sorunudur, ankastreden dairenize kadar çıkan DSL kablosunun eklerine kadar her şeyinden sorumlusunuz, kabloda ek vs varsa bunlar da etkidir. Ankastreden CAT6 kablo çakıp herhangi bir ek yapmaksızın direkt modeme ulaştırmayı deneyebilirsiniz kabloyu. Ben çok çektim bina içi kabloların eskimesinden kaynaklı SNR margin zayıflaması probleminden. 35Mbit interneti verimli bir şekilde kullanamıyorduk.
Bir de çok nadir gerçekleşse de Broadcom harici bir çipset ile gelen modem kullandığınızda DSLAM cihazı ile uyumsuzluk yaşayabiliyorsunuz. Bu sorun DSLAM uyumsuzluğu olarak geçiyor. Sokağınıza hizmet veren DSLAM/VDSL kabini modem ile anlaşamıyor ve SNR değeri çakılmaya başladığı gibi hizmet de kesilebiliyor maalesef. Modem marka/model bilgisinden hangi çipe sahip olduğunu öğrenebilirsiniz cihazın. Eğer Broadcom değil ise komşunuzdan tanıdıktan vs rica edin ve kısa süreliğine modemini bağlatıp bağlantı durumunuzu müşteri temsilcisi aracılığıyla test edin, bağlantıyı yeniden başlatsın ve son durumu inceleyin.
Tahminimce kablo sorunu ama modem sorunu olma ihtimali de hiç yok değildir.