Hocam kendini geliştirsen dahi iş bulamayabilirsin bu bölümlerde. Yani araştırabilirsin ancak iş bulma amacı ile seçmeni önermem. Sosyal hizmet, felsefe, sosyoloji gibi bölümler de var ancak bunları tercih etmek mantıklı değil iş imkanı oldukça dar bu bölümlerin.
Peki işletme tarzı iş alanı geniş bölümler önerir misiniz? Gerçi onda da matematik bayağı görülüyormuş sanırım.
Bu sıralamaya okuyacağın işletme işsizliği 4 yıl ötelemekten başka işe yaramaz. Dersleri kolay işletmenin, ama mezun olduğun üniversite çok önemli bu bölümde.
Deu Bursa geliyorsa fakülte önemli bölümden daha çok, tahminimce türkçe gelecek.Dokuz eylül, bursa uludağ, Balıkesir gibi yerler geliyor bu üniversitelerde okunur mu peki.
Dostum ÇEKO bir aralar çok patlamış, yıldızı sönmüş bir bölüm. yani matematik olmayan ea bölümü çocuk gelişimi filandı benim de iyi değil ama teknik üniversitede okumadığın sürece EA matematiği çok koymaz gidip de matematik öğretmenliği okumayacaksan
Ortalama bir fikir, çok zor değil diye biliyorum.@Booh of Wooh @785052 @kerimg03
Peki Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri okumak mantıklı mı, atanması zor olur mu?
DEÜ bursa geliyorsa fakülte önemli bölümden daha çok, tahminimce Türkçe gelecek.
İngilizce temelin varsa yazabilirsin ama mesuliyeti bende değil. Ben iü, Hacettepe YTÜ ne varsa y azdım DEÜ da yazdım ama ingilizcesini.
Dostum çeko bir aralar çok patlamış, yıldızı sönmüş bir bölüm. Yani matematik olmayan EA bölümü çocuk gelişimi filandı benim de iyi değil ama teknik üniversitede okumadığın sürece EA matematiği çok koymaz gidip de matematik öğretmenliği okumayacaksan![]()
dostum inegöl fakültesiyse gitmeni önermiyorum, bakmadım fakülte nerede diye isteğe bağlı hazırlık fena olmayabilir. ÇEKO özelinde mi konuşuyoruz yoksa İktisat/İşletme özelinde miyiz?Bursa uludağ da isteğe bağlı hazırlık varmış ama belirli bir kontenjan olabilir.
Dostum inegöl fakültesiyse gitmeni önermiyorum, bakmadım fakülte nerede diye isteğe bağlı hazırlık fena olmayabilir. Çeko özelinde mi konuşuyoruz yoksa İktisat/İşletme özelinde miyiz?
İktisat yazabilirsin istersen o puanla fena değil puanın kocaeli işletme vs gibi bölümlere de yetiyor düşünürsen kocaeliliyim üniversite dağda kışın kar bayağı yağıyor ama düşünebilirsin.İnegöl değil konumu iyi değilmiş özellikle yazmadım onu ve iktisat, işletme için geçerli hazırlık diğerini bilmiyorum.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.