Sözel bölüm için Doping Hafıza alınır mı?

Peki ne diyorsunuz arkadaşlar? Rehberlik etmesi için alınır mı? Yoğun çalışacağım ve planlı.
Hayır ortada geç kalınmış hiçbir şey yok. Yılbaşından sonra başlasanız bile düzenli çalışma ile sözel konuları yetiştirilebilir. Ancak yine de son ana bırakmayın, ne kadar erken başlarsanız, konuların oturması o kadar kolaylaşır. Bu süreçte sizi en çok zorlayabilecek şey ise zaman zaman motivasyon kaybı veya düşüklüğü olacaktır, bir şekilde bu işi de halledebilirsiniz oldukça verimli bir süreç geçirebilirsiniz. Siz elinizden geleni yapın, gerisi için endişelenip de kafanızı yormayın. Gerisi nasip, ne demişler nasipten öte yol yok :)

Bu arada ben kişisel tecrübelerimden yola çıkarak doping hafızayı ezbere dayalı derslerde çok pratik buluyorum, tavsiye de ederim. Ancak sadece doping hafızaya da güvenmeyin, ek çalışmalar da yapmanız gerek. Youtube'da vs birçok ücretsiz içerik mevcut, onlardan da faydalanılabilir, özellikle ezber gerektiren yerlerde ise doping hafıza iyidir. Mesela ben resimlerle hikayelerle vs çağrışım yapınca bir şeyleri hatırlayabiliyorum, normalde ezberlemem çok zor. Ancak siz normalde de rahat ezber yapan birisiyseniz doping hafızanın pek bir yararı olacağını sanmam. Çünkü benim hatırladığım kadarıyla içeriği biraz zayıf doping hafızanın, derin değil yani. Konuları tam manasıyla kavramak için tek başına yeterli olmayacaktır.
 
Son düzenleme:
@Jukac, plansız değil aslında. Playlist olarak sunuluyor genelde. Hem de ücretsiz olarak. Ayrıca üniversite kazanmak istiyorsan ne yazık ki planlı çalışmalısın, kendini düzene sokmalısın. Bunu bir şey aracılığıyla değil, kendi sorumluluk bilinciyle yapman gerekmekte.
 

Geri
Yukarı