Sözel bölümlerin hiçbir işe yaramaması

Anlamıyorsa okumasın meslek öğrensin

Okuduğun sayısal bölümüde sana sözel sağladı hiç araştırmadın sanırım öylesine çalışıyorsun sayısala sayısalda da edebiyat var unutma sözelcilere duyulan nefretinizi anlamış değilim açıkçası çoğu siyasette önde gelen isimler bile sözelci bu yeterlidir diye düşünüyorum size ha yetmez ise daha güçlü argümanlarım var ve çürütemeyeceğinize eminim sözel okuma becerinizi yorum becerinizi geliştirir sözel olmasa matematik yapamazdınız mantık bile sözelden çıkmıştır konuşmanızı bile sözel size sağlıyor sözel olmasa belki de hala agu bugu diyecektiniz sözel şu anda hak ettiği değeri görmüyor o yüzden sallamanız bu kadar rahat yoksa bu kadar rahat sallayamazdınız sözel bölüme yada bölümlere bunları söylesem yeterli olacaktır ha olmaz ise tartışmaya açığım.

Okuduğun sayısal bölümüde sana sözel sağladı hiç araştırmadın sanırım öylesine çalışıyorsun sayısala sayısalda da edebiyat var unutma sözelcilere duyulan nefretinizi anlamış değilim açıkçası çoğu siyasette önde gelen isimler bile sözelci bu yeterlidir diye düşünüyorum size ha yetmez ise daha güçlü argümanlarım var ve çürütemeyeceğinize eminim sözel okuma becerinizi yorum becerinizi geliştirir sözel olmasa matematik yapamazdınız mantık bile sözelden çıkmıştır konuşmanızı bile sözel size sağlıyor sözel olmasa belki de hala agu bugu diyecektiniz sözel şu anda hak ettiği değeri görmüyor o yüzden sallamanız bu kadar rahat yoksa bu kadar rahat sallayamazdınız sözel bölüme yada bölümlere bunları söylesem yeterli olacaktır ha olmaz ise tartışmaya açığım.
Sözelcilere bir nefretim yok daha çok acima duygusu diyebiliriz.

Son düzenleme:
Böyle dar bakış açısı mı olur? Sinemadaki filmleri, şarkıları, reklamları, kitapları ve benzer içeriği kim üretecek? Siyaseti kim yapacak? Uluslararası anlaşmaları kim hazırlayacak? Size okulda yabancı dilleri kim öğretecek? Tarihteki bilgileri kim verecek? Mahkemelerde kim yargılayacak? Kim savunacak? Hayatta her şey sayısal gelişmeler değil.

Diğer yandan, din bölümleri çoğunlukla papağan yetiştiren gelişmiş masal bölümleri. Onlar pek bir işe yaramıyor.

Sinemadaki filmleri, şarkıları, reklamları, kitapları ve benzer içeriği kim üretecek?
Analitik düşünebilen insanlar yapacak. Sözelcilerin yaptığı işler yavan olur bu eserlerin en iyilerini analitik düşünebilen insanlar yapmıştır zaten.
Siyaseti kim yapacak? Uluslararası anlaşmaları kim hazırlayacak? Size okulda yabancı dilleri kim öğretecek? Tarihteki bilgileri kim verecek? Hayatta her şey sayısal gelişmeler değil.
Siyaseti de kafası çalışan adam yapacak. Ülkenin bir başında uc mezunu mühendisi mi, lse mezunu ekonomisti mi yoksa sözelci alt seviye insan mı istersin? Mühendisin her konu hakkında üst düzey bilgisi olur. Ekonomistin ekonomi hakkında üst düzey bilgisi olur. Sözelci sadece vıyk vıyk konuşur muhalefet yapar sen ne biliyon da konuşuyon derler adama ne altyapı yapabilir ne ekonomi bilir.

Size okulda yabancı dilleri kim öğretecek? Tarihteki bilgileri kim verecek?
Okul yabancı dil öğretme yeri mi? Her şey internette var artık. Tarihteki her bilgi internette yazıyor zaten makalelere ulaşmak çok basit. Sen de mi sözelcisin hocam her şeyi başkası mı sokacak kafana.

Türkiyeyi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmamıza yardımcı olacak her hangi bir şeyi analitik zekası olan birisi bir sözelciden HER ZAMAN daha iyi yapar.

Söylediklerinizin çoğuna katılıyorum ama bence bunun sebebi bölümlerin kendilerindense Türkiye'nin bozuk eğitim sistemi. Sözel bölümlere normal seviyede katılım olsa ve bu bölümlerde gerçekten iyi bir eğitim verilse ülkeye çok büyük katkısı olurdu, ülkeye katkı sağlayamama sebepleri ülkede kapasitesi olmasa bile herkesin üniversite okumak zorunda hissetmesi ve bu insanların sayısal yapamadıkları için sözel/ea bölümlere doluşarak bölümlerin kalitesini düşürmesi. Bunun en iyi örneği hukuk/psikoloji bölümleri, normalde çok önemli olması gereken bu bölümleri okuyanlara günümüzde işsiz gözüyle bakılıyor.

Söylediklerinizin çoğuna katılıyorum ama bence bunun sebebi bölümlerin kendilerindense Türkiye'nin bozuk eğitim sistemi. Sözel bölümlere normal seviyede katılım olsa ve bu bölümlerde gerçekten iyi bir eğitim verilse ülkeye çok büyük katkısı olurdu, ülkeye katkı sağlayamama sebepleri ülkede kapasitesi olmasa bile herkesin üniversite okumak zorunda hissetmesi ve bu insanların sayısal yapamadıkları için sözel/ea bölümlere doluşarak bölümlerin kalitesini düşürmesi. Bunun en iyi örneği hukuk/psikoloji bölümleri, normalde çok önemli olması gereken bu bölümleri okuyanlara günümüzde işsiz gözüyle bakılıyor.
Hukuk sözel bölüm değildir zaten hakkıyla yapabilmek için yüksek analitik zeka gerektirir. Psikolojinin de çok önemli olduğunu sanmıyorum daha çok tıbbi bir şeyi dümenden öğrenmek gibi.

Yunus Emre döneminin masonuydu da ben mi bilmiyorum?
Onun zamanında Piri Reis harita yaparken yunus emrenin yaptığı max aktivite saz çalmak. Ağustos böceği ve karınca örneği bu konu için en iyi örnek. Piri reis karınca yunus emre denen herif ağustos böceği.

Analitik düşünebilen insanlar yapacak. Sözelcilerin yaptığı işler yavan olur, bu eserlerin en iyilerini analitik düşünebilen insanlar yapmıştır zaten.
Mühendislikle mi uğraşsınlar, film mi yapsınlar? Film çekimleri için aylar harcanıyor ve aksanlarına kadar araştırma yapılıyor.
Siyaseti de kafası çalışan adam yapacak. Ülkenin bir başında UC mezunu mühendisi mi, lSE mezunu ekonomisti mi yoksa sözelci alt seviye insan mı istersin?
Hiçbirisini. Ülkenin başında her çeşit insanın olması ve birlikte çalışması gerekiyor. Yasa hazırlayacak insanın iyi seviyede dil bilgisine ihtiyacı var. Farklı ülkelerle iletişim kurarken de yine uzmanlar gerekiyor ve hukuk alanında bilgisi olan birisi gerekli. Gidip 5-6 sene hukuk eğitimi almış insanla mühendis nasıl bir olsun?
Okul yabancı dil öğretme yeri mi? Her şey internette var artık. Tarihteki her bilgi internette yazıyor zaten makalelere ulaşmak çok basit.
Çoğu üniversitede dil eğitimi zorunlu ve diplomanın bir parçası. Size o kaynakları sözel bölüm mezunları hazırlıyor. İnternette birden meydana gelmiyor. Tarihi araştırmaları da onlar yapıyorlar. Kimse araştırmazsa nereden bilinecek? Haberleri de yazmaya insanlar gerekiyor.
Sen de mi sözelcisin hocam? Her şeyi başkası mı sokacak kafana?
Fransa'da Bilgisayar Mühendisliği ve Elektronik Mühendisliği çifte dalının yanında İngiliz Dili ve Edebiyatı diplomam var. Dil olarak da İngilizce, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca, İsveççe ve Almanca konuşabiliyorum. Diğer dillerde de çeşitli derecelerde giriş seviyesi bilgim var.

@kralkerem tam benim kafa. Okulda sözelci-sayısalcı faşistliği yapıyorum ve sayısalcıların Hitler'i gibi bir şeyim. Sayısalistler bana göre en üstün kesimdir sözelist-eşitist-sayısalit üçlemesi arasında. Çünkü abi her şey sayısalcılık sayesinde. Bilimin temeli fendir, matematiktir. Dil? Zaten doğunca öğreniyorsun. Tarih? Dün, tarih oldu. Din? Merak eden araştırır bulur zaten. Yabancı dil? Böyle bir saçmalık olamaz insanlar tek dilden konuşmak yerine neden ayrı dillere ihtiyaç duyarlar hiç anlamam. Yani durum ortada.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı