Sözel vs. Dil vs. Eşit Ağırlık

yurt dışında okumayı ben biraz hayal oalrak düşünüyorum
Dilden yurt dışına çıkıp konsolosluklarda görev yapan çok tanıdığım var. Bence bu biraz ön yargı çünkü dilden gerçekten boğaziçi gibi bir üniversiteden mezun olunca yurt dışına çıkmak inanılmaz kolaylaşıyor. İnsan kendini kötü bir alanda bile çok iyi geliştirince iyi yerlere gelebiliyor. Boğaziçini kazanmak bile çok kolay.

Dilden yurt dışına çıkıp konsolosluklarda görev yapan çok tanıdığım var. Bence bu biraz ön yargı çünkü dilden gerçekten boğaziçi gibi bir üniversiteden mezun olunca yurt dışına çıkmak inanılmaz kolaylaşıyor.
Dilim iyi. Bence sınavda ingilizceyi fulleyebilirim. Bu yüzden dil daha yakın geliyor.

Matematıkten eger 20 kusur netlere fenden 13 14 netlere ulasamazsan TYT de aytdee ise AYT mat 25 fen 25 neetlere gelebilirsen sayısal sec ama yapaamam diyorsan İngilizce veya farklı bir dilin iyiyse dil seç eşit ağırlık tercih etme bence meslekleri çok az sözelde eşit ağırlık gibi sözelden ilk 455 bine girebilirsen kac net gerekiyor diye bak netten ulaşabilirsen sözel seç eşit ağırlıkta matematık yapıyor Nunu unutma eşit ağırlık asla seçme sayısal seçerdim yerinde olsam 12ye kadar matı feni haladersi bence mat öğretmenliği hemşirelik vs bir sürü olanak var yani kısaca sayısal seç ne kadar kötü de olsa

Ülkede sayısal mi okumak şart? Eşit ağırlık okusa yine iş bulabilir, çocukları korkutmayın.

Dilciyim ve çok mutluyum çünkü çalışırken eğleniyorum meslek olarak tercüman ya da akedemisyen düşünüyorum. Dili seviyorsan dilleri ders olarak görmüyorsan çok başarılı olursun.

Helal olsun. Ben sözelci idim, keşke dil seçse idim. Neyse, olan oldu artık.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı