Dil vs eşit ağırlık

ldeeniz57

Zeptopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba ben şu an 10. sınıf öğrencisiyim ve bu 2. dönemin başında bölüm seçimlerini yaptık ve ben eşit ağırlık seçtim fakat hala kararsızım. Şöyle ki annem dil okumamı istiyor ama tabii ki illa dil oku diye de ısrar etmiyor ve ben de dil öğrenmeye acayip ilgiliyim C1 seviye İngilizcem var kelime hazinem geniş ve bilimsel metinleri çok rahat çevirebiliyorum. Aynı şekilde sadece geçen sene Almanca gördük ama ben bu sene YouTube üzerinden dilimi geliştirip A2 seviyesine oturtturabildim ve uni de de bir dil daha öğrenmek istiyorum. EA okusam matematikten çok korkuyorum ve dilde daha iyi bir derece yapabileceğime inanıyorum. Ayrıca 28 kişilik sinifta ben dahil sadece 4 kişi EA seçtik yani okulda dil sınıfı açılmayacak. Ayrica Sinop gibi küçük bir şehirde yasadigimizdan OBP ile alan başka bir okulda sadece dil sınıfı var(okulum proje okulu). Annem sorun olmaz nakil aldirirsin diyor ama ben çok utangaç ve icine kapanık biri olduğumdan kaynaşamayacağimdan açıkçası gitmek de istemiyorum. Abim şu an YTÜ de iktisat okuyor ve EA okumam düşüncesinde. Diger abim say öğrencisi bu sene sinava girecek ve ikisinde de iş olanakları fazla diyor ama EA okusam daha iyi olur diyor. Sizce hangisinden yana olmalıyım bir yandan 'EA yerine dilde daha iyi yapabilirsin' düşüncesi var kafamda. Biliyorum uzun oldu ama yardımcı olabilirseniz çok sevinirim çünkü bu konuyu düşündükçe içine bir karamsarlik çöküyor. Teşekkürler.

Dilin söylediğine göre iyi yurt dışına çıkmak istiyorsan dil oku fakat bizim ülkede dil ile çok bir bölüm yok. EA'da matematik olmadan olmaz. Sadece edebiyatı çoğu kişi yapıyor zaten. Farkı açan matematik oluyor. Burada senin gelecek planlamana kalmış. Dil iş yerlerine girmende falan çok işe yarar ama EA seçersen de hukuk vb. alternatifi olan bölüm çok.

Dil okumanın bir önemi kalmadı. Zaten herhangi bi meslek seçsen, memur falan olmayacaksan, ilk baktıkları şeylerden biri dil. Yapay zekan ve teknolojininde gelişmesiyle birlikte tercümanlık vs. gibi meslekler bitecek gibi. Sen zaten kendin dilini geliştiriyorsun ve bunu sevdiğini söylüyosun bunu kendinde yapabilirsn illaki bölümüne gitmene gerek yok. Ea için matematikten korkulacak birşey yok, matın çok kötüdür öbür dersleri iyi yaparsın, yine iyi bi sıralama gelir eada. Bence dil okuma.

Şimdi bu konunun çok noktası var EA okursan ne yapmak istiyorsun ne kadar yapabilirsin dil okusan ne yapabilirsin hepsi içinde bu işin
Ama EA'dan iyi bir bölüm okuyup dil de de ilerleyerek ileride kendine yurt dışı için iş imkanı oluşturabilirsin ama şunu bil bu senin iki alandada neler yapabileceğine yönelik çok kapsamlı bir konu bana kalırsa bu konuyu en iyi abilerin sana anlatır çünkü seni en iyi onlar bilir bence onlarla bu konuyu uzun uzun bir konuş ve neler yapabileceğini göz önünde bulundurarak kendin için iyi bir plan yapabilirsin ama dediğim gibi burada kimse seni tanımıyor yapabileceklerini bilemeyiz

Dilin söylediğine göre iyi yurt dışına çıkmak istiyorsan dil oku fakat bizim ülkede dil ile çok bir bölüm yok. EA'da matematik olmadan olmaz. Sadece edebiyatı çoğu kişi yapıyor zaten. Farkı açan matematik oluyor. Burada senin gelecek planlamana kalmış. Dil iş yerlerine girmende falan çok işe yarar ama EA seçersen de hukuk vb. alternatifi olan bölüm çok.
Evet haklısın galiba ea da ingilizce bı bölüm okusam daha mantıklı. AYT matematik için herhangi bir tavsiyen var mı peki

Dil okumanın bir önemi kalmadı. Zaten herhangi bi meslek seçsen, memur falan olmayacaksan, ilk baktıkları şeylerden biri dil. Yapay zekan ve teknolojininde gelişmesiyle birlikte tercümanlık vs. gibi meslekler bitecek gibi. Sen zaten kendin dilini geliştiriyorsun ve bunu sevdiğini söylüyosun bunu kendinde yapabilirsn illaki bölümüne gitmene gerek yok. Ea için matematikten korkulacak birşey yok, matın çok kötüdür öbür dersleri iyi yaparsın, yine iyi bi sıralama gelir eada. Bence dil okuma.
Evet bence de haklısın çok teşekkür ederim sanırım kararımı ea yönünde kıldım

Şimdi bu konunun çok noktası var EA okursan ne yapmak istiyorsun ne kadar yapabilirsin dil okusan ne yapabilirsin hepsi içinde bu işin
Ama EA'dan iyi bir bölüm okuyup dil de de ilerleyerek ileride kendine yurt dışı için iş imkanı oluşturabilirsin ama şunu bil bu senin iki alandada neler yapabileceğine yönelik çok kapsamlı bir konu bana kalırsa bu konuyu en iyi abilerin sana anlatır çünkü seni en iyi onlar bilir bence onlarla bu konuyu uzun uzun bir konuş ve neler yapabileceğini göz önünde bulundurarak kendin için iyi bir plan yapabilirsin ama dediğim gibi burada kimse seni tanımıyor yapabileceklerini bilemeyiz
Bence ea da bir bölümü İngilizce olarak okumak daha mantıklı gibi geldi. Evet dediğin gibi abimlere de danışmaya devam edeceğim. Sağ ol

Evet haklısın galiba EA da İngilizce bir bölüm okusam daha mantıklı. AYT matematik için herhangi bir tavsiyen var mı peki

Evet bence de haklısın çok teşekkür ederim sanırım kararımı EA yönünde kıldım

Bence EA da bir bölümü İngilizce olarak okumak daha mantıklı gibi geldi. Evet dediğin gibi abimlere de danışmaya devam edeceğim. Sağ ol

YKS için verile bilecek senin için tek tavsiye dersleri şu saatten sonra sıkı tut 11 sin yani AYT konularını işlicen TYT 5 ise AYT 10 puan dır sıkı tut ve bir gerçekte şudurku ne yaparsan yap hangi taktiği uygularsan uygula o masaya oturup çalışamalısın başka yapabileceğin bir şey yok ufak puf noktaları zaten sıkı çalışmaya başlayınca YouTube'dan bakarsın

YKS için verile bilecek senin için tek tavsiye dersleri şu saatten sonra sıkı tut 11 sin yani AYT konularını işlicen TYT 5 ise AYT 10 puan dır sıkı tut ve bir gerçekte şudurku ne yaparsan yap hangi taktiği uygularsan uygula o masaya oturup çalışamalısın başka yapabileceğin bir şey yok ufak puf noktaları zaten sıkı çalışmaya başlayınca YouTube'dan bakarsın

Ve eklemiş olayım koçluk alacaksan ki birkaç tane kullandım üni kazan vb en iyisi şu an bayküş mentorlük bence ama abilerim benimle ilgilenir dersen abilerinle çalışman koçluktan her türlü daha iyi olur

Ve eklemiş olayım koçluk alacaksan ki birkaç tane kullandım üniversite kazan vb en iyisi şu an bayküş mentorlük bence ama abilerim benimle ilgilenir dersen abilerinle çalışman koçluktan her türlü daha iyi olur
Çok teşekkürler

Ve eklemiş olayım koçluk alacaksan ki birkaç tane kullandım üni kazan vb en iyisi şu an bayküş mentorlük bence ama abilerim benimle ilgilenir dersen abilerinle çalışman koçluktan her türlü daha iyi olur
Evet abimler daha mantıklı olur gibi. Tekrar ilgin için teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı