Sözele nasıl çalışılır?

szoboszlaii

Hectopat
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Merhaba dostlar, ben bir eşit ağırlık öğrencisiydim ancak istediğim PDR bölümünün mevcut atama durumu, mesleğin imkânları gibi nedenlerden vazgeçtim ve Özel Eğitim Öğretmenliği'ni düşünmeye mantıklı bulmaya başladım bu yüzden AYT olarak sözel alanda devam edeceğim. Öncelikle bu yaz TYT adına istediğim seviyede çalışamadım sözelin diğer alanlara istinaden biraz daha hafif müfredatı olduğunu düşünürsek sizce önümüzdeki 2-3 ay TYT-AYT beraber götürebilir miyim? En son 20 gün kadar önce deneme yapmıştım, üzerine ders çalıştım ama çok etkili şekilde değil o zaman 42 net TYT yapmıştım sınavda hedefim 60-65 arası buna ulaşmam gerekiyor. İstediğim bölüm kendi şehrimde, sözel 9 bin. Başka bir durumda şu şekilde: 11. sınıfı okulda sayısal okudum ve gerçekten 11. sınıf sözel derslerinde en ufak bir bilgim yok Eylül’de okul başladığında AYT startını verdiğimde 12. sınıf çalışmaları ile mi başlamalıyım yoksa YouTube üzerinden çalışmayı düşünüyorum AYT en baştan mı gitmeliyim? AYT edebiyat, tarih, coğrafya kısmından kaçar kitap çözmemi önerirsiniz ve kaynak önerilerinizi de bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer TYT mat 10-15 arası yaparsanız sizi çok çok rahatlatır sıralama olarak.

Yaklaşık 1 ay önce bir hafta aralarla 2 denemeye girdim yayınlar kolay-orta arasıydı 11 ve 12'şer net yapmıştım. O denemelerde mesela mantık, problerin bir kısmı, veri analizi gibi kolay konulardan boş ya da yanlış yaptığımı fark ettim yani bence 20 Eylül'de başlayacak olan TYT denemelerimizde 15-20 bandında olurum. Sözel olduğum için bu yaz bitirdikten sonra TYT matematiğe 1 ay gibi bir sürede tekrar tur dahi atabilirim. Seviyeme netlerime göre bakacağım.

Yaklaşık 1 ay önce bir hafta aralarla 2 denemeye girdim yayınlar kolay-orta arasıydı 11 ve 12'şer net yapmıştım. O denemelerde mesela mantık, problerin bir kısmı, veri analizi gibi kolay konulardan boş ya da yanlış yaptığımı fark ettim yani bence 20 Eylül'de başlayacak olan TYT denemelerimizde 15-20 bandında olurum. Sözel olduğum için bu yaz bitirdikten sonra TYT matematiğe 1 ay gibi bir sürede tekrar tur dahi atabilirim. Seviyeme netlerime göre bakacağım.
Ben mat neti 2.25 ile 2900 yaptım sen 15-20 arasında yaparsan derece yaparsın ☺️

AYT konularını 1 ayda bitirdim sonrasında sınav gününe kadar her gün tekrar yaptım.

Hocam bende sizler gibi 1-2 ayda konuları bitirip ardından nisan ayına kadar edebiyattan 3 coğrafya ve tarihten 2'şer soru bankası bitirmeyi düşünüyorum? Konular bittiğinde sizce tekrar yapmam yetecek midir? Edebiyattan 2 coğrafya ve tarihten birer kaynak öneriyorlar ancak ben 11. sınıfı sayısal okuduğum için sözel derslerim gerçekten sıfır.

Hocam bende sizler gibi 1-2 ayda konuları bitirip ardından nisan ayına kadar edebiyattan 3 coğrafya ve tarihten 2'şer soru bankası bitirmeyi düşünüyorum? Konular bittiğinde sizce tekrar yapmam yetecek midir? Edebiyattan 2 coğrafya ve tarihten birer kaynak öneriyorlar ancak ben 11. sınıfı sayısal okuduğum için sözel derslerim gerçekten sıfır.
Ben her gün tekrar yaptım hiç tekrarı bırakmadım sana tavsiyem her gün Ayt sözel tekrarı yap ne zaman ki konulara tamamen hakim oldun konu tekrarı ve konu testi şeklinde ilerle

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı