Soğuk oda nasıl ısıtılır?

genjutsu69

Hectopat
Daha fazla  
Evdeki diğer odalar sıcak benim odam balkonlu ve duvardan acayip soğuk geldiğini hissediyorum. Ne yapmalıyım bunu engellemek icin? Bilgisayarda otururken soğuk havalarda mahvoluyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Odamda ısıtıcı yok. Kendi taktiğim önce battaniye seriyorum altıma sonra tüm gövdemi onunla sarıyorum ayaklarıma böyle uzun panduflar var ondan aldım. Yetmezse üstüne hırka çekiyorsun tertemiz sıcacık oluyor odanın kapısı kapalı tutuyorsun sabahları aç hava alsın kapa sonra

UFO'lar var ondan alabilirsin 2 tane sıcacık oluyor ofisime aldım petekten daha iyi.

UFO'lar var ondan alabilirsin 2 tane sıcacık oluyor ofisime aldım petekten daha iyi.

Evdeki diğer odalar sıcak benim odam balkonlu ve duvardan acayip soğuk geldiğini hissediyorum. Ne yapmalıyım bunu engellemek icin? Bilgisayarda otururken soğuk havalarda mahvoluyorum.

Kapıdan soguk alıyor ise kapının alt kısmına bir havlu bez parçası falan sıkıştır hava akışı azalsın. Güneş alan bir odan varsa güneş varken bütün perdeleri aç ve odan ısınsın akşam biraz daha sıcak hissettirir.

Cam varsa pencerelerden hava kaçabilir. Pencerenin hava kaçan yerlerini tamir edin ya da ev işi elektrik bandı ile kapatın (açmayacaksanız öneririm.)

Odamda ısıtıcı yok. Kendi taktiğim önce battaniye seriyorum altıma sonra tüm gövdemi onunla sarıyorum ayaklarıma böyle uzun panduflar var ondan aldım. Yetmezse üstüne hırka çekiyorsun tertemiz sıcacık oluyor odanın kapısı kapalı tutuyorsun sabahları aç hava alsın kapa sonra
sigara içen biri olarak oda kapısı kapatmak biraz zor.

Kapıdan soguk alıyor ise kapının alt kısmına bir havlu bez parçası falan sıkıştır hava akışı azalsın. Güneş alan bir odan varsa güneş varken bütün perdeleri aç ve odan ısınsın akşam biraz daha sıcak hissettirir.

Öyle yapıyorum ama yine de faydası yok.

Odamda ısıtıcı yok. Kendi taktiğim önce battaniye seriyorum altıma sonra tüm gövdemi onunla sarıyorum ayaklarıma böyle uzun panduflar var ondan aldım. Yetmezse üstüne hırka çekiyorsun tertemiz sıcacık oluyor odanın kapısı kapalı tutuyorsun sabahları aç hava alsın kapa sonra.

Fazla sıcak olur muhtelemen benim icin o da beni bayağı bunaltabilir oda ılık olsa yine bir şey demeyeceğim ama bayağı soğuk.

• Pencere/balkon kapısının perdesini kapatın, ciddi oranda fayda sağladığını deneyimledim. Ayrıca perdenin pencere/balkon kapısından kısa olmaması daha iyi olur.
  • Kalorifer çoğu evde pencerenin önünde olur. Sizinki de pencerenin önündeyse perde kaloriferin üstünü kapatmasın. Perdeyi kaloriferin arkasına toplayın. Isınan hava yükseldiği için kaloriferin üstünün açık olması önemlidir.
  • Pencere/balkon kapısının fitilleri sağlam olsun, boşluk kalmayacak şekilde kapansın.
  • Kaloriferin önünde eşya varsa mümkünse kaldırın.
Ek olarak eğer odanız binanın köşesindeyse diğer odalara göre daha soğuk olması bence normal. Çünkü diğer odaların aksine dış mekana bakan iki adet duvara sahip oluyor.

Fazla sıcak olur muhtelemen benim icin o da beni bayağı bunaltabilir oda ılık olsa yine bir şey demeyeceğim ama bayağı soğuk.
Hocam derece ayarlamalari var elektrikli ısıtıcılarin sonuçta. Dusukte açarsanız çok soğuk olan oda neden aşırı sıcak olsun? Elektrik faturası fazla gelebilir tabii ama maddi imkan varsa sorunu çözer. Klima almayı da düşünebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı