Soğutucunun anakarta mı yoksa işlemciye mi uygun olması lazım?

Soket türü ikisin dede aynı olmalı :D Atıyorum i7 3770K işlemcin var, bu işlemcinin soket türü 1155'dir, bunu 1155 soketine sahip olan anakarta takabilirsin, 1155 soketine sahip olan bi soğutucuyla da soğutabilirsin.

Soket tipinin dışında kasanın içerisine sığıp sığmayacağına ve RAM'lerin üzerini kapatıp kapatmadığını da bakmalısın. Mesela benim kapatıyor ama en soldaki slotu kullanmadığım için sıkıntı olmuyor.

Mesela bu benim soğutucum, aldığım zaman inceleme için çekmiştim.
jdhp4.jpg

İşlemciye uygun olan zaten anakarta da uyumlu olacaktır.

Ben Amd Fx işlemcilerine ait bir işlemciden bahsediyorum. Kafam karıştı işlemci soket türümü yoska ankarttaki soket türününü soğutucuyla eşit olması lazım ?

- - - Güncellendi - - -

İstersen soket tipini ve bütçeni söyle, sana uygun bir soğutucu önerelim.

Crosshair v formula veya m5a99xpro veya sabertohh bunlardan birini alcam. Crosshair v formula z de olabilir.. Amacım sogutucuyu işlemciye göremi yoksa anakrta göremi alcaz ?

- - - Güncellendi - - -

Soket tipinin dışında kasanın içerisine sığıp sığmayacağına ve RAM'lerin üzerini kapatıp kapatmadığını da bakmalısın. Mesela benim kapatıyor ama en soldaki slotu kullanmadığım için sıkıntı olmuyor.

Mesela bu benim soğutucum, aldığım zaman inceleme için çekmiştim.
jdhp4.jpg

Alcağım kasanın içine sığacağına eminim ama ram konusunda da sıkıntı olmaz sanırım çünki 4x2 8 gb ram kullanacagım.

- - - Güncellendi - - -

Soket türü ikisin dede aynı olmalı :D Atıyorum i7 3770K işlemcin var, bu işlemcinin soket türü 1155'dir, bunu 1155 soketine sahip olan anakarta takabilirsin, 1155 soketine sahip olan bi soğutucuyla da soğutabilirsin.

Yani soğutucu alırken anakarttaki soket türüne bakacağız demi ? İşlemciye bakmamaıza gerek yok sanırım çünki bütün amd ilemcilerinde soket am3 + yazıyor da.

Alıcağın soğutucu da desteklediği soket tipleri yazıyordur. Kullandığın işlemcinin marka modeli neyse soket tipine bakıp uyumlu olup olmadığını anlarsın çok basit, Alperen örnek vermiş sadece... İşlemcinin soket türü neyse anakartta odur, değişmez. İşlemciye bak FX ise AM3+ oluyor, bu durumda soğutucu AM3+ destekliyorsa alabilirsin.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı