Sokak köpekleri hakkında ne düşünüyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hayvanların bu denli çoğalmasının tek sebebi belediyelerin, yöneticilerin işini doğru yapmamasından kaynaklı olduğunu düşünüyorum. İnsanların zarar görmemesi için bu kadar çok köpek olmaması lazım. Hem bu kadar sorumsuz olup bu kadar çoğalmalarını sebep olup ardından da hepsini uyutma fikrini ortaya atıp sorunu "uyutarak" çözmek garip bir ironi olmuş. Şahsen sokak köpeklerini beslerdim severdim ancak uyutmak dışında bi çözüm şu an göremiyorum.

KESİNLİKLE UYUTULMAMALILAR.

Bizim gibi internet kullanabilen, genç, görece entelektüel neslin artık bu egosentrik (insan merkezli-bencil) bakış açısından kopması gerek!

Bakın bütün dünya artık eski alışkanlıklarını, fikirlerini bırakarak, yeni alışkanlıklar ve fikirler ediniyor. Sürdürülebilirlik, doğa'nın korunması, hayvan hakları, hayvanların yaşam hakları, insanların dünyaya verdiği zararlar vs. hiç olmadığı kadar gündemde ve konuşulması gerek. İnsanoğlu aç gözlülük ile on binlerce yıl (tarım toplumuna geçişten bu yana) dünyayı gasp etti.

Ancak artık daha insana yaraşır bir gelecek kurmak mümkün. Bunun içinde hayvanların yaşam hakları olduğu bilinci geliştirmek de var. Köpeklerin ÇOK BÜYÜK BİR BÖLÜMÜ ZARARSIZ. Aralarında zararlı olan ufacık bir küme için tüm hayvanları öldürmek caniliktir. Doğru şekilde kısırlaştırma yapılarak çözülebilecek bir problemi, yaşlı genç demeden tüm hayvanları telef ederek üstümüzden atamayız.

Dogru, ama bir o kadar da yanlis. Daha biz arabalari surdugumuz sokaklardaki, ev yerlesimlerine kadar olsun, planlama duzgun degil. Barinaklar da yeterli kapasitede degiller. Hastaliktan tut, cocuklara saldirmaya kadar bircok sorunu beraberinde getiriyorlar. Populasyon arttikca, beraberinde gelen sorunlar da artiyor. Yurtdisinda cogu ulkede, en azindan medeniyetin ve huzurun daha yuksek oldugu ulkelerde, genelde hem oncelikli olarak, insanlarin yasam kalitesi acisindan, daha sonra da sokak hayvanlarin yasam kalitesi acisindan, bu hayvanlar sahiplendiriliyor. Sahiplendirecek insan bulunmadiginda da, barinaklarda bakiliyor. Keza bunun da yeterli olmadigi senaryolarda, uyutuluyor. Kopekler insanlarla yasamaya mahkum canlilar. Fakat yerleri sokak degil ne yazik ki.

Bizim gibi internet kullanabilen, genç, görece entelektüel neslin artık bu egosentrik (insan merkezli-bencil) bakış açısından kopması gerek!

Bakın bütün dünya artık eski alışkanlıklarını, fikirlerini bırakarak, yeni alışkanlıklar ve fikirler ediniyor. Sürdürülebilirlik, doğa'nın korunması, hayvan hakları, hayvanların yaşam hakları, insanların dünyaya verdiği zararlar vs. hiç olmadığı kadar gündemde ve konuşulması gerek. İnsanoğlu aç gözlülük ile on binlerce yıl (tarım toplumuna geçişten bu yana) dünyayı gasp etti.

Ancak artık daha insana yaraşır bir gelecek kurmak mümkün. Bunun içinde hayvanların yaşam hakları olduğu bilinci geliştirmek de var. Köpeklerin ÇOK BÜYÜK BİR BÖLÜMÜ ZARARSIZ. Aralarında zararlı olan ufacık bir küme için tüm hayvanları öldürmek caniliktir. Doğru şekilde kısırlaştırma yapılarak çözülebilecek bir problemi, yaşlı genç demeden tüm hayvanları telef ederek üstümüzden atamayız.
Köpeklerin yeri sokaklar değildir. Düzgün hiçbir ülkede de sokakta köpek görülmez. Hatta kedi bile görülmez. O hayvanları gerçekten düşünenler de onların sokakta olmasını İSTEMEMELİDİR.

Evcil hayvanlar sokakta olmamalı. Evcil değillerse de sokakta olmamalı. Büyük bölümü zararsız kimse diyemez. 1 kişinin çocuğun veya bir başka hayvanın kedinin hatta o köpeğin hastalık, açlık, başka köpekler tarafından yaralanmaları, trafik kazalarından oluşacak tüm sorumluluğu üstelenecek misiniz?

Yıllardır mama parası diye milyonlarca para toplayanlar ceplerini doldururken o köpeklerin kötü yaşamlarını düzeltmek adına asla çaba sarf etmediler çünkü rantlarının bitmesini istemiyorlar.

İnsanoğlu hayvansever değildir zaten. Boşuna kendimize hayvansever demeyelim çünkü bu iki yüzlülük olur. Bizler hayvan seçeriz onları kategorilere ayırırız ve çıkarımız için kullanırız. Ancak iş hayvan haklarına gelince sadece evimizde baktığımız köpeği hayvan olarak görürüz yada kediyi kuşu. Onun dışında milyarlarca hayvanın zaten canı cehenneme deriz. Umurumuzda bile olmaz. Hiçbir alanda hayvanların kullanılmasını da umursamayız. Mecbur değilsek bile umursamayız. Sonra da vicdan yapıyormuşuz gibi görünmeyi çok severiz.

Hayvanları gerçekten düşünüyorsak sokaklardan toplanması ŞART. Buna MECBURUZ. Sırf bu yasa ile birçok sokak hayvanı sahiplendirilecek ve DAHA İYİ BİR HAYATLARI OLACAK. Sonraki nesil hayvanların dan yaşamları daha iyi olacak.

O hayvanlar doğada ağaçta bitmiyorlar. Onların hepsini kurtlardan üreten insanoğlu. Süs köpeği ürettiler sırf evlerinde büyük köpek bakmak istemedikleri için. Parayla satın aldılar. Her hayvan bakan o hayvanı gerçekten düşündüğü için değil kendini düşündüğü için alıyor.

Hayvanların yaşam hakkını savunuyorsak onları açlık sefalet hastalık içinde sokaklarda değil sahiplenerek onların haklarını koruyalım.

Canilik zevk için mantıksızca hareket edilirse olur. Hepsinin öldürülmeyeceğini de biliyoruz. Sahiplenilsin. İsteyenler birkaç tane alıp baksın. Asıl canilik onları sokakta yaşamaya reva görüp hayvanları gerçekten düşünmeyenler. Onların doğası sokaklar değil. Sahiplenilmeyen her hayvan başka bir ton acılar çekiyor ve erken yaşta ölüyorlar.

Kısırlaştırmak artık mümkün değil ve çok pahalıymış. Kısırlaştırıp sokağa da salınamaz. Barınaklar da yetersiz. Hayvanları gerçekten düşünenler bu zamana kadar binlerce barınak yapabilirdi. Paraları cukkalarken düşünmediler. İş çığırından çıktıktan sonra mecburi bir yasa çıkartılması gerekirken şimdi akıllarına geliyor bir şeyler yapılsın deniliyor. İş işten geçmiş durumda.

Yasada eksikler de olabilir bilemiyorum. Ancak bir yerden başlanmak zorunda. Geçen her gün bir insanın ve bir hayvanın canı söz konusu. Bunun sorumlusu kimse olmak istemez tabi.

MECBURUZ. AVRUPADA NASILSA BİZ DE DE ÖYLE OLMALI. AMERİKAYI YENİDEN KEŞFETMİYORUZ.

Hayvan hakları savunucuları iyi dinleyin mesela bu sabahta fırtına oldu neredeyse dışarı bir çıktım köpekler perişan olmuş sırılsıklam yazık değil mi bu hayvanlara bir barınakta bir yerde olmaları gerekirken ne işi var sokakta bir de metropol bir kentte bu kadar fazla köpek çok saçma sonuçta her saniye biri yüzlerce araç insan geçiyor ya köpek zarar görür ya da insan.

İnsanoğlu hayvansever değildir zaten. Boşuna kendimize hayvansever demeyelim çünkü bu iki yüzlülük olur. Bizler hayvan seçeriz onları kategorilere ayırırız ve çıkarımız için kullanırız. Ancak iş hayvan haklarına gelince sadece evimizde baktığımız köpeği hayvan olarak görürüz ya da kediyi kuşu. Onun dışında milyarlarca hayvanın zaten canı cehenneme deriz. Umurumuzda bile olmaz. Hiçbir alanda hayvanların kullanılmasını da umursamayız. Mecbur değilsek bile umursamayız. Sonra da vicdan yapıyormuşuz gibi görünmeyi çok severiz.

Çok güzel açıklamışsiniz tebrik ediyorum.

Mümkün olduğunca toplanmalı. Köpekler yüzünden artık dışarıya çıkamayan yakınlarım var. Ben bile gece çıkamıyorum artık korkudan.

Dunya kaynaklarini kullanarak yasam kalitemizi ve ulasimi daha kolay hale getirdik. Bunun sonucunda da bilimi daha da ileriye tasidik. Hayvanlari da seve seve kullaniyoruz. Ornek veriyorum tavuk ciftlikleri; bu tavuklarin her gun binlerce yumurtasini pazarlamak icin satisa sunuyorlar. Bir diger versiyonunda da tavuk kesim fabrikalari. Sut fabrikalarinda, inekleri sagarak milyonlarca insana paketli UHT sut yapiliyor. Kopeklere gelince de, bizim duygusal acligimizi yatistirmasi icin kurtlardan turettigimiz genetigini degistirerek gorece, kurt hayvanina gore daha sevimli sayilabilecek turler urettik. Dunyaya gelince de, her seyin artisi varken eksisi de olacak elbette. Bir yandan gelisirken, bir yandan da bu kaynaklari kullanarak bircok seyi tuketmemiz gayet dogal. Hicbir sey toz pembe degil dostum. Su anda kopeklerin sokakta olmasinin nedeni de yanlis politikalar ve ilgisizlik. Insan merkezi bir yer dunya. Bunu unutmayin. Insanlar da dahil, dunyada neslini surdurmek icin, bircok hayvan kendinden daha az gucluyu her zaman ezmistir. Gunumuzde de insanlar arasinda bu devam ediyor. Dogaya bak, en basit ornegiyle, vahsi yasamda besin zincirinde guclu her zaman zayifi yiyor. Burada polyannacilik oynamaya gerek yok. Su anda da pragmatik bakacak olursak olaya, hukumetin sergiledigi politika dogru.

Cok buyuk bir bolumu zararsiz dedigin hayvanlar, bircok hastalik tasiyor, insanlar icin tehdit olusturuyorlar. Bu maddeler bile tek basina yeterliyken bunun yaninda da bircok sorunu beraberinde getiriyor. Bir seyin tehdit olmasi icin sana saldirmasina gerek yok. Populasyon ne kadar cok artarsa, o kadar cok tehdit beraberinde gelir. Barinaklara koyulabilen koyulsun, sahiplendirilen sahiplendirilsin. Sokakta kalanlar da uyutulsun. Hayvanlarin sokakta kalmasini destekleyen herhangi biri de, hayvana bu denli kotu bir yasami reva gordugu icin, gram o hayvanlari sevmiyordur.

Sokak hayvanlarının uyutulmaması gerekir. Yaşadığımız dünya sadece insanoğlu için değildir. Diğer canlılarla yaşamayı öğrenmek zorundasınız. Tehlikeli olan köpekler belediyeler tarafından toplanıp rehabilite edilir ve bu konu hakkında kesinlikle eğitim şart 41 senedir hayvanlarla iç içeyim evimde besliyorum, dışarı çıktığımda zaman zaman çetelerle de karşılaşıyorum daha bugüne kadar hiçbir köpek tarafından ısırılmadım.

Ama köpeklere ötenazi uygulamak o kadar kolay değil. Ötenazi için binlerce aşı ve o köpeği bulmanız gerekiyor. Başka konu olarak da sorun çıkartan köpek çok var usullarını çok görmezsiniz. Ayrıca insanların depremde ne yapacakları konusunda bilgi sahibi olabiliyorsa köpeklere karşı bir savunma eğitimide verilmelidir. Ben şahsen milli eğitimin dağıttığı kitaplarda hayatımızı kurtaracak bazı bilgileri göremiyorum. Haberlerde gördüğünüz kişiler hep savunmayı bilmedikleri için acizlikten yaralandılar. Maalesef acı gerçek bu ötenazi göze hoş geliyor. Ama onu uygularken çok uğraş gerekiyor veya en basitinden bir bitter çikolata ile bir hayvanı öldürmek kolaydır ama hayvanları öldürmekde artık yargılandığı için 3 5 yıl yatarsınız zararsız bir canlıyı öldürürseniz. Ötenaziden ziyade realiteden uzak toplumuz...

Saldırgan hayvana müdahale yapmaktan ziyade, zararsız hayvana müdahale yapmak kolaydır.

Haklısın çocuklara egitimde kopegi görünce dişe diş girin kendinizi savunun diye ögretecekler kafayımı yediniz hocam?

Biliyorsunuz, ulkemizde yanlış olmasina ragmen "sokak hayvanlari" diye bir terim var. Bu sokaktaki başıboş hayvanlar hakkindaki dusunceleriniz nedir?

Ya sokak hayvanlarının insanlara zarar vermeyeceği başka bir yol bulunmalı ya da uyutulmaları gerek.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı