Solak insanların resim çizme, matematik sorusu çözme gibi zihinsel, yaratıcılık gerektiren aktivitelerde daha başarılı oldukları söyleniyor. Bu doğru mu?
Yalan ve yanlış bir bilgi. Bu durum kişisel gelişim ve bilgi birikimi ile alakalı, nereden biliyorsun diye soracaksan kuzenim solak bu sene üniversite sınavına girecek ve 12 senedir Türkçe Dil Bilgisi öğrenimi gördüğünü ve türkiyede yaşadığını biliyoruz ancak buna rağmen kurduğu cümle şu: "Türkçede R harfleri telaffuz edilmiyor, Türkçe yazıldığı gibi okunmuyor" diye bir cümle kurdu tabiki daha beterdi ben iyileştirmeye çalıştığım hali bu, cümlede zaten en az 4 tane R harfi var ve buna raĝmen bu cümleyi söyleyebiliyor.
Matematikte kötü,
Zekâ örneği yukarıda,
Yaratıcılığı pek yok hayal gücü zayıf,
Resimleri orta düzeyde çiziyor,
İngilizce dil bilgisi yok,
Aktivitede bulunmuyor.
Ben sağlağım, kendim ile kıyasladığım zaman ben o yaşımda, Matematikte iyidim, Ingilizce öğrenmiştim, Basketbol oynuyordum, Satranç oynuyordum, yazılım ile ilgilenip kendimi geliştirmeye çalışıyordum, kitap okuyordum ama bir hatam vardı üniversite sınavına çalışmıyordum. Ancak o kadar saçma bir cümle kurmayıp aksine Fransızcada öğrenmeye çalışıyordum ama başaramadım.
Yani demek istediğim bu durum bir şehir efsanesi bence, solak olupta yeteneksiz ve yetersiz insanlar gördüm şahidim.