Solaklar daha mı zeki?

Alışkanlıklarımız, doğum kusurlarımız, kullandığımız el, daireyi nasıl çizdiğimiz, ilk adımı hangi ayakla attığımız gibi önemsiz ve basit şeyler bir kişinin zeka seviyesini belirleyebilir veya katkı sağlayabilir mi? Hiç sanmıyorum.
 
1 ay boyunca sol elini kullanırsan ( yazmak dahil ) solaklar kadar iyi yazar, sol elini solaklar kadar iyi kullanırsın. Zekanda bir artış olmaz tabii ki.

Ben kullanmadığımız diğer elle yazmanın beynimiz için faydalı olduğunu bir yerden duymuştum. Beynimizin farklı yerini çalıştırdığı için. Ama evet zeka artırdığı anlamına gelmiyor.
 
O zaman iki türlü de zeki çıkıyorum veya sağ ve sol lobumu kullanıyorum anlamına geliyor. Çünkü iki elimi de kullanabiliyorum.
 
Şehir efsanesi. Sağlaklar daha baskın olduğu için ortaya atılmış olabilir. Ben de solağım fakat öyle ekstra bir zekam olduğunu sanmıyorum.
 
Azınlık olmak daha iyi olmak anlamına gelmez.
Solaklar beyinlerinin sağ lobunu kullanırken, sağlaklar sol lobunu kullanıyor. Solaklar mantıksal ve matematiksel işlerde daha düşük bir performans sergilerken, hayal gücü gerektiren işlerde daha önde. Bazı kaynaklar ve Fen öğretmenim diyor küfredecekseniz onlara edin.
Zeka tanımı sende ne bilmiyorum ama yaklaşık olarak bu.
Allah Allah, ben de matematikte daha iyiyim derdim :D
Duymuştum ama doğruluğunu da araştırayım bir, merak ettim şimdi.
 

Geri
Yukarı