Ben 11. Sınıfım. LGS’ye hiç çalışmadan 405 aldım. Hala ders çalışmıyorum. Ders çalışsam beni kimse tutamaz. Ama içimizde yok, biz ne yapalım

İçinde varsa ders çalışabilirsin, yoksa imkanı yok.
Bence bu yanlış bir tavır. Şu an üniversite 3. sınıf öğrencisiyim. Ben, liseye geçiş sınavında yüzde 1’lik dilime girip fen lisesine geçmiştim, ama sonra hiç ders çalışmadım. O liseye geçiş döneminde internet kafeye kaçıp LoL oynardık. Ancak lise farklı bir şeymiş; çalışmayınca çok fazla olmuyor. Sınıf geçiliyor, evet, sınavlardan 80-90 alınıyor sınav haftası çalışınca, ama YKS geldiğinde kafan dank ediyor. Bir bakıyorsun, o 1 gün çalıştığın dersten hiçbir şey kalmamış. TYT’ye giriyorsun, AYT denemelerine giriyorsun, eyvah diyorsun. Yani, en azından ben de öyle oldu. Lisede çalışın, en azından derse nasıl çalışılır onu öğrenin. Anlama kabiliyetinizi geliştirin; her şey anlamaktan geçiyor. Ben gerçekten kitap okumanın faydasını çok gördüm. Matematik dahil tüm derslerde çok işime yaradı. Bence geçmişte şunu başardım, “Ooo neler yaparım!” gibi şeylerle kendinizi kandırmayın, ben de öyle yaptım. O yüzden diyorum. Bu şey gibi: “Ooo Osmanlı filan ne büyük devletmiş, biz neymişiz?” deyip yatmak gibi. Şu an olduğumuz duruma bakmamiz lazım. Benim naçizane tavsiyelerim bunlar, kimine göre yanlış, kimine göre doğru olabilir. Ama bir işe ucundan da olsa başlayın, çok kâr edersiniz. Ben bunları yapmadım, bayağı ceremesini çektim. Olduğum lisede EA yoktu, ben de “EA’dan gireyim” filan dedim, kendimce yattım. “Hukuk fakültesine gideriz” dedim, “Halledilir ya” dedim ama aslında kendimi kandırmışım. Ben EA’cı bile değilmişim. Mezuna bıraktığım sene sayısala döndüm, çok zorlandım, siz zorlanmayın. Kendi yolunuzu çizin, oturun düşünün ama düşünce alemine dalıp gitmeyin. Oturun, ders çalışın be olum! Ha, hayattan zevk almayı bırakıp kendinizi mahvetmeyin. Orta yoldan gidin, her gün elinizi vicdanınıza koyun ve “Bugünü iyi değerlendirebildim mi?” diye sorun. Sorumluluk sahibi olmaya çalışın. Elbette bazen başarısız olacaksınız ama yılmayın, hiçbir başarı kolay kazanılmıyor. Zorlu yollardan geçeceksiniz, sabrınızı yitireceksiniz ama devam edeceksiniz ki başarıyı yakalayabilesiniz. Umarım yazdıklarım yanlış anlaşılmaz ve hayalinizi kurduğunuz bölüme, üniversiteye kavuşursunuz. Hepinize bu yolda kolaylık diliyorum, Allah yolunuzu açık etsin.