SolidWorks için Sistem Toplama

Arkadaşın belleğe ihtiyacı var sanırım. Pek anlamıyorum o işlerden ama büyük doku paketlerinle çalışacak sanırım GTX 960'ın render performansı iyidir.

Sadece merakımdan yeni oyunları denemek için ve arkadaşlarla multiplayer oynamak için oyun oynarım. Genel olarak 3D çizim için kullanacağım. Az önce bi' karşılaştırma videosu izledim. 3D çizimde çok fark göremedim. Linkini de hemen atıyorum.

Çizim yaparken fark olmaz zaten. Ekran kartının görsel oluşturma yeteneği ön plandadır. Firepro kartların genel olarak fiyatlarını bir incele derim. 10bin-20binTL arası. Eğer gerçekten bir fark olmasaydı bu kartların piyasada olmaması gerekirdi. Herkes bir Gtx 1080 ya da bir Rx 480 alırdı. Hatta bakınca çift ekran kartı yapsan bile %70-80 daha ucuz bir sistem toplamış oluyorsun.

Buradaki fark çizimde değil hesaplamalarda analizlerde ortaya çıkıyor. Bir modelin statik ya da dinamik analizini yapmak istersen burada ciddi bir fark söz konusu. Dersen ki ben hesap analiz yapmayacağım. O zaman topladığın sistem mantıklı. Çizim açısından Gtx 960-970, Rx 480-470, Gtx 1070 vs. hepsi aynı.

Anakatı "B150M Bazooka" yaparsak ya işlemciyi "i7 6700" ya da ekran kartını "GTX 1060" yapabilirim.
Ne dersiniz?
@Murat5038 @Janissary @Creeptomani

Çizim yaparken fark olmaz zaten. Ekran kartının görsel oluşturma yeteneği ön plandadır. Firepro kartların genel olarak fiyatlarını bir incele derim. 10bin-20binTL arası. Eğer gerçekten bir fark olmasaydı bu kartların piyasada olmaması gerekirdi. Herkes bir Gtx 1080 ya da bir Rx 480 alırdı. Hatta bakınca çift ekran kartı yapsan bile %70-80 daha ucuz bir sistem toplamış oluyorsun.

Buradaki fark çizimde değil hesaplamalarda analizlerde ortaya çıkıyor. Bir modelin statik ya da dinamik analizini yapmak istersen burada ciddi bir fark söz konusu. Dersen ki ben hesap analiz yapmayacağım. O zaman topladığın sistem mantıklı. Çizim açısından Gtx 960-970, Rx 480-470, Gtx 1070 vs. hepsi aynı.
Ben 3D işine yeni başlayacağım. Bu yüzden hesaplama ve analizin 3D çizimde nerelerde kullanıldığını bilmiyorum. :utanç: Bu videoda yapılanları kastediyorsan, evet yapacağım(Video çok uzun, 10.dk.'dan izle:)).
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bi' de bi' sorum olacaktı, statik ya da dinamik analiz yapılırken GPU 'nun hangi özelliği ön plana çıkıyor?

Bi' de bunu buldum: GRAPHICS CARDS SCORING

NVIDIA Quadro Graphics Cards for SOLIDWORKS
AMD FirePro™ and SOLIDWORKS®

Bu linklerden inceleyebilirsin ne gibi farklılıklar olduğunu. Firepro konusundaki açıklamaları özetlersek driverları özellikle bu tarz programlar için hazırlıyorlarmış. ''Gaming'' dediğimiz ekran kartında driver haliyle oyun performansına yönelik olur. Görsel açıdan çok ciddi farklılıkların olduğunu anlatmışlar. ''Order Independent Transparency'' gibi bir özellikten bahsediyor. Başka özellikler de var inceleyebilirsin. Ek olarak GPU çekirdekleri farklı amaçlara hizmet etmek için üretilmiştir. Yani analiz yaparken GPU'nun kendisi ön plana çıkıyor.

NVIDIA Quadro Graphics Cards for SOLIDWORKS
AMD FirePro™ and SOLIDWORKS®

Bu linklerden inceleyebilirsin ne gibi farklılıklar olduğunu. Firepro konusundaki açıklamaları özetlersek driverları özellikle bu tarz programlar için hazırlıyorlarmış. ''Gaming'' dediğimiz ekran kartında driver haliyle oyun performansına yönelik olur. Görsel açıdan çok ciddi farklılıkların olduğunu anlatmışlar. ''Order Independent Transparency'' gibi bir özellikten bahsediyor. Başka özellikler de var inceleyebilirsin. Ek olarak GPU çekirdekleri farklı amaçlara hizmet etmek için üretilmiştir. Yani analiz yaparken GPU'nun kendisi ön plana çıkıyor.
Kafam çok karıştı. O serilerden alırsam "Quadro K620" alacağım. GTX 960 yerine alsam daha mı iyi olur ?

@Murat5038 @Janissary , ekran kartı seçiminde siz de bi' yardım etseniz.

@Creeptomani , "GTX 960" "3D Mark" 'da "K620" 'ye kat kat fark açmış. "K620" almaya korkuyorum.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı