Çözüldü Solus OS kurulumda Bootloader hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

ExplosiveTR

Hectopat
Daha fazla  
Solus OS kurulumunda karşıma böyle bir hata çıkıyor ne yapmam lazım?

1643826677023.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
İstersen Windows bölümüne, EFI disk bölümü genişletme ile ilgili konu aç. Belki Windows altında daha kolay yapılacak bir yöntem vardır.
Solus live üzerinde denedim olmadı. Gparte aynı şekilde denedim. Windows üzerinden bir metot bulum. Deneyince cevap veririm.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Solus Live üzerinde denedim olmadı. Gparte aynı şekilde denedim. Windows üzerinden bir metot bulum. Deneyince cevap veririm.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çalışıyor.
EFI destekli kurulum yapıyorsan, EFI bölümünde çok az alan kalmış ya da EFI bölümü çok küçük oluşturulmuş (kalan alan 2.9 MB.). Daha büyük EFI bölümü oluşturmayı ya da alanı büyütmeyi denersin.

Hocam bunlardan hangisinin olduğunu nasıl anlarım? (/sda6 kısmına kurmak istiyorum)

1643828458043.png

fat32 biçimli /dev/sda1 bölümü, EFI disk bölümüdür, zaten ESP bayrağı olduğu da görülüyor. Boyutunun 100 MB. olduğu görülüyor, küçük ama çok küçük değil, 200-250 MB. civarı önerilir genelikle. Daha önce başka dağıtımlar kurduysan, bunların girdileri yer kaplıyor olabilir. Şu komutun çıktısını paylaş bakalım.

Kod:
sudo efibootmgr

(/sda6 kısmına kurmak istiyorum)

Kurulum yapacağın kısım ile, EFI disk bölümü farklı şeyler.

fat32 biçimli /dev/sda1 bölümü, EFI disk bölümüdür, zaten ESP bayrağı olduğu da görülüyor. Boyutunun 100 MB. olduğu görülüyor, küçük ama çok küçük değil, 200-250 MB. civarı önerilir genelikle. Daha önce başka dağıtımlar kurduysan, bunların girdileri yer kaplıyor olabilir. Şu komutun çıktısını paylaş bakalım.

Kod:
sudo efibootmgr

Kurulum yapacağın kısım ile, EFI disk bölümü farklı şeyler.
1643829248200.png

Hata veriyor.

Farklı bir dağıtımın EFI girdisi görünmüyor. Bu durumda yapılması gereken bahsettiğim EFI bölümünün boyutunun genişletilmesi. İstersen Windows bölümlerine bununla ilgili bir konu aç ya da şu bağlantıları incelemeyi dene.

Gparted ile de disk bölümünün boyutu değiştirilebilir, mesela sda3 500 MB. boyutlu bir bölüm ve bunun 200 MB. alanı boş görünüyor. Buradan 100 MB. alan ayırıp, sda1 EFI bölümüne eklenebilir. Gparted ile bölümlere sağ tıklayınca görünen resize/move seçeneği ile disk bölümleri yeniden boyutlandırılabilir. Ama bunun Windows açılışına ne gibi bir etkisi olur bilemiyorum.

Farklı bir dağıtımın EFI girdisi görünmüyor. Bu durumda yapılması gereken bahsettiğim EFI bölümünün boyutunun genişletilmesi. İstersen Windows bölümlerine bununla ilgili bir konu aç ya da şu bağlantıları incelemeyi dene.

Gparted ile de disk bölümünün boyutu değiştirilebilir, mesela sda3 500 MB. boyutlu bir bölüm ve bunun 200 MB. alanı boş görünüyor. Buradan 100 MB. alan ayırıp, sda1 EFI bölümüne eklenebilir. Gparted ile bölümlere sağ tıklayınca görünen resize/move seçeneği ile disk bölümleri yeniden boyutlandırılabilir. Ama bunun Windows açılışına ne gibi bir etkisi olur bilemiyorum.
/sda5 ya da /sda6 dan 150 mb alsam olur mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı