Son 1 ayda hayat berbat gitmeye başladı

Fatalerrorist

Hectopat
Katılım
31 Ocak 2021
Mesajlar
9
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar bu konuyu biraz da içimi dökmek iyi hissetmek için açıyorum. Bundan yaklasık 1 ay önce kız arkadaşımdan ayrıldım. Bu benim tarafımdan gerçekleşen bir ayrılıktı. 1 sene olmustu. Yaşım 25 bu arada. Nedeni olarak da bildiğiniz gibi hayat koşulları, gelecek kaygısı, üniversite son senesindeyim onu bitiririz sonra calısırız sonra ev tutarız vs. gibi diretmeler beni artık bir yerden sonra gerçekten cok sıktı ve aslında bir ilişkiye hazır olmadığımı öğrendim. Yani şu an herhangi bir işte çalısmıyorum. Son calıstıgım part time şeklindeki 4-5 ay onceki firma battı ve maaşları da geç verdi. Orada zaten cok sıkıntılar yaşadım. 5-6 aydır çalışmamaktayım. 50-60k gibi bir borç mevcut. Bankalar kartlarımı kapamaya başladı. Ne kredi ödeyebiliyorum 3 aydır ne kartın asgarisini. Alkol içiyorum. Arkadaşlarla dönüşünde takılıp düşerek ön dişlerimi kırıyorum. Dudağıma dikiş atılıyor. Şu an öndeki dişlerim kırık ve hafta sonuna geldiği için dişçime ulaşamıyorum. Üstüne sınav haftam finaller geldi. Sadece gece arkadaşlarımla dışarı cıkıp haftada 1 alkol tüketmek için sosyalleşir oldum. Ailem destek çıkıyor sağ olsun fakat onlar da bir yere kadar. Bu kadar parayı ve yükü onlara takamam. İş bulayım çalışayım diyorum artık zaman kaybetmemem gerek. Kendi mesleğime yönelik bulmak istiyorum fakat başvurduğum hiçbir yer kabul etmiyor. Stajyer olarak bile başvurularım sonuçlanmıyor. Lise dönemini açıktan okuyarak bitirdim o süre boyunca 4-5 sene çalıştım ve artık boş boş işler değil geleceğimi oturtabileceğim meslek istemek bile suç resmen olmuyor. Son birkaç aydır psikolojik olarak hiç iyi değilim. Kendi kendime düşünmekten proje ve ödevlerle uğraşmaktan yaşadığım kazadan arkadaşlarımdan uzaklaşmaktan çok sıkıldım. Gerçekten çok kötü şeyler düşünüyorum. Sizler hayatınızı nasıl pozitif tutmaya çalışıyorsunuz? Yardım edin.
 
Ağabey mesleğin neydi acaba? Biraz daha maddi yük olacak ancak profesyonel destek almanı tavsiye edebilirim. İçini dökebileceğin bir psikolog, çok faydalı gelebilir.
 
Ağabey mesleğin neydi acaba? Biraz daha maddi yük olacak ancak profesyonel destek almanı tavsiye edebilirim. İçini dökebileceğin bir psikolog, çok faydalı gelebilir.
Grafik tasarım üzerine. Adobe programları dışında video edit işlerindede kendimi geliştiriyorum sürekli. Fakat bu sektörde bi tanıdık vs. şart gibi duruyor (hepsinde olduğu gibi). Stajer için 2 sene tecrübe isteniliyor :D Bende yakın zamanda biraz kafamı topladıktan sonra psikolojik bir destek almak istiyorum bakalım teşekkürler tavsiyen için.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı