Son 6 ayda KTÜ YBS kazanılır mı?

Çalışırsan yapabilirsin. Ama devlet kadrosu için YBS önermem. Aynı sıralamayla İstanbul Üniversitesi ve Marmara üniversitesinde iktisat veya işletme bölümlerinden birini okuman daha mantıklı olur.

Aslında devlette çalışmak istiyordum ama özel sektör bölümüyse dediğinizi tercih edebilirim.

Aslında devlette çalışmak istiyordum ama özel sektör bölümüyse dediğinizi tercih edebilirim.
Biraz bilgilendirme yapayım:

Marmara Üniversitesi İktisat ve İşletme bölümleri, yeni açılan Maltepe Başıbüyük yerleşkesinde. Kadıköy Göztepe yerleşkesinde değil yani.

İstanbul Üniversitesi ise biraz tuhaf bir yapıda. Aynı bölüm, 3 farklı fakültede (İşletme, İktisat ve Siyasal Bilgiler Fakülteleri) bulunabilmekte.

İstanbul Üniversitesi tercih edeceksen İşletme bölümünün İşletme Fakültesinde olmasını tercih edebilirsin. Tabi bu fakülte Beyazıt yerine Avcılar'da. Ana kampüsten çok uzakta yani. İlla ana kampüs olan Beyazıt'ta eğitim börmek istiyorsan İstanbul Üniversitesi İşletme bölümünü İktisat Fakültesinde okuyabilirsin.

İstanbul Üniversitesi İktisat bölümü için ise İktisat Fakültesinden şaşma.

Devlette çalışmak istiyorsan Türkçe okuman daha mantıklıdır. Yine de de İngilizce seviyeni geliştirmen gerekir. Hatta derste öğrendiğin terimlerin İngilizcesini de öğrenmen senin için iyi olur.

Biraz bilgilendirme yapayım:

Marmara Üniversitesi iktisat ve işletme bölümleri, yeni açılan Maltepe başıbüyük yerleşkesinde. Kadıköy göztepe yerleşkesinde değil yani.

İstanbul Üniversitesi ise biraz tuhaf bir yapıda. Aynı bölüm, 3 farklı fakültede (işletme, iktisat ve siyasal bilgiler fakülteleri) bulunabilmekte.

İstanbul Üniversitesi tercih edeceksen işletme bölümünün işletme fakültesinde olmasını tercih edebilirsin. Tabii bu fakülte beyazıt yerine avcılar'da. Ana kampüsten çok uzakta yani. İlla ana kampüs olan beyazıt'ta eğitim börmek istiyorsan İstanbul Üniversitesi işletme bölümünü iktisat fakültesinde okuyabilirsin.

İstanbul Üniversitesi iktisat bölümü için ise iktisat fakültesinden şaşma.

Devlette çalışmak istiyorsan Türkçe okuman daha mantıklıdır. Yine de de İngilizce seviyeni geliştirmen gerekir. Hatta derste öğrendiğin terimlerin ingilizcesini de öğrenmen senin için iyi olur.

Eyvallah reis sağ olasın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı