Son gün nasıl verimli ders çalışılır?

Ezberci eğitime karşı herkes fakat her şeyi ezberlemen gerekiyor. Almancada ders kitabındaki kelimeleri ezberle ve fiil çekimlerine dikkat et. İşte artikelleri ezberle. Kimya da 9.ve 10. sınıfta sözel diye biliyorum. Yani al kahveni afedersin ama köpek gibi ezberle.

SS.png

Elinden geleni yap. :)

sana kişisel olarak uyguladığım taktiği vereyim. şimdi sana saat kaçta çalışman gerektiğini öğretemeyiz o senin bilceğin iş ama eğer sınavdan alabileceğin en yüksek puanı almak ve bildiklerini uygulamak istiyorsan bence son 2-3 gün öğrendiğin her şeyi tekrar edip öyle girmen gerekiyor. mesela benim finalim var ve tüm senenin sadece yüzde70 lik kısmını çalışacağım çünkü diğer yüzde 30 luk dilimin dersleri çok ağır ve verim/zaman bağlamında benim puanımı artırmayacak.ben de ona harcayacağım zamanı tekrara ayıracağım. örneğin o çalışacağım yüzde 70 lik kısmı ilk çalıştığımda elimde yüzde 40 lık kısım kalcak. zamanla tekrar ata ata bunu o 70 hedefime taşıyacağım. (tıp 3.sınıf öğrencisiyim başarılar diliyorum)

Çok zor bir şey bu. Zaten sözel derslerde başarılı olmadığın aşikar.

Screenshot_2.jpg

Günü gününe çalışarak başarılı olabilirsin. Son gün verimli ya da verimsiz çalışarak başarı elde edilmesi imkansıza yakın. Senin durum şuna benziyor.

yakında finaller başlıyor.jpg

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı