Malekith
Hectopat
- Makaleler
- 1
Daha fazla
Avrupa'da sunucusu olanlar beni daha iyi anlayacaktır, son 1-2 haftadır sizde yurt dışına giden internette bir yavaşlama hissediyor musunuz? Özellikle Fransa kaynaklı sunucular olmak üzere oyunların sunucularında ping diğer Avrupa kaynaklı sunuculardan daha yüksek oluyor. Örneğin normalde iki farklı Avrupa sunucusundan 60 ping alıyorsam Fransa kaynaklı olan 90-100 ping oluyor, diğeri 60 ping ile devam ediyor.
Bu sadece Fransa ile sınırlı kalsa çok iyi ama daha nadir olacak şekilde bazen neredeyse bütün Avrupa sunucularını kapsayacak şekilde ping problemleri görüyoruz. Bunun benim internetim ile değilde yurt dışına giden internet ile alakalı olduğunu da Türkiye kaynaklı sunuculardan anladım, bu diğer ülkeler ile aramızda bu gibi bağlantı problemleri yaşanırken Türkiye kaynaklı sunucularda bu problemler hiç olmuyor sabit 10-15 ping devam ediyor.
Bu sadece Fransa ile sınırlı kalsa çok iyi ama daha nadir olacak şekilde bazen neredeyse bütün Avrupa sunucularını kapsayacak şekilde ping problemleri görüyoruz. Bunun benim internetim ile değilde yurt dışına giden internet ile alakalı olduğunu da Türkiye kaynaklı sunuculardan anladım, bu diğer ülkeler ile aramızda bu gibi bağlantı problemleri yaşanırken Türkiye kaynaklı sunucularda bu problemler hiç olmuyor sabit 10-15 ping devam ediyor.