Son of The Forest oyun performansınız nasıl?

İşletim sistemi
Windows 10

a.cihangir

Hectopat
Katılım
16 Haziran 2020
Mesajlar
211
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Amd Ryzen 7 5700X
Inno3D Rtx 4070 Ichill x3 O.C.
GSKİLL RİPJAWS 3600 MHz Cl 18 DDR4 4*8 GB
Asus Rog Strix B550*F Gaming WIFI II
Samsung 980 Pro 1 tb Pci-e 4*gen4 ssd
Samsung Evo 870 1 tb SATA SSD
Dark maxima V20
kasa fanları 3*120mm akasa viper
Snowman T6 ultra (çift fanı silverstone airblazer 12r)
Gamepower ursa
Gamepower kizaru kulaklık
Steelseries Apex Pro Tkl
Lg 27GN600-b
Cinsiyet
Erkek
Ekran kartı
GİGABYTE NVİDİA RTX 2060
Anakart
GİGABYTE B450M DS3H V2
İşlemci
AMD RYZEN 7 5700X
Merhaba arkadaşlar.
Forumu biraz kurcaladım ve herhangi bir oyun rehberi olmadığını fark ettim.
Fikir vermesi açısından burada "rehber" olabilir bilgi paylaşabilir oyunumuzu daha zevkli kılabiliriz. Detaylı bir rehber hazırlanabilir. Bu rehber hazırlanmadan önce bu konuyu bir ön konu yapmak ve buradan aldıklarımı da toparlamak istiyorum. Tabi destek gelirse. Bu işlerin yapıldığı başka siteler veya forumlar var mı bilmiyorum ama ben ne kadar siteye baktıysam ya ufak bir sayfa paylaşmış ya da ufak bir video koymuş ve herkesin bildiği şeyleri yazmışlar, anlatmışlar. Ya da yabancı siteler ve yabancı içerikler buluyorsunuz. Biliyorum Google çeviri var ama malumunuz o çeviri okurken bile kafa yanıyor. Hoşuma gitmiyor. İstiyorum ki kendi dilimizde tartışmalar olsun.

Ön soru ile başlıyorum: Sizde de bendeki gibi 15 GB RAM kullanıyor mu bu oyun? 16 GB DDR4 RAM ve RTX 2060 ekran kartım var.

Soru 2: Yaptığım binanın içine kar yağıyor. Kışın kullanırım diye içeride bıraktığım göl donuyor. Sanırım oyun hatası bu. Çözüm nedir?

1679913688510.png
 
Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar.
Forumu biraz kurcaladım ve herhangi bir oyun rehberi olmadığını fark ettim.
Fikir vermesi açısından burada "rehber" olabilir bilgi paylaşabilir oyunumuzu daha zevkli kılabiliriz. Detaylı bir rehber hazırlanabilir. Bu rehber hazırlanmadan önce bu konuyu bir ön konu yapmak ve buradan aldıklarımı da toparlamak istiyorum. Tabii destek gelirse. Bu işlerin yapıldığı başka siteler veya forumlar var mı bilmiyorum ama ben ne kadar siteye baktıysam ya ufak bir sayfa paylaşmış ya da ufak bir video koymuş ve herkesin bildiği şeyleri yazmışlar, anlatmışlar. Ya da yabancı siteler ve yabancı içerikler buluyorsunuz. Biliyorum Google çeviri var ama malumunuz o çeviri okurken bile kafa yanıyor. Hoşuma gitmiyor. İstiyorum ki kendi dilimizde tartışmalar olsun.

Ön soru ile başlıyorum: Sizde de bendeki gibi 15 GB RAM kullanıyor mu bu oyun? 16 GB DDR4 RAM ve RTX 2060 ekran kartım var.

Soru 2: Yaptığım binanın içine kar yağıyor. Kışın kullanırım diye içeride bıraktığım göl donuyor. Sanırım oyun hatası bu. Çözüm nedir?

Eki Görüntüle 1716591

32 RAM'im var bende 12 13 kullanıyor ama 16 RAM'e 15 GB kullanması normal degıl arka plandakı bırseydende olabilir ve kar olayı gun gectıkce havalar normale donuyor.
 
@Emirhan5445 Evet ram biraz fazla kullanıyor ama ayarlardan da olabilir. Nvidia Geforce Experience de ayar seçeneği çok sığ. İyi kötü orta seçeneği sunar gibi. Oyun içinde de bazı ayarlar karşılığı boş. Yani gözükmüyor. Kalite ön ayarı bile boş olabiliyor. Boş kalan neye tekabül ediyor belli değil. Mecbur hepsi 1080p için en yüksekte oynuyorum.

Bu oyun içi ayar sekmesi
1679919718369.png


Bu da Geforce Experience
1679919915244.png


Bunlardan hariç olarak sadece kar olayı değil kar yağmur farketmeksizin herhangi bir yağış aldığında evin/yapının içi ıslanıyor. Yürürken de kararsız kalıyor bir bakıyorsun ıslak/karlı gösteriyor bir bakıyorsun normal gösteriyor. Anlık olarak sürekli değişiyor.
 
@Emirhan5445 evet RAM biraz fazla kullanıyor ama ayarlardan da olabilir. NVIDIA GeForce Experience'de ayar seçeneği çok sığ. İyi kötü orta seçeneği sunar gibi. Oyun içinde de bazı ayarlar karşılığı boş. Yani gözükmüyor. Kalite ön ayarı bile boş olabiliyor. Boş kalan neye tekabül ediyor belli değil. Mecbur hepsi 1080p için en yüksekte oynuyorum.

Bu oyun içi ayar sekmesi.
Eki Görüntüle 1716713

Bu da GeForce Experience.
Eki Görüntüle 1716716

Bunlardan hariç olarak sadece kar olayı değil kar yağmur fark etmeksizin herhangi bir yağış aldığında evin/yapının içi ıslanıyor. Yürürken de kararsız kalıyor bir bakıyorsun ıslak/karlı gösteriyor bir bakıyorsun normal gösteriyor. Anlık olarak sürekli değişiyor.

Oyun ıcı grafık ayarlarının hıcbırıne dokunmadım bazıları gozukmuyor vs saçma GeForce Experience'tan kafama gore ayarlardım orta yuksek ayarlarda 50-80 FPS arası oynuyorum ama optımızasyonu cok sıkıntılı.
 
@Emirhan5445 kesinlikle. Hikayesi de ilk forest oyununa göre zayıf kalıyor. Oyunu bitirdim. Bu ne biçim son dedim. Ne olduğunu anlamadığım için açıp İngilizce kaynaktan hikayeye baktım. Şahane olmasa da güzel bir hikayeye sahip. İyi bir anlatımla muhteşem sunabilirlerdi şu oyunu. Sadece grafiklere odaklanıp kalmışlar.
 
@Emirhan5445 kesinlikle. Hikayesi de ilk Forest oyununa göre zayıf kalıyor. Oyunu bitirdim. Bu ne biçim son dedim. Ne olduğunu anlamadığım için açıp İngilizce kaynaktan hikayeye baktım. Şahane olmasa da güzel bir hikayeye sahip. İyi bir anlatımla muhteşem sunabilirlerdi şu oyunu. Sadece grafiklere odaklanıp kalmışlar.

Modlu The Forest gıbıydı 2 sılah ekleyıp yenı oyun yapmıslar ve envanter esya craft sıstemı o kadar kotukı adamakıllı ıtem yok ılk oyundakı gıbı (fazladan sopa tasımak ıcın kese vs) guzelım oyunu yazık ettıler.
 
@Emirhan5445 sonradan ekleyeceklerini düşünüyorum çünkü kaplumbağa kabuğundan suluk da ilk oyunda vardı ikincide yoktu. Sonradan eklediler. Hoş eklemeleri işe yaramadı. Kışın donuyor. Yazın zaten her yer su göl. Kışın oyun zorlu oluyor. Bir de döngüler çok bozuk. Zaman çok hızlı akıyor. İki ağaç kesiyorsun gece oluyor. Gece bitmek bilmiyor. Uyumak zorunlu değil. Oturunca dinleniyor. Yazık etmişler gerçekten oyuna. Güncelleme ile düzelir umarım. Bir de inanılmaz buglar var. Silah adamın içine giriyor tahta yapının içine giriyor biz yapının içine giriyoruz. Yapı kendi içine giriyor hedef nişangah simgesi olmadığı gibi üstüne üstlük kafaya baktığımız halde aynı istikamette atılan ok bazen kafaya girerken bazen kayboluyor. Attığın oku bulmak ayrı dert. Bulduğunda attığın arbelet okunu taş ok olarak bulup envantere ekliyor. Ayrıca son güncelleme ile oyunu zorlaştırdılar. 6 arbelet ile ürpertici ölürken şimdi bazen 8 bazen 10 okta ölüyor. Silahla bile bazen üçte bazen beş vuruşta ölüyor. Koruma kalkanlarının gücü düşmüş. Yediğin eskiden bir ya da iki kalkan götürüyordu şimdi 4-5 kalkan gittiğini gördüm. Üstünde kalkan varken canın da gidebiliyor. O zaman kalkan niye var kalkan kendini mi koruyor?
 
Oynamadım da çıktığında 6600 XT'nin test videosuna bakmıştım 15 GB RAM kullanımını gördüm.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
@kino nasıl bu kadar sabit fps oynuyor şaşırdım. Galiba son güncelleme ile bu kısmı sıkıntıya girdi iyice. Benim ekran kartı rtx 2060. Derece olarak da 67-70 geziniyor.Kullanım genelde %95-99 Ama FPS olarak 10-80 arası git gel yapıyor. Darboğaz olacağını zannetmiyorum. Isınma sıkıntım da yok. İşlemci Ryzen 7 5700x sıcaklık olarak 58-60 arası sabit. Kullanım olarak %20-50 arası git gel yapıyor. İşlemci soğutucu sağlam olduğu için herhangi bir kısıtlama yapmadım. Kendi kendine 4.7 GHz değerine çıkıyor . Kısıtlı değil
 

Geri
Yukarı