Son yıllarda artan agnostik, ateist ve deist düşüncelerin sebebi nedir?

Burda konu İlahi dinler değil ki? Başka yerlere çekme. İnsanların batıl yolla uydurdukları saçmalıklardan bahsediyoruz. Hristiyanlık ve Yahudilik. Bu dinleri Allah indirmiştir. Fatih döneminde var mıydı şu an ki saçma sapan inançlar. Biraz mantıklı düşün.
Osmanlı döneminde neler olduğunu görsen aklın şaşar, basit bir google araması yap bakalım; "Osmanlıda muhallebi çocukları".

Umarım trollsündür. Yoksa bu kafa yapısıyla hayatı boyunca dışlanacaksın, arkadaş edinemeyeceksin ve iş hayatında da başarısız olacaksın. Tüm insanları kendisi gibi olması gerektiğine inanan, farklı düşüncelere zerre saygısı olmayan bir varlık. Kim hayatında böyle bir insan ister ki? İnsanlara zorla kendi düşüncelerini kabul ettirip onlar üzerinden dışlayamazsın.
Seni ilgilendirmez kardeşim benim, dışlanacağım, iş hayatında başarısız olacağım. Ne zorla kabul ettirmesi kardeşim? Ben ne diyorum, saçma sapan insanların kafasında kurup batıl şeylere tapmasına karşıyım ben. Hindistanda İnek kutsal sayılıyor. Allah aşkına nasıl akıl karı olabilir bu? Kur'An-I kerimde de geçiyor. Aç bak. Danaya taptılar diyor. İsrailoğulları bunlar ha.

Naptım ben küfür mü ettim? Hakaret mi ettim? İnandıkları şeyin saçmalık olduğunu belirttim. Allahın indirdiği dinler bellidir. İslam dini de son dindir. Ben buna inanıyorum. Siz neye inanırsanız inanın. Hesap günü herkes tek hesap verecek çünkü.

Seni ilgilendirmez kardeşim benim, dışlanacağım, iş hayatında başarısız olacağım. Ne zorla kabul ettirmesi kardeşim? Ben ne diyorum, saçma sapan insanların kafasında kurup batıl şeylere tapmasına karşıyım ben. Hindistan da İnek kutsal sayılıyor. Allah aşkına nasıl akıl karı olabilir bu? Kur'An-I kerimde de geçiyor. Aç bak. Danaya taptılar diyor. İsrailoğulları bunlar ha.

ne yaptım ben küfür mü ettim? Hakaret mi ettim? İnandıkları şeyin saçmalık olduğunu belirttim. Allah'ın indirdiği dinler bellidir. İslam dini de son dindir. Ben buna inanıyorum. Siz neye inanırsanız inanın. Hesap günü herkes tek hesap verecek çünkü.

Ya deli etme adamı. Sen ne saçmalıyorsun ya! Sana örnekler veriyorum saygı göster diyorum. HER Müslüman HESAP GÜNÜNÜ BİLİYOR. Bu demek olmuyor ki diğer dinlere saygı göstermeye gerek yok. Yaşın kaç? Nasıl bir ortamda kalıyorsun? Ben de Müslüman'ım ama senin düşünce tarzımla alakam yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Varsayım yapalım din doğru ve (bilmiyorum çocuk gibi olucak ama bilim geliştikçe bilinç aktarımı oldu diyelim.) /(diyelim dedim) Allah ne yapacak. Her şeyi biliyor sonuçta.

Seni ilgilendirmez kardeşim benim, dışlanacağım, iş hayatında başarısız olacağım. Ne zorla kabul ettirmesi kardeşim? Ben ne diyorum, saçma sapan insanların kafasında kurup batıl şeylere tapmasına karşıyım ben. Hindistanda İnek kutsal sayılıyor. Allah aşkına nasıl akıl karı olabilir bu? Kur'An-I kerimde de geçiyor. Aç bak. Danaya taptılar diyor. İsrailoğulları bunlar ha.

Naptım ben küfür mü ettim? Hakaret mi ettim? İnandıkları şeyin saçmalık olduğunu belirttim. Allahın indirdiği dinler bellidir. İslam dini de son dindir. Ben buna inanıyorum. Siz neye inanırsanız inanın. Hesap günü herkes tek hesap verecek çünkü.
İneğe tapmak mı? Bunlarla onu mu karşılaştırıyorsun? Bağnaz ve yobaz olduğunu kendin kabul ettin. Ben agnostiğim. Tanrının varlığından veya yokluğundan bilim kesin kanıt göstermediği sürece emin olamayacağım. Bununla inek tapmayı mı karşılaştırıyorsun? Kimsenin inandığı şeye saçmalık diyemezsin. Üslubunu da bilmen gerekli. Eğer müslümansan diğer düşüncelere de hoşgörülü olacaksın, yoksa o bahsettiğin hesap günü gelirse sana sorarlar bunları.

Ya deli etme adamı. Sen ne saçmalıyorsun ya! Sana örnekler veriyorum saygı göster diyorum boş boş şeyler. HER Müslüman HESAP GÜNÜNÜ BİLİYOR. Bu demek olmuyor ki diğer dinlere saygı göstermeye gerek yok.

Ateiste, deiste din mi denir? Düpedüz saçmalık bunlar. Nasıl kalkıp öveyim, saygı gösteriyorum diyeyim? Ben de sana diyorum ki hakaret mi ettim? Küfür mü ettim? Yaptıkları şeylerin yanlış olduğunu belirtiyorum değil mi?

Varsayım yapalım din doğru ve (bilmiyorum çocuk gibi olacak ama bilim geliştikçe bilinç aktarımı oldu diyelim.) /(diyelim dedim) Allah ne yapacak. Her şeyi biliyor sonuçta.

Olmadı sonuç olarak, olacağının garantisini veremiyeceğinden dolayı hiçbir şey ifade etmiyor sorduğun soru.

Bir kısmı gerçekten araştırıp kendine en uygun düşünce olduğunu düşünsede. Çok büyük bir kısmı da “Abi ateistim, ne ALLAH’ı ya, ben ateistim çko havalıyıym, ohaaa sen ALLAH’a mı inanıyorsun seni çomar” kafasında.
Aslında bu kesim sadece ergen tayfa yani bu da ateistlerin çok küçük bir kısmına tekabül ediyor. Kimseyle tanışmadan dini görüşünü bilemezsin.

İneğe tapmak mı? Bunlarla onu mu karşılaştırıyorsun? Bağnaz ve yobaz olduğunu kendin kabul ettin. Ben agnostiğim. Tanrının varlığından veya yokluğundan bilim kesin kanıt göstermediği sürece emin olamayacağım. Bununla inek tapmayı mı karşılaştırıyorsun? Kimsenin inandığı şeye saçmalık diyemezsin. Üslubunu da bilmen gerekli. Eğer müslümansan diğer düşüncelere de hoşgörülü olacaksın, yoksa o bahsettiğin hesap günü gelirse sana sorarlar bunları.
Boş bir şeyin içinde bocalıyorsun. Allah akıl fikir versin, sana da bana da. Doğru yolu bulursun inşallah. Allah hidayet nasip eylesin. Git bir köşede de sen yaşa. Aradığın kanıtlar gözünün önünde de tabi göremiyorsan yapacak bir şey yok.

Ben 19 yaşıma kadar vakit namazlarımı kılan bir insandım. Üniversitede aşağıda linkini vereceğim kitabı bir güzel bitirdikten sonra elimi ayağımı sürmez oldum. Belki zamanım kalmıyor belki kafam kaldırmıyor ama namaz kılasım gelmiyor. Sebeplerinden birisi bu olabilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı