Son zamanlarda mutlu olamamak

Giorno Giovanna

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 2060 R5 3500
Arkadaşlar ben önceden hep enerji dolu, arkadaşlarımın yanında sürekli eğlenen gülen birisiydim. Fakat son 3-4 ay içerisinde olan olaylardan sonra sürekli depresif bir biçimdeyim, istesem de gülemiyorum. Sürekli aklımda kötü şeyler geçiyor. Dışarıda geziyorum, oyunlar oynuyorum hiçbiri iyi gelmiyor.

Maalesef ki bende de aynı sorun var böyle bir hevessizim her şeye
Bizi ne düzeltir bilen yazsın ya oyun oynuyorum ama mutlu değilim senin yaş kaçtı usta.

Son düzenleme:
Arkadaşlar ben önceden hep enerji dolu, arkadaşlarımın yanında sürekli eğlenen gülen birisiydim. Fakat son 3-4 ay içerisinde olan olaylardan sonra sürekli depresif bir biçimdeyim, istesem de gülemiyorum. Sürekli aklımda kötü şeyler geçiyor. Dışarıda geziyorum, oyunlar oynuyorum hiçbiri iyi gelmiyor.

Maalesef ki bende de aynı sorun var böyle bir hevessizim her şeye.
Bizi ne düzeltir bilen yazsın ya oyun oynuyorum ama mutlu değilim senin yaş kaçtı usta.

1-kendinizi bir sorgulayınben kimim, ne yaptım, ne yapıyorum, ne yapacağım, bu hayattaki amacım ne?

2-gündelik yaptığınız ve her gün düzenli olarak yaptığınız bazı şeyler ciddi manada sıkabiliyor insanı. Vazgeçebiliyorsanız bırakın hem de hızlıca eğer zorunluysa ondan zevk almaya bakın, gerisi olay :)

3-kendi anlam arayışınızı bulun. Ben bu hayatta ne için kim için yaşıyorum. Belki kendiniz içindir belki bir sevdiğiniz belki aile belkide Allah aşkı.

4-15 tatil geliyor size tavsiyem telefonu oyunu bırakın çıkın dışarı kimse olmayan bir yere kendi kendinize dertleşin. Bir oh çekin. Uzun zaman oldu. Tarzından.

5-içinizdeki ben sizi oluşturur siz fark etmesenizde. İçinizle konuşun dertleşin sonuçta içinizdeki siz sizin kaldıramadığınız şeyleri kaldırmaktan yorulmuş.

6-hayatınızı düzene sokun. Evet bende bu aşamadayım şu anda hayatım çok düzensiz ama halletmeye çalışıyorum. En basidinden odanızı toparlamak bile düzendir. Odanız sizi yansıtır, hani derler ya aslan yattığı yerden belli olur diye. Tabii bundan sonra farklı şeylerinde düzene ihtiyacı olduğunu diğer adımlarda anlayacaksınız.

7-iradeli ve disiplinli olun. Basit bir örnekle anlatmak gerekirse (babam hep anlatır :D)uçak en çok yükü kalkarken harcar. Ama havada hem stabildir. Kendinizi bir aşağı bir yukarı yapmayın, hem daha fazla enerji harcarsınız hem de bundan size bir sonuç çıkmaz.

8-öz güven. Bilmiyorum sizde var mı yok mu ama bende eksik olan bir şey, gözler çok şey anlatıyor ben birinin yüzüne çok bakamam anlarlar diye.

9- düşünün. Bu aslında 9. adım değil genel olarak yapılması gereken şimdi aklıma geldiği için yazdım. Her zaman düşünün hiçbir zaman kapılmayın. Her zaman arkasını kontrol edin…

10-evet bence bunları ciddi manada yaptıysanız eksi tarafınız bitti şimdi artı kısma geçiyoruz(odaklanın uçuşa geçiyoruz…)kişisel gelişim: Bunu nasıl almak isterseniz alabilirsiniz çok yuvarlak bir konu ama kısaca anlatmak gerekirse benim tanımıma göre her konuda en az 5 dakika konuşabilin. Gerek oyun gerek genel kültür.(bunu söyleyen babamın pilotkenki generaline selam olsun)

11-artık ciddi manada potansiyel kendini belirli bir seviyede geliştirmiş fakat hala bilgiye aç meraklı bir genç olmanız gerek :) gerisi size kalmış.

Hayatınızda başarılar!

Düşünün. Bu aslında 9. adım değil genel olarak yapılması gereken şimdi aklıma geldiği için yazdım. Her zaman düşünün hiçbir zaman kapılmayın. Her zaman arkasını kontrol edin…

10-evet bence bunları ciddi manada yaptıysanız eksi tarafınız bitti şimdi artı kısma geçiyoruz(odaklanın uçuşa geçiyoruz…)kişisel gelişim: Bunu nas.

Usta güzel yazmışsın eyvallah dediklerinden sonra epeyce düşündüm eyvallah.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı