Sonradan yazılımcı olunur mu?

blurice

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci

1 x AMD Ryzen 5 5500 3.60GHz 6 Çekirdek İşlemci

Anakart

1 x Asus Prime B450M-K II 4400(OC)MHz mATX Anakart

Bellek

2 x Team T-Force TUF Alliance 8GB (1x8GB) DDR4 3200MHz CL16

Ekran Kartı

1 x XFX Speedster SWFT 210 AMD Radeon RX 6600 XT Core 8GB GDDR6 128Bit Ekran Kartı

SSD

1 x James Donkey JD512 512GB 3D Nand 2000/1500MB/sn NVMe M.2 PCI-E SSD Disk

Kasa

1 x Frisby FC-9320G 600W 80+ Dahili Psu'lu Midi Tower Kasa
Meslek
Student
Üniversitede elektrik elektronik okuyan biri daha sonradan yazılımcı olabilir mi? Geçiş kolay olur mu?

Bu yazılım mühendisliği ve türevleri bölümler ortada yokken elektrik elektronik ve bilgisayar mühendisliği bölümlerinden çıkıyordu yazılımcılar zaten. Bir hayli olunur. Burada konu yazılımın hangi alanını öğrenmek istediğiniz. Okuduğunuz bölümden dolayı gömülü sistemler üzerine yoğunlaşmanız normaline göre daha kolay olabilir mesela.

Suan calistigim yerdeki team leadlerimizden birisi elektrik muhendisligi mezunu ve kaliteli bir yazilimci. Buyrun size birebir ayni ornek. Cevap ise evet, disiplinli bir calisma ile istediginiz herseyi yapabilirsiniz.

Üniversitede elektrik elektronik okuyan biri daha sonradan yazılımcı olabilir mi? Geçiş kolay olur mu?

Evet olabilirsin. Gecisin kolayligi ve zorlugu biraz senin karakterine bagli. Muhendislik temelli geldigin icin zaten Ingilizce ve matematik sorun olmayacak. Standart bir egitim mufredatinda bir bilgisayar muhendisinin gordugu fakat elektronikcinin gormedigi dersler; eger ilgili ders uzerinde calistigin yazilim gelistirme projesi icin applicable ise sorun yaratacak. Bu acigi da kendin calisarak kapatabilirsin.

Sonucta iyi bir okul mezunu yetkin bir insan, neyi bilip bilmediginin ve neyi nereden nasil ogrenmesi gerektiginin analizini cok iyi yapabilir konumda olacaktir. Zamani geldiginde oturur efektif sekilde eksigini kapatirsin.

Olabilir, mühendislik disiplini almışsınız zaten. Algoritma ve veri yapılarını sağlam öğrenip harvard CS50X kursuyla başlanabilir, tabii İngilizce bildiğinizi farz ediyorum. Neden geçiş yapmak istiyorsunuz?

Aslında fikir almak için sordum. Düşünüyorum şu anda gelecek hakkında. Teşekkürler bu arada yardım için.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı