Çözüldü Sonu G ile biten işlemcilerin içinde ekran kartı mı oluyor?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

562660

Decapat
Mesela benim ekran kartım yok, yakında Ryzen 5 5600G işlemci almayı düşünüyorum içinde ekran kartı var mı?

Varsa merak ettiğim bir şey daha var. Bu işlemci Gigabyte B450M S2H anakartım ile uyumlu mu?

Ayrıyeten bir sorum daha olacak. Bu anakartımda iki tane RAM girişi var ve ben 1 tane RAM satın aldım. Hangisine takmam gerekiyor işlemciye yakın olana mı uzak olana mı? Bir de RAM'i ters takma ihtimali var mı? Bozulur diye korkuyorum.

Evet farkındayım çok soru sordum kusura bakmayın. Hepsine cevap verebilirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
şimdi anladım hocam çok sağolun

Hocam valla son bir şey daha soracağım kusura bakmayın

ben büyük ihtimalle bilgisayarcıya gidip biosu attıracağım da durumu nasıl anlatacağım? b450m s2h anakartıma bios atar mısınız diye mi sorayım? yani hangi işlemciyi takması gerektiğini bilir mi
"Anakarta 5000 serisi işlemci takacağım fakat BIOS güncellemesi gerekli, eski nesil işlemci ile güncellemek gerekiyor(1000/2000 direkt takılıyor da 3000 hiç denemedim)."

Bu şekilde derseniz en azından birkaç şey biliyorsa anlar, baktınız eveliyor geveliyor, direkt çıkın başka bilgisayarcıya gidin.
Takamaz tahterevalli gibi sallanır RAM yerine girmez. Kırmızı içine aldığım yerlerin denk gelmesi lazım.Eki Görüntüle 1506476
Eki Görüntüle 1506477
bir şey daha soracağım şimdi kasayı topladık işlemciyi de taktık bilgisayarı çalıştırdık. bilgisayarı çalıştırdığım anda ekranda karşıma ne çıkacak ne yapmam gerekiyor? anakartın bir CDsi falan var onu mu takmam gerekiyor?

İşlemciyi direkt takıp kullanmak gibi bir durum yok. Önce BIOS güncellemelisiniz ardından yeni işlemciyi takabilirsiniz.
iyi de işlemci olmadan kasa çalışmıyor ki veya ben mi yanlış biliyorum BIOS güncellemesini nasıl yapacağım

bir şey daha soracağım şimdi kasayı topladık işlemciyi de taktık bilgisayarı çalıştırdık. bilgisayarı çalıştırdığım anda ekranda karşıma ne çıkacak ne yapmam gerekiyor? anakartın bir CDsi falan var onu mu takmam gerekiyor?

iyi de işlemci olmadan kasa çalışmıyor ki veya ben mi yanlış biliyorum BIOS güncellemesini nasıl yapacağım
B450 anakartlarda önce eski işlemciyi takıp BIOS güncellemsi ardından yeni işlemciyi takacaksınız. Yoksa görüntü alamazsınız. B450M S2H anakartında da Q-Flash olmadığı için de işlemci takmadan BIOS güncellenemez. Bu durumda görüntü alamıyorsunuz, bilgisayarcıya götürmeniz gerek ve dediğim gibi eski bir işlemciyle güncelleme yaptırmanız gerekmekte.

B450 anakartlarda önce eski işlemciyi takıp BIOS güncellemsi ardından yeni işlemciyi takacaksınız. Yoksa görüntü alamazsınız. B450M S2H anakartında da Q-Flash olmadığı için de işlemci takmadan BIOS güncellenemez. Bu durumda görüntü alamıyorsunuz, bilgisayarcıya götürmeniz gerek ve dediğim gibi eski bir işlemciyle güncelleme yaptırmanız gerekmekte.
hocam benim hiç bios güncellemesi yapabileceğim bir eski işlemci yokki ne yapmamı önerirsiniz? bilgisayarcılar böyle bir şey yapıyor mu

Bilgisayarcı yapar elinde eski nesil işlemci varsa.

Hocam az araştırma yaptım da B450M S2H Anakartında Q-Flash özelliği varmış

Hocam bir yanlışlık olmasın bununla ilgili bir sürü video ve forumlar açılmış Q Flash olduğuna dair. Eğer var ise direkt 5600G yi takıp Flaş Bellek içe bios güncellemesi atılabiliyor mu
Q-Flash var ama güncelleme yapmak için işlemci olması gerekiyor. İki versiyonu var onun, videolarda dikkat ederseniz işlemci takılı.

Q-Flash var ama güncelleme yapmak için işlemci olması gerekiyor. İki versiyonu var onun, videolarda dikkat ederseniz işlemci takılı.

ben büyük ihtimalle bilgisayarcıya gidip biosu attıracağım da durumu nasıl anlatacağım? b450m s2h anakartıma bios atar mısınız diye mi sorayım? yani hangi işlemciyi takması gerektiğini bilir mi

"Anakarta 5000 serisi işlemci takacağım fakat BIOS güncellemesi gerekli, eski nesil işlemci ile güncellemek gerekiyor(1000/2000 direkt takılıyor da 3000 hiç denemedim)."

Bu şekilde derseniz en azından birkaç şey biliyorsa anlar, baktınız eveliyor geveliyor, direkt çıkın başka bilgisayarcıya gidin.

Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı