Çözüldü Sony HDR TG-1 HD Videolarda Hız Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ömer Gündüz

Kilopat
Katılım
4 Şubat 2012
Mesajlar
3.204
Çözümler
2
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar benim Sony HDR TG-1 model bir kameram var. Ben bununla HD kalitede video çekip bilgisayarımda oynattığım zaman, ses x1, video ise x2 gibi bir hızla ilerliyor ve videolar kullanılamaz oluyor. Ancak convert ettiğim zaman başka bir formata düzeliyor bu sorun ama convert ettiğim zaman da videoların kalitesi düşüyor epey. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Ya da en azından hangi formata çevirirsem kalitede düşüş yaşamam?
 
Hangi video oynatıcıda bu sorun var? Hangi Codec paketi yüklü sisteminde ve sürümü ne? Ekran kartı sürücü sürümü ne? DirectX Web Update ile DirectX güncellemesi yaptın mı? Bunları sormamın nedeni, videoyu yazılımsal mı yoksa donanımsal mı oynattığını tespit etmek.
 
Hemen söyleyeyim. Gom, VLC, Media player 11, Media Player Classic; hepsinde aynı. K-Lite Codec Pack'in bütün uzantıları kaplayan en geniş paketi yüklü. Ekran kartı sürücüm Catalyst 12.6, DirectX Web Update yaptım ve tam.

- - - Updated - - -

Tamamdır Recep abi sağolsun hallettim. Sorun K-Lite Codec Pack'in eski sürümünden kaynaklanıyormuş. Bu sürüm ile DXVA formatında oynatıyor yani ekran kartını kullanıyor. Bu video accelarating dediğimiz olay yani.
 
Eski sürüm K-Lite Codec Pack silindi, yerine K-Lite Mega Codec Pack 8.9.5 kuruldu. Kurulum esnasında donanımsal H.264 ve VC-1 video hızlandırması için Media Player Cassic Home Cinema'nın Internal DXVA motoru seçildi.

srPHo.jpg
 
Aslında K Lite Codec kurulumu resimli olarak forumda açılsa iyi olacak. Çünkü baya bir karışık kurulumu var. Yani seçenekler açısından. K Lite Mega Codec Pack olarak yazıyoruz. İndirdiğimiz zaman ismi K-Lite_Codec_Pack oluyor.
 
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı