Sony Xperia XZ ekran kararıyor

Milijas

Centipat
Yer
Konya , Bursa
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Öncelikle hayırlı günler.

Başlıkta belirttiğim Sony Xperia XZ telefonuna sahibim. Telefonumun şöyle ilginç bir sorunu var.

Herhangi birini aradığımda ya da birisi beni aradığı zaman ekran( kararıyor ) otomatik kapanıyor. Bunun telefon ayarı var. Fakat ayarlardan ne kadar kurcaladıysam bulamadım. Bileniniz varsa bu sorunu ayarı nasıl çözebilirim?

Anlaşılması için detaylı anlatayım. Ben Ali'yi arıyorum. Ali telefonu açsın ya da açmasın ekran kararıyor. Eğer açarsa karşı tarafın kapatması lazım. Ben kapatamıyorum. Açmazsa ya otomatik kapanıyor. Ya da sesli mesaj gidiyor.

Sensörün önünde birşey olmadığına eminmisin ekran koruyucu yada kılıftan dolayı olabilir bende xz kullanıyorum öyle bir sıkıntım yok.

Sensörün önünde bir şey olmadığına emin misin ekran koruyucu ya da kılıftan dolayı olabilir bende XZ kullanıyorum öyle bir sıkıntım yok.

Şöyle söyleyeyim. Benim ekranın üst kısmı sıkıntı. Bu sensör tam çalışmıyor. Eskiden sıkıntısız çalışıyordu. O zaman kulağımdan çektiğimde ekran geliyordu. Bu ekranın üstü kalkmaya başladı o gün bugündür bu sıkıntı var.

Bu sensörü kapatamıyorum bir ayarı var ama bulamadım bir türlü.
Kılıf ya da koruyucu kullanmıyorum yani.

Sensörü kapatamazsınız. Arama bölüne gelip *#*#service#*#* yazıp servis kontrol ayarlarının bulunduğu gizli programı çalıştırın. Gelen ekrandan Service Test basıp Proximity Switch ile sesnsörün düzgün çalışıp çalışmdığına bakın. Düzgün çalışmıyorsa sensör ile ekran arasına toz girmiş olabilir.

Hocam bu dediklerinizi denedim. Full on da yani off olmuyor benim sensör bozuk anlaşılan.
Bunun bir ayarı vardı. Telefonu kulağa götürdüğünde ekran kapansın mı tarzı. Onu bulabilsem oradan çözülüyor ama bir türlü bulamadım onu.

Bazı telefonlarda bahsettiğiniz ayar var root ile de yapmak mümkün ama XZ de yok galiba ya da bizim kullandığımız sürümlerde yok bendeki Android 7.0 .

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı