Sony Xperia XZ Türkiye Yazılımını tekrar Yükleme

Makaleler
1
Yer
İstanbul Başakşehir
Daha fazla  
Merhabalar arkadaşlar. Geçtiğimiz günlerde Xperia XZ cihazıma Android 8 güncellemesi geldi ve maalesef herhangi bir yedek almadan güncelledim. Güncelledikten sonra internet sayfalarında aşırı derecede donmalar olmaya başladı. Sistemin bazı yönlerini beğenmedim ve dönüş yapmak istedim. İnternette 7 sürümünü aramaya koyuldum. Bulduğum .ftf uzantılı dosyayı Flash Tool yazılımıyla telefona yükledim, ancak sonradan okudum ki farklı ülkenin yazılımlarını yüklediğimizde cihaz garanti kapsamı dışında kalıyormuş. Son olarak Xperia Companion üzerinden cihazı onar dedim ve yazılımı sıfırdan kurdum. Tabi ki son sürümü indirip kurdu. Şimdi benim merak ettiğim şu: Bu indirdiği yazılım Türkiye yazılımı mıdır, yoksa içerisinde bulunan ülkenin romuna göre mi son sürümü çekip kurmuştur? Şu anda telefondaki yazılımın hangi ülkeye ait olduğunu anlamamın bir yolu var mı ve Türkiye romu değilse tekrar orijinal yazılımına nasıl çevirebilirim? Garantisi olmasaydı dert değildi, ama yok yere iki senelik garantinin çöp olmasını istemiyorum. Bu arada buraya konu açmadan önce başka bir konunun altına yazmıştım ancak @Plyra yeni konu açmam konusunda uyardı. Hepinize şimdiden teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı