Sorgu panelden başkasının bilgilerimi görmesini nasıl engellerim?

2 veya 3 kişi değil bu aslında çok büyük bir sorun bunu sadece ergenlerde yapmıyor bilinçsiz insanları kandırıp paralarını alan insanları intihara sürükleyen bir sorun bu küçümsenmemesi lazım.

2 veya 3 kişi değil bu aslında çok büyük bir sorun bunu sadece ergenlerde yapmıyor bilinçsiz insanları kandırıp paralarını alan insanları intihara sürükleyen bir sorun bu küçümsenmemesi lazım.

Bak, açık konuşursak benim de bir ara başım bu dertlerdeydi. Hatta kendim katılmaya çalıştım bunların ortamlarına. Ortamları Allah'a küfür etmek, Atatürk'e küfür etmek. İntihar meselesi, benim ilk bilgilerim public olduğunda benim de aklımdaydı. Her gün ağlıyordum. Neyse, sonra 1 yıl geçti. Maksimum olan şey, telefon numaramı her gün birkaç kişi arıyordu. Ne yemek geliyordu, ne ihbar falan filan. Neyse, birkaç ay önce numaramın son 2 hanesini değiştirdim ve mutluyum artık. Bu sorun yüzünden intihar etmek isteyen, zaten büyük ihtimal küçük arkadaşlarımızdır. Evet, 2-3 kişi değiller. Türkiye'de elinde panel olan 10-20 milyon vardır, hatta daha fazladır. Aktif olarak kullanan demiyorum, istese ulaşabilecek biri bile. Vallahi kandırıp para almayı hiç görmedim. Yani yapılacak tek şey bekleyip ne yaptıklarını görmek, falan filan.

Ergen dediğiniz varlıklar başkalarının adına, hatta başkalarının numarası üzerinden 112'yi arayıp bomba ve suikast ihbarı yapıyor, tehlikelinin farkında mısınız?

Boş verin demedim hocam. Şimdi düşünelim yapabileceğim şeyleri şurada kimsenin emniyet yetkisi olmadığını düşünüyorum. Bu zamana kadar 2 kişiyi dava ettim. Sonuç? Yok. Evet 112 hattının meşgul edilmesi kötü bir şey birilerinin evine sabahın 5'inde bağırılarak girilmesi çok çok kötü bir şey. Yapabileceğimiz hiçbir şey yok. 5-10 kere sibere şikayet ettim. 112 hattı kendi dedi sibere bağlanınca söyledim Siteden'de şikayet ettim 2 yıl oldu ilgileneceklerdi.

Ergen dediğiniz varlıklar başkalarının adına, hatta başkalarının numarası üzerinden 112'yi arayıp bomba ve suikast ihbarı yapıyor, tehlikelinin farkında mısınız?

Böyle yapmaları ergen olduklarını değiştirmiyor tehlikenin farkındayım 3-4 senedir uğraşıyorum ben. Fakat elimden gelen bu kadar.

Eğer ağır bir dille söylemiş gibi anlaşıldıysam özür dilerim.

Son düzenleme:
@skodakahmer Hocam bu kadar açıklama yapmak zorunda bıraktığım için ben özür dilerim, sizlik bir sıkıntı yok dolayısıyla özrünüze de gerek yok. Sadece tek cümle şeklinde "kim uğraşacak ergenlerle" yazınca umursamadığınızı ve sanki bu durum devletin bir sorumluluğu değilmiş gibi düşündüğünüzü sandım. Kendinize dikkat edin, sorun yok. 🫶🏻

@skodakahmer hocam bu kadar açıklama yapmak zorunda bıraktığım için ben özür dilerim, sizlik bir sıkıntı yok dolayısıyla özrünüze de gerek yok. Sadece tek cümle şeklinde "kim uğraşacak ergenlerle" yazınca umursamadığınızı ve sanki bu durum devletin bir sorumluluğu değilmiş gibi düşündüğünüzü sandım. Kendinize dikkat edin, sorun yok. 🫶🏻

Teşekkür ederim. Estağfurullah. Özür dilerim.

Bak, açık konuşursak benim de bir ara başım bu dertlerdeydi. Hatta kendim katılmaya çalıştım bunların ortamlarına. Ortamları Allah'a küfür etmek, Atatürk'e küfür etmek. İntihar meselesi, benim ilk bilgilerim public olduğunda benim de aklımdaydı. Her gün ağlıyordum. Neyse, sonra 1 yıl geçti. Maksimum olan şey, telefon numaramı her gün birkaç kişi arıyordu. Ne yemek geliyordu, ne ihbar falan filan. Neyse, birkaç ay önce numaramın son 2 hanesini değiştirdim ve mutluyum artık. Bu sorun yüzünden intihar etmek isteyen, zaten büyük ihtimal küçük arkadaşlarımızdır. Evet, 2-3 kişi değiller. Türkiye'de elinde panel olan 10-20 milyon vardır, hatta daha fazladır. Aktif olarak kullanan demiyorum, istese ulaşabilecek biri bile. Vallahi kandırıp para almayı hiç görmedim. Yani yapılacak tek şey bekleyip ne yaptıklarını görmek, falan filan.

Hocam Facebook'ta çok böyle kandırılan kişi var korkudan bir şey de yapamıyorlar sadece gruplara yazıyorlar o kadar.

@Yodsef, panel dediğimiz program şifre vs. göstermiyor. Sadece bilgi. Sorun olmaz. Gene de tedbir açısından 2FA açılabilen tüm hesaplarda açılmalı ve şifre güncel olmalıdır. Ayrıyeten Discord gibi ortamlarda ad veriliyorsa da yaşanan şehir ve soyadı söylenmemeli. Sonra veletlerle durduk yere uğraşırsınız.

Hocam Facebook'ta çok böyle kandırılan kişi var korkudan bir şey de yapamıyorlar sadece gruplara yazıyorlar o kadar.

Geçmiş olsun. Bilgilendirmek için ne yapabilirim kendi adıma bilmiyorum. Facebook vardı çalındı "panelciler" tarafından :). Vallahi Facebook kullanmak başlı başına bence bir gereksizlik.

@Yodsef, panel dediğimiz program şifre vs. göstermiyor. Sadece bilgi. Sorun olmaz. Gene de tedbir açısından 2FA açılabilen tüm hesaplarda açılmalı ve şifre güncel olmalıdır. Ayrıyeten Discord gibi ortamlarda ad veriliyorsa da yaşanan şehir ve soyadı söylenmemeli. Sonra veletlerle durduk yere uğraşırsınız.

Biliyorum onu eğer tahmin edilebilir bir şifre olursa, başkalarının eline geçerse şifre e-Devlet sistemine vb. yerlere rahatça erişip sistemi kullanabilirler bunun için şifrelerin güncel olması en büyük tedbir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı