Sorgu paneli nedir ve nasıl kurtulabiliriz?

CIA bizi takip ediyor. Aşıda da çip var bilmiyor musun? Son 20 yıldır tüm bilgilerimiz ortalıkta cirit atıyor rahat olun.
Aynen hocam aşıda çip var. İnandım şuan.

Adamlar neden hastalığı engellemeye çalışsın ki? Çip takmaktan başka işe yaramıyorlar zaten.

CIA Amerika'ya özgü bir şey neden koskoca adamlar bizi takip etsin akıl var mantık var.
 
Bu işlerde olan çok arkadaşım vardı, çoğu çöktü devlet bu işe iyice önem vermeye devam ediyor, olayı size şöyle izah edeyim(bu bilgiler benim bildiğim bilgiler yanlış olabilir, hata olabilir); ilk öncelikle veri tabanı olayını anlatayım, büyük bilgilerin bir yapı üstüne kaydedilmesi gerekebilir bunu sağlayan yapılara SQL denir, normalde yapıları normal programlama dilleri ile de yapabilirsiniz fakat performans depolama olayında sorun yaşarsınız, SQL yani structured query language bu durumlar için oluşturulmuş bir sorgu dilidir. Şimdi ortada bir çalınma durumu yok (çoğu sorgu panelinde), evet bir çalınma oldu 2010 2014 2016 2018 yıllarında gerçekten SQL yapısının içindeki veriler toplandı ve 3. kişiye geçti fakat garip bilgiler mesela seçim zamanında seçim hakkı olan insanların ki çıktı gibi, bu sorgu dediğiniz panellerdeki şeyler bir API yöntemi ile çalışıyor yani sizin bilgileriniz aslında altyapı olarak legal yollardan sorgulanıyor fakat yapılan iş yanlış tabii :D çoğu sorgu panelinde gördüğünüz şey bir sigorta şirketinin çalışanının virüs yemesi veya kendini para ile pazarlaması sonucu ortaya çıkıyor, API bu durumda şöyle çalışmakta; sizin normal bir sigorta şirketiniz olsun ve internet sitesinizde bu sorgulama işlemlerini yaptığınız sayfanız olsun, sorgu panelleri bu sorgu sayfasını API yöntemiyle gerekli parametrelerle HTTPS sorguları ile çalıştırıyor bu bahsettiğim sigorta şirketinin herhangi bir hesabı ile. Yani olay bundan ibaret, benim bildiğim ve gördüğüm 2019'dan 2023'e kadar geçen sürede bu bilgilerin 3. kişiye geçtiğini gerçekten görmedim zaten bu sorgu panellerini yapan veletler evet yanlış duymadınız 15 16 yaşındaki liseye giden susuz köpekler milletin bilgilerini carcur ediyor ayrıca hadi diyelim bilgiler bu insanların eline geçti; gerçekten bu bilgileri doğrulayıp üstünde çalışıp şifrelenmesini çözüp siteye ekleyecek bilgilere sahip olmadıklarını düşünüyorum. (devrik cümleler, yanlış yazımlar, anlatım bozukları olabilir kusura bakmayın :))

Ayrıca bu bilgilerin alınma süreci illaki bir sigorta şirketinden alınacak diye bir şey yok, mesela bir üniversitenin sorgulama kısmında bir açık vardı; hiçbir hesap bilgisi gerekmeden ad soyad kullanarak çokça veriye ulaşabiliyorsunuz, yukarıda verdiğim bir örnekti sadece.
 
Son düzenleme:
Aynen hocam aşıda çip var. İnandım şuan.

Adamlar neden hastalığı engellemeye çalışsın ki? Çip takmaktan başka işe yaramıyorlar zaten.

CIA Amerika'ya özgü bir şey neden koskoca adamlar bizi takip etsin akıl var mantık var.
İroni yapıyordu biliyorsun di mi 😃
 
Merhaba telefon numaramızla sorgu paneli ile kişisel bilgilerimizi birileri öğrenebiliyormuş bu güncel mi? Bilgiler doğru mu, birisi bu bilgiler ile ne yapabilir, bir de nasıl bundan kurtulabiliriz?

Hocam en basit tabiri ile ülkede ki vatandaşların %98'den fazlasını bilgileri (işte 106 milyonun falan telefon numaraları, kimlik, tapu, vergi dairesi, 2015 seçmen sızıntısından ortaya çıkan ve diğerlerinden farklı olarak ev adreslerinin de bulunduğu veriler var)

SQL (veri tabanı dosyası, verileri daha düzenli ve tablolanmış bir şekilde sıralayan avantajlı .txt uzantılı dosyalara benzetebilirsin.) Dosyalarını aralarında popüler ve basit olan XAMPP gibi basit tabiri ile SQL tarayıcıları, basit bir web dosyası üzerinden yayınlamaya sorgu paneli deniliyor. Ayrıca bu en popüler yöntemi, bunun API yoluyla yapılanı falan da varda açıkçası hepsi veri çekiyor işte...

Böyle anlattığıma bakmayın, bilgisayar açmayı dahi bilmeyen biri için bile çok basit hal aldı. Bahsi geçen SQL dosyaları internette hatta Google'da kabak gibi duruyor. Maalesef işi gücü olmayan çocuklar bunlara özenip veriler ile uğraşıyor.

Konuya gelirsek hocam senin bilgisayarında bir tane dosya var. Örneğin; yapılacaklar.txt bu dosyanın internette alakası yok değil mi? Sen bu dosyayı açabiliyorsun, değiştirebiliyorsun falan filan.

(Biraz mala anlatır gibi oldu ama idare edin.)

Yani devletimiz artık bir şey yapamaz datalarının sızdırılmasıyla alakalı çünkü bir merkezden yönetilmiyor dosya.
Ayrıca bu mevzular 2015 hatta 2009'da dahi sızınlar mevcut lakin yazılımdan zerre anlamayan ucubeler bu zamana kadar anca çözdü ve olay tabiri caizsse bu yüzden hortladı.

Öyle aman aman bir sorunun yaşanacağını zannetmiyorum en fazla birazcık uğraşırsınız.
 
Sorgu panelinden arkadaşıma şaka amaçlı bilgilerini attım bulamazsın dedi buldum ss almış ve polise gideceğini söylüyor ceza yermiyim lütfen söyleyin beyler.
 

Geri
Yukarı