Arkadaşlar Media Markt mağazasından aldığım RX 570 model ekran kartını hata vermesi sonucu garantiye gönderdim ve araya bayram tatilinin de girmesiyle 31 gün sonra ekran kartının hasarlı olduğunu ve muadili ile değiştirileceği haberini aldım. Satış fiyatı 1800 ₺ olan bir 1050 Tİ kart ile değişim yaptılar. Ben ilk aynı ürünü istedim ama satışta yokmuş. Kabul ettim. Ama şu an aklıma takıldı çok geç olmadın geri versem mi? RX570 4 GB modelinden sonra bir eksik yaşar mıyım? Çünkü oradaki satıcı bana daha performanslı olduğunu söylemişti.
Önce kendilerine "ben araştırma yaptım ve bu kart benim eski kartımla aynı güçte değil. Alın bu da kanıtı" deyip para iadesi yapmalarını isteyebilirsin. Ya para iadesi yapsınlar ya da GTX 1060 ile değiştirsinler. Madem senin kartın değeri 1800 TL'imiş versinler paranı. Zorluk çıkartırlarsa da tüketici hakem heyetine başvurabilirsin. Her ürünün verdiği performans bellidir. Açarsın YouTube'u "bak kardeşim bunun performansı budur, sizin bana verdiğiniz ürünün performansı budur" dersin.
Tabii ki sana daha performanslı olduğunu söyleyecek. Çünkü oranın çalışanı. Aksini söylese işinden olur. Kusura bakma ama seni güzelce kandırmışlar. RX 570 1050 Ti'ı ikiye katlayıp ortadan bölen bir kart.
Bahsettiğin firma öyle direkt ürünü değiştirmesi mantıksız geldi. Ürünü servis değiştirir. Onun için de tutanak tutulur. 1050 TI yoksa elinde örneğin 1060 3GB ile değişimi sadece servis yapar. Sana değişim kağıdı verildi mi? Eğer verilmediyse git mağazadan değişim kağıdı iste. Eğer yok derlerse ücret iadesi yada kartının sıfırını talep et bence. Mercedes alıp arıza yapınca fabrika BMW teslim etmez hocam.
Arkadaşlar Media Markt mağazasından aldığım RX 570 model ekran kartını hata vermesi sonucu garantiye gönderdim ve araya bayram tatilinin de girmesiyle 31 gün sonra ekran kartının hasarlı olduğunu ve muadili ile değiştirileceği haberini aldım. Satış fiyatı 1800 ₺ olan bir 1050 Tİ kart ile değişim yaptılar. Ben ilk aynı ürünü istedim ama satışta yokmuş. Kabul ettim. Ama şu an aklıma takıldı çok geç olmadın geri versem mi? RX570 4 GB modelinden sonra bir eksik yaşar mıyım? Çünkü oradaki satıcı bana daha performanslı olduğunu söylemişti.
Oncelikli tavsiyem aldiginiz firmaya basvurun teknik servisin sizi kandirdigini gerekirse baska subelerinden temin edilerek urununuzun aynisini isteyin ya da para iadesi. Vermedikleri takdirde tuketici hakem heyetine basvuracaginizi tekrar tekrar belirtin cunku hakkiniz olan urunun iadesi, esdegeri yahut para iadesidir. Bunlari saglamayan her firma tuketiciyi kasten dolandirma, hakkini gasp etme hukumlerini yer. Ve tuketici hakem heyeti bu gibi durumlarda her zaman tuketiciyi hakli bulur.(sonuca baglanmasi 1-2 ay alsa da)
Kardeşim, Ryzen 5 2600X kullanıyorum, 1050 TI da kullandım, şuan 570 kullanıyorum. Hayatınızda daha hiç elinize 570 aldınız mı çok merak ediyorum böyle salladığınıza göre.
1050 TI ile 1060 3 GB arasında bir kart, zaman zaman kafa kafaya kalıyor 1060 ile, zaman zamamsa gerisinde. Ama 1050 TI ile aralarında iki kat fark falan kesinlikle yok, böyle diyen bir kişi büyük ihtimalle sadece BF 5 testine bakıp bu yorumu yapıyordur.