Amegoss
Femtopat
Daha fazla
Eğer bilgisayarınıza boot ile değil yani USB ile değil de Windows'un kendisinden format atıyorsanız virüs silinmiyor olabilir. Ya da yukarıdaki arkadaşın dediği gibi cookie'leriniz çalınmış olabilir. Bu durumda şirketlerin cookie belirleme algoritmasına göre değişip değişmediğini bilemem fakat cookie çalındığını sanmıyorum ya da çalındıysa bile kişi onunla giriş yapmıyor çünkü cookie ile giriş yapsa direkt giriş yaptı diye bir mesaj almazsınız. Yani tahminimce sisteminizin formatlanması düzgün yapılmıyor ya da kişi halihazırda epostalarınıza giriş yaptığı için şifreyi değiştirseniz de ya da başka bir şey yapsanızda girebiliyor. Bunun için ilk önce USB üzerinden güzelce bir format atın bilgisayarınıza ve telefonunuzu fabrika ayarlarına çevirin. Sonrasında aynı uygulamarı kur gibi bir ibare olacak telefonunuzda onu kabul etmeyip temiz bir kurulum yapın. Aynı şekilde Windows kurulumu yaparken Ethernet kablosunu çıkarın ya da Wi-Fi'ya bağlanmadan internetsiz kurulum yapın ve Microsoft hesabınıza giriş yapmayın. Bütün Google hesaplarınızda kurtarma epostası ya da telefon numarası varsa onları silin ve bütün e-posta şifrelerinizi değiştirin. Güçlü şifreler yapın şifre üreten uygulamalar kullanabilirsiniz fakat aynı zamanda keepass tarzı bunları tutacağınız bir uygulama da kurabilirsiniz. Bunları yaptıktan sonra sosyal medya uygulamalarınız için de e-posta şifre ve telefon numarası gibi kısımları kontrol edin kişi buralardan giriş yapıyor olabilir. Bu tarz sosyal medya hesaplarınıza erişim sağlayan uygulamalar varsa onları da onların şifrelerini ve epostalarını telefon numaralarını değişin. Bunları yaptığınızda yüksek ihtimalle sorun kalmayacaktır. Kişi bilgisayarınıza ya da telefonunuza bir RAT yükleyip şifre ve cookielerinizi çaldığı için rahatça giriş yapabilir. Bundan sonra tarayıcıda bir yere giriş yaptığınızda sağ üstte çıkan şifreyi kaydet kutusunu onaylamazsanız böyle sorunlar başınıza gelmez çünkü bu tarz kişiler bu kaydedilen şifreleri çalarlar. Dediğim gibi bunu yukarıdan kaydetmek yerine keepass gibi uygulamalar kullanarak şifrelerinizi tutun.
Bilgisayarımda virüs olduğunu düşünmüyorum çünkü şifrelerimi tarayıcanın Manager'inde yuymak yerine ayrı bit metin belgesinde tutmaya başladım ve hepsini değiştirdim ve 2-3 gündür bir sorun yaşamıyorum şu an tek sorun Papara kartımın tarayıcımda kayıtlı olduğu için her gün saat 21.20 de hepsibura dadan 39.90 TL'lik bir harcama isteği geliyor muhtemelen Hepsiburada premium falandır eğer sıkıntı tekrar çıkmaya başlarsa yazarım ve format da atarım tekrardan yardım eden herkese teşekkürler.