Sosyal becerim yok

Hayatımda hiç kafeye restorana gidip yemek falan yemedim, ne yapıyoruz hesabı nasıl ödüyoruz nasıl yemek söylüyoruz hiçbir şey bilmiyorum ve kendimi çok kötü hissetmeye başladım son zamanlarda.

Bu konuda hepinizden yorum bekliyorum nasıl yenebilirim nasıl öğrenebilirim? Şu olayı artık aşmak istiyorum, sosyal beceri edinmek istiyorum ve bunu yaparken kendimi rezil etmeden başarmak istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok basit, öncelike dönerciden başla güleryüzlü ol ve istediğin şeyi söyle sonra yemeğini bekle, çıkarken hesabı öde ve son olarak "Kolay Gelsin." de ve ayrıl.
Hocam onu biliyorum da, masaya oturup garson mu bekliyoruz yoksa direk girdiğimiz gibi mi sipariş veriyoruz onu anlamıyorum.

Her mekanın kendine göre bir çalışma şekli vardır. Örneğin bir mekanda garson gelir sipariş alır, diğer mekanda gidip sen alırsın (Starbucks vs.)

Bunu aşmak için detaylara takılma. İnternette ne kadar okusan da bir faydası olmaz. Sadece git ve dene. Çünkü yapmadan bunu aşamazsın. Ve bence bunu asla erteleme, bu yaşlarda yapmazsan ilerde büyük bir problem olur. Merak etme kimse yadırgamaz, kimse farkına bile varmaz. Her gün binlerce insan gidiyor o mekanlara. Nike'ın da dediği gibi: "Just do it." 😅

@Donkobus dostum troll değilsen ciddi bir cevap vereyim. Dönerciye gidiyorsun, selamün aleyküm diyosun. Bir yere geçip garsonu çağırıyorsun, istediğin şeyi istiyorsun kendisi de senin isteğine uyup sana istediğini getiriyor, garsona ve çalışana güler yüzlü ol hep, garsona mutlaka kolay gelsin de ve teşekkür et, çıkarken ekstra yapman gereken bir şey yok.

Mahalle dönercisinden başla. Genelde girerken "selamünaleyküm usta bir tane çift ekmekli dürüm yapar mısın" gibi şeyler diyebilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı