Sosyal fobi için ne yapılmalı?

freezzwasnt

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar 2025'in başlarından beridir sosyal fobim var. Bunu nasıl atlatabilirim? Sürekli bunu düşünüyorum. Bu beni kötü yapıyor. Ne yapmam lazım? İnsanlarla konuşurken titriyorum kekeliyorum saçmalıyorum. Kızlarla da iletişimim yok. Kendimi çok kötü hissediyorum.
Yalnız hissediyorum mesela arkadaşların yanındayım onların yanında yalnız hissediyorum.

Son düzenleme:
Arkadaşlar 2025'in başlarından beridir sosyal fobim var. Bunu nasıl atlatabilirim? Sürekli bunu düşünüyorum. Bu beni kötü yapıyor. Ne yapmam lazım? İnsanlarla konuşurken titriyorum kekeliyorum saçmalıyorum. Kızlarla da iletişimim yok. Kendimi çok kötü hissediyorum.
Yalnız hissediyorum mesela arkadaşların yanındayım onların yanında yalnız hissediyorum.

Fobi, üzerine gidilmedikçe düzelmez. Yapacak bir şey yok. Kendini buna tekrar tekrar maruz bırakarak aşabilirsin.

Sosyalleşmen lazım. Sosyalleşirken kendini çok kasıyor olmalısın. İlk aklına gelen şey karşındakinin de senin gibi sıradan bir insan olması. Odağın dağılırsa konuşmayı kesersin o yüzden düzgün göz teması kur. Sohbete kendini entegre et.

Karşındakinin senin hakkında negatif düşündüğünü hissettiğinden dolayı kendini kasıyorsun. Oysa ki kimsenin umrunda dahi değilsin. Önce bunu öğren. Gerisi gelir.

Mesela nasıl bırakabilirim gidip insanların önündeki boş masaya oturup konuşmalı mıyım nasıl yapmalıyım bir arkadaşım bile yok doğru düzgün.

İnsanlarla konuşmak için bahane bulman gerek. Tabii ki, insanları rahatsız etmeden bunu yapmalısın. Mesela alışveriş yaparken görevliye bir ürün hakkında bilgi sorabilir veya başka mağazanızda bulunup bulunmadığını öğrenebilirsin. Durakta beklerken, “Bu otobüs buradan geçiyor mu?” ya da “Buradan buraya nasıl giderim?” gibi sorular sorabilirsin. Böylece fobini çok zorlamadan yavaş yavaş alışmış olursun.

İnsanlarla konuşmak için bahane bulman gerek. Tabii ki, insanları rahatsız etmeden bunu yapmalısın. Mesela alışveriş yaparken görevliye bir ürün hakkında bilgi sorabilir veya başka mağazanızda bulunup bulunmadığını öğrenebilirsin. Durakta beklerken, “bu otobüs buradan geçiyor mu?” ya da “buradan buraya nasıl giderim?” gibi sorular sorabilirsin. Böylece hem fobini çok zorlamadan yavaş yavaş alışmış olursun.

Teşekkür ederim deneyeceğim yaşım 15 bu arada yaşımla bir ilgisi falan olabilir mi?

Teşekkür ederim deneyeceğim. Yaşım 15 bu arada yaşımla bir ilgisi falan olabilir mi?

Daha çok gençsin. Zamanla atlatırsın. O yaşlarda bence normal. Ayrıca yaşından dolayı daha çok yardımcı olmaya çalışırlar tahminimce.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı