Sosyal fobi için ne yapılmalı?

Sizi bu bağlamda kaygılandıran durumlara karşı oluşan bedensel tepkilerinizi ve bu kaygılarınızın etkisiyle oluşan düşüncelerini iyice tanıyarak başlamalısınız. Size bu bağlamda kaygı veren hususların aslında rasyonel olmadığını anlayıp bu durumlara karşı başa çıkma stratejileri geliştirmelisiniz. Bunun için 2 önerim olabilir. Ailenizden birine durumu açıp çocuk-ergenler için BDT uygulayıcısı bir psikologdan destek alabilirsiniz. İmkanınız yoksa konu hakkındaki bilimsel kaynaklardan okumalar yapıp kendinizi anlayarak, tanıyarak bu durumun üstüne gidebilirsiniz.

Sakın tedavi almadan ya da ilaçsız bir şekilde üstüne gitmeyin daha kötü olabilirsiniz onun dışında ilaç tedavisi kesinlikle işe yarıyor. 4 aydır tedavi görüyorum ilaçlar bana cesaret verdi evde durasım hiç gelmiyor Discord'dan kimseyle konuşamaz haldeydim şimdi ise rahat bir şekilde konuşabiliyorum.

Arkadaşlar 2025'in başlarından beridir sosyal fobim var. Bunu nasıl atlatabilirim? Sürekli bunu düşünüyorum. Bu beni kötü yapıyor. Ne yapmam lazım? İnsanlarla konuşurken titriyorum kekeliyorum saçmalıyorum. Kızlarla da iletişimim yok. Kendimi çok kötü hissediyorum.
Yalnız hissediyorum mesela arkadaşların yanındayım onların yanında yalnız hissediyorum.
  1. Gün: Çevrenizdeki 5 yabancıya gülümseyerek basit bir "Merhaba" veya "İyi günler" deyin.
  2. Gün: Sokakta yüzyüze 5 yabancıyla kısa bir sohbet başlatın. Bu kişilerden 3'ü aynı cinsiyetten, 2'si farklı cinsiyetten olursa kendinizi daha çeşitli etkileşimlere alıştırmış olursunuz.
  3. Gün: Sosyal anksiyeteyi bu görevden sonra yedik;
    • Bir hırdavatçıya girip "Gres yağı var mı?" diye sorun.
    • Ardından bir nalbura uğrayıp "Affedersiniz, 2 kilo kıyma alabilir miyim?" diye sorun.
    • Son olarak bir bakkala girip "Bana taksi çağırır mısınız?" diye sorun.
Bu dediklerimi üç gün arka arkaya yap en az %70 daha rahat hissedeceğine eminim.

Sakın tedavi almadan ya da ilaçsız bir şekilde üstüne gitmeyin daha kötü olabilirsiniz onun dışında ilaç tedavisi kesinlikle işe yarıyor. 4 aydır tedavi görüyorum ilaçlar bana cesaret verdi evde durasım hiç gelmiyor Discord'dan kimseyle konuşamaz haldeydim şimdi ise rahat bir şekilde konuşabiliyorum.

Dostum hangi ilaç acaba.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı