Sosyal fobi nasıl yenilir?

Makaleler
1
Merhaba yalnızlıktan çok sıkıldım artık her gün aynı şeyleri yapıyorum evden okula okuldan eve. Kitap okumak ve bilgisayar oyunları dışında bir hobim yok. Birileri benimle sohbet etmeye çalıştığında hep kısa kısa yanıtlıyorum konuşmayı ilerletemiyorum. Vereceğim cevaplar eve gelince aklıma geliyor şöyle deseydim böyle yapsaydım vs. diye. Bu sorundan ötürü psikiyatriste gittim sosyal fobi tanısı koydu. Fakat psikiyatriste de tam olarak derdimi anlatamadım gitmeden önce belirlediğim sorunlar sırada beklerken aklımdan uçup gidiyor sadece sorulan sorulara cevap veriyorum yine. Nasıl çözeceğim konusunda yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sosyal fobiyle başa çıkmak cidden çok zor ama önerebileceğim şeyler var :) öncelikle bir günlük tut düşüncelerini yazmak zihnini boşaltır psikiyatriste gitmeden önce soruları yazılı olarak belirle. Ayna karşısında konuşmalar yap veya güvendiğin biriyle pratik yaparak kendini geliştir. Yeni hobiler edinerek de sosyal becerini arttırabilirsin.

Sosyal fobiyle başa çıkmak cidden çok zor ama önerebileceğim şeyler var :) öncelikle bir günlük tut düşüncelerini yazmak zihnini boşaltır psikiyatriste gitmeden önce soruları yazılı olarak belirle. Ayna karşısında konuşmalar yap veya güvendiğin biriyle pratik yaparak kendini geliştir. Yeni hobiler edinerek de sosyal becerini arttırabilirsin.

Aslında birkaç tane soru yazmıştım ama psikiyatriste götürmeye cesaret edemedim.

Kanka ilk önce şunu unutma karşındaki kişide bir insan aynı senin gibi onunla sohbet etmek konuşmak için korkma bence ilk önce bir defter al aklına geleni, o günkü yaşadıklarını falan yaz günlük gibi sonra bir adım öteye git başkaları ile iletişime geç ama senin tanımadığın kişiler le mesela sokakdan birisine burada güzel yemek yiyebilecegim herhangi bir yer var mı tarzında kısa ama ikinizin de 1 2 cümle konuşabilecegi sorular sor bunu başka insanlara da sor bir zaman sonra başkası ile iletişim kurarken zorlanmazsın o zaman da senin hobilerin ile ilgilenen kişilerle uzun rahat bir sohbet yapabilirsin. Ve sosyal bir çevren olmuş olur

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı