Sosyal fobi sorunu

MusaBayrak25

Decapat
Merhaba 15 yasindayim acik ogretimde okuyorum. Asiri derecede sosyal fobik bir insanim kendi cinslerimin oldugu ortamda bile kasiliyorum disarida da pek sevilmiyorum. Beni insanalarin arasina karisabilecegim bir is bulmamda yardimci olun dedigimde ise ailem tarafindan otur oturdugun yerde muammelesi goruyorum. Surekli bana ergen kopek diyen beni asagilayan bir ablam var sizce bu durumda ne yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Mesela sosyallesebilirsin, burada bulunan özellikle genc kardeslerimizin bir sorunu bu sanirim asosyallik ve sosyal fobi. Hayati bilgisayar, teknoloji vs.'den olusuyor sanan bir kitle yetisiyor maalesef. Sosyallestikce ve hayatin icine karistikca önce kendinizi sevmeye baslayacaksiniz ve sonra baskalari sizi sevecek, böyle bir sinerji olusacak. :)
Mesela sosyallesebilirsin, burada bulunan özellikle genc kardeslerimizin bir sorunu bu sanirim asosyallik ve sosyal fobi. Hayati bilgisayar, teknoloji vs.'den olusuyor sanan bir kitle yetisiyor maalesef. Sosyallestikce ve hayatin icine karistikca önce kendinizi sevmeye baslayacaksiniz ve sonra baskalari sizi sevecek, böyle bir sinerji olusacak. :)

Çözüm
Baskıcı bir ailede yetişmenin sonuçları bu, teknolojiyle alakası olduğunu sanmıyorum.

Yok zaten arkadasimizin sorununun Teknoloji ile alakasi oldugunu söylemedim genel sorun genelde Teknoloji ile alakali dedim. Sosyallesmeyen insanda sosyal fobi ve asosyallik olusur, bu gayet normal bir sey, etkiye tepki yani. Bu sorundan kurtulmasinin tek sorunu sosyallesmek.
Aile ve ablasindan baski gördügü iddiasini asosyallik vs. ile iliskilendiremiyorum lakin :)

Merhaba 15 yasindayim acik ogretimde okuyorum. Asiri derecede sosyal fobik bir insanim kendi cinslerimin oldugu ortamda bile kasiliyorum disarida da pek sevilmiyorum. Beni insanalarin arasina karisabilecegim bir is bulmamda yardimci olun dedigimde ise ailem tarafindan otur oturdugun yerde muammelesi goruyorum. Surekli bana ergen kopek diyen beni asagilayan bir ablam var sizce bu durumda ne yapabilirim?
Öncelikle bu durumu ciddi bir şekilde ailene aç çünkü bu söylediklerine bakılırsa temeli onlardan kaynaklı bir sorunun var. Ayrıca kimse tarafından sevilmiyorum diye bir şey yok, çekindiğin ve kendini çektiğin için sana öyle geliyordur. İşten ziyade spora yönelebilirsin ya da dil kursu gibi şeylere gidebilirsin, el sanatı atölyeleri de olabilir. Birbirimizden ne fazlayız ne de eksiğiz, kimseye senin hakkında aşağılayıcı yorumlarda bulunmalarına izin verme, ablana bile. İki kardeşim var olabildiğince özgüvenli yetiştirmeye çalışıyoruz çünkü biliyoruz ki aile içinde ezilirlerse dışarıda oldukça zor şeylerle karşılaşırlar. Yani demem o ki bu konuyu ailenle konuş çünkü hafife alınacak bir konu değil ve asla bu yüzden kendini suçlama.

Ben mesela kalabalığı sevmiyorum ve insanların davranışlarını yapmacık bulduğum için sosyalleşmiyorum, dışarıdan bakan insanlar ise asosyal desinler umursamıyorum bile ne derlerse desinler. Teknoloji, arabalar ve az insanlarla daha mutluyum, bir de kitaplarım var tabi.

Artı -1 Eksi
Bende senin gibiydim, bırak sosyal fobik olarak kal tabii böyle mutluysan. Suan sosyal fobimi yendim daha mutsuzum.. Sosyal hayat öyle merak edildiği kadar güzel değilmis soyliyim. Sosyal fobinin ilaci hap falan değil boşuna psikoloğa gitme, sadece sosyalles asama asama git sonra bir şey kalmıyor.
Ben mesela kalabalığı sevmiyorum ve insanların davranışlarını yapmacık bulduğum için sosyalleşmiyorum, dışarıdan bakan insanlar ise asosyal desinler umursamıyorum bile ne derlerse desinler. Teknoloji, arabalar ve az insanlarla daha mutluyum, bir de kitaplarım var tabi.
2 yıl sosyallesmeyi denedim zevk alamadım dediğin doğru bu arada.

Artı -1 Eksi
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı