Sosyal medyayı bırakmak

Kullansam da bağımlısı değilim. Bir kaç sevdiğim insanı ve bazı haber sayfalarını takip eder çıkarım. Özelimde zibilyon tane fotoğrafım bulunsa da Instagram'da sadece profil fotoğrafı ve 1 tane gündelik fotoğraf dışında yüklemişliğim yoktur. Yaşadığım bana kalsın nispet yapar gibi sürekli aynı şeyi paylaşmanın alemi yok. Her gün aynı kahveyi içip her gün aynı kahvenin fotoğrafını paylaşan insanlar var. Çok özel günleri olur, mutlu olduğu saatleriniz olur paylaşırsınız amenna fakat her gün yaptığınız şeyleri, her gün içtiğiniz şeyleri, her gün yediğiniz yemeği, her gün gezdiğiniz mekanları tekrar tekrar paylaşmanın hiç bir mantığı yok. Bir yerden sonra kendi kendime ''ne görgüsüz adamlar var'' dedirtiyor. Whatsapp gibi mesaj uygulamalarından konuşmayı da pek sevmem. Ulaşacak kişi arasın beni. Sevmiyorum mimik hareketlerini, o anki enerjisini alamadığım muhabbetleri. Sosyal medya sağ olsun özel hayat denen bir şey kalmadı zira kimin nerede olduğunu istediğiniz zaman anlık görebiliyorsunuz. Özellikle şu yılda bir kere kurulan ortamlarda sürekli çat çat fotoğraf çeken insanların telefonunu alıp fırlatasım geliyor. 1 çektin 2 çektin yeter neyi zorluyorsunuz. Çalıştığım fotoğrafçıda bir düğünde kadının teki 15 dakika aynı fotoğrafı çektirip durmuştu en sonunda fotoğrafı beğenmeyip almamıştı. Sebebi ise kilolu çıkmasıymış bizim çekmememizmiş. Çekinmeden söylemiştim aslında fotoğraflarda sıkıntı olmadığını kendisinin aşırı kilolu olduğunu. :D

-Sahte, samimiyetsiz, yapmacık davranışlardan bıkmak. Arkasından dedikodu yapan insanların, yüz yüze geldiğinde sosyal medyadan selfie atması midemi bulandırıyordu.

-Sosyal medyada ahlak timsali olan insanların; gerçek hayatta birbirinin sevgilisine, nişanlısına, karısına yürümesi.

-Sürekli arka tamponun fotoğrafını atan taytlı ablalar.

-Zengin koca arayan kadınlar.

-Evli insanların (azranın annesi, tarih atmak, evli mutlu, kocacım ) saçma sapan şeyler yazmaları.

-Kız peşinde on takla atan erkek kardeşlerimiz.

-Sosyal medya gruplarında birbirine küfür eden insanlar, grupların gergin bir ortam olması.

-İnsanların başkaların hayatını deli gibi merak etmesi stalklaması, gariban insanları düşünmemeleri (yemek resimleri vb.)

-Kadınların kendilerini bir şey sanması egolu tripli nazları umursamamaları 7/24 mutluyuz huzurluyuz göstermeleri.

-Buzdolabında peynir, zeytin bile olmayan insanların kendini zengin göstermesi.

-Mor mavi kafalı, pıercınglı, alkolik, TikTok kullanan insanları ben istemediğim halde sürekli keşfette gözüme çarpması gibi sebeplerden dolayı bıraktım.

Not: Instagram, Facebook gibi platformlardan bahsediyorum.

Ben sosyal medyayı iletişim için kullanıyorum mesela sadece şu ana kadar hiç fotoğrafımı atmadım belli bir yaşa kadar da atmamda hatta genelde bilgisayarda oyun oynarım. Stres atmamda yardımcı olur, derslerime daha iyi odaklanırım ancak üniversite sınavım geliyor bu yıl bende bu yıl bu yüzden sosyal medya hesaplarımı kapatacağım. WhatsApp harici o zorunlu duruyor sanal arkadaşlarıma veda edip oyunlara da ara vereceğim. Çoğu oyunu oynadım.Kolay bırakabilirim bırakmanın çok artısı oluyor daha sosyal oluyor ve kendinize daha fazla vakit ayırabiliyorsunuz ama sene olmuş 2021 malum pandemi var artık bence intranet temel bir ihtiyaç okulda öğrenmediğiniz bilgileri intarnetten öğrenebiliyorsunuz. Bir üniversiteyi kazandıktan sonra tekrar geri döneceğim ve bu dediğimi yapan insanlar var.

Son düzenleme:
Ben İnstagram'ı terbiye etmiştim. Karşıma sadece ithal miimler, tarihi kaynaklar, gündem v.b. şeyler çıkıyor. TikTok tarzı saçma sapan şeyler neredeyse hiç yok. Ama boşa zaman kaybı olduğunu ve *Veri saklıdır. 'den dolayı bıraktım. Şu an sadece Youtube, Whatsapp var ama sanırım yakında Youtube da gidecek...

Sosyal dışında arada bir reddite bakıyorum, başka da YouTube. Bunlar dışında bir sosyal medya platformu kullanmıyorum. Sizinle aynı düşüncedeyim ve bende bu sebeplerden bırakmıştım. İyi bir karar almışsınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı