Sosyal üyelerinin yalnızlık sebebi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hocam bilemem işte. Herkesin kendi seçimi. Bunu havalı bulan bir çocuk vardı bizim üniversitede. Yani biz mesela tüm sınıf toplanırdık hep beraber bir etkinlik yapardık bu çocuk bizi hor görür, aşağılardı saçmalık diye. Havalı zannederdi kendini. Onun dışında açıkçası çok sosyal birisiyim. Dedemden ötürü öyle. Dedem hiç tanımadığı adamla bile sohbet başlatabilen birisiydi. Bende küçükken hep onla gezdiğim için çekinmiyorum sohbet etmeye insanlarla.

Elma seçer gibi seçemiyorsun ki hocam.
O da doğru be hocam. Gönül bu, kime konacağı belli olmuyor.

Beni çok yanlış anlamışsınız. Çok yanlış yorumluyorsunuz. Çevremde çok fazla asosyal tanıdıklarım vardı. Şimdi hepsi hayatlarına çok güzel devam ediyorlar. Neden? Kendimi övmeyi sevmem ancak birçoğuna yol göstericilik yaptım.

Mesajınız ağır kompleks içeriyor. Siz bu şekilde sizden çok bilen kişileri "çok bilmiş" ilan ederseniz hayatınız boyunca bir arpa boyu yol ilerleyemezsiniz.

Ben burada yazıyorsam belki birilerine yardımcı olurum diye yazıyorum. Çok bilmişlik yapmıyorum. Ancak madem bununla suçlanıyorum; evet, "senden" çok biliyorum.

Sosyal aktiviteler ya çok pahalı ya uzak. O yüzden ulaşmak da zorlaşıyor. Ama burada daha büyük bir sıkıntı çıkıyor. Mazeret evet yukarıda dediğim şey çoğu kişinin mazeretidir. Ben nadiren çıkıyorum arkadaşlarımla. Ama pek benlik değil. Bu sene amacım satrançta 1-2 turnuvada ilk 3 içine girip sosyal aktivite kısmına tik atmak. 2021 Eylül'e kadar lisansım var umarım en az 1 adet canlı oynama fırsatım olur. Ama normal vakitte kitap okumak büyük bir alışkanlığım oldu. Bazen tüm gün kitap okuyorum. Şimdi ders çalışmaya döndüm. Gün içi dışarıya çıkıyorum 30 dk 1 saat arası o da yetiyor bana. Bilmiyorum sonunda balıkçı ile yatırımcı hikayesinde ki balıkçıya dönmeyiz umarım.

Anlık olarak yalnızlık sebebim 5 yıllık bir ilişkimin, ilk ve tek ilişkimin yakın tarihte sonlanması. Genel yalnızlık sebebim de bu olacak çünkü böyle olsun istemedim. "Yanındakiyle yaşlanırsın; aklındakiyle ölürsün" diyen herkesi kınıyorum, ben böyle biri değilim en azından bu konuda içim rahat. Benzer bir durum başınıza gelirse, birini unutmak için başkalarının hayatını mahvetmeyin, ümit vermeyin. Yalnızlık dert değil. Mühim olan insan kalabilmek. Sebebim açık ve net daha fazla konuşturma hocam beni...

Arkadaşlık ve sevgili işleriyle çok uzağım, ilgimi çekmiyor, gerektiğinde sadece muhabbet ederim ama herhangi bir ilişki için değil. Pandemi olmadan önce kendi başıma vakit geçirmeyi, bundan da zevk almayı öğrendim; sinemaya gittim, alışveriş yaptım, Mersin'e gittim, orada amcamla birlikte dalmayı ve balık tutmayı öğrendim biraz.

Yabancılarla iletişim haline girebiliyorsan, derdini anlatabiliyorsan ve en önemlisi kendine değerli bir vakit verebiliyorsan yalnız kalmak pek dert etmiyor insana.

Tercih edilmiş bir yalnızlık içerisindeyim, kendi başıma zaman geçirmenin hep benim için en iyisi olduğunu düşünmüşümdür. Belki de yanlış düşüncelere sahibim zamanla göreceğim.

Sana nereden ulaşabilirim?

Mirası kabul ediyorum da

Hocam ben Lisede o tiptim. Bütün sınıf etkinlik yapardı gezerdi. Ben yanlarına bile gitmezdim. Saçma değildi ama ben sevmem çok gezmeyi. Daha sonra kimse çağırmadı. Şu anki aklım olsa etkinliklere katılırdım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…